Tačiau kad ir kaip mus trauktų prie vyresnių vyrų, baiminamės, kad tokie santykiai pasmerkti žlugimui dėl požiūrių ir interesų skirtumų, rašo DELFI.lv.

1.Kodėl prie jo traukia

Psichologai sako, kad moterims vyresni vyrai patinka dėl kelių priežasčių.

Visų pirma, vilioja stabilių, rimtų ir tvirtų santykių perspektyva. 30 m. moteriai 40 m. vyras atrodo subrendęs, daug pasiekęs, norintis sukurti šeimą. Žinoma, būtų neprotinga visus vienodinti, tačiau dauguma moterų mano, jog laimė laukia sukūrus santykius su 40, 50 m. ir netgi vyresniais vyrais.

Antra, pasireiškia tėviškos meilės stygius, kurios tėvas dėl kažkokių priežasčių nedavė dukteriai vaikystėje. Tai sunku suvokti, greičiausiai jums atrodys, kad mylite vyresnį vyrą dėl kitokių priežasčių, tačiau gerai pagalvokite – galbūt jums tiesiog patinka jaustis dukrele, maža mergaite net tokiuose santykiuose.

Trečia, vyresnis vyras – tiek materialiai, tiek psichologiškai subrendusi asmenybė. Jis nekels skandalo dėl menkniekio, nestatys ant kortos asmeninės laimės vardan kilimo karjeros laiptais. Svarbu tai, kad jis, priešingai nei dauguma jaunų vyrų, suvokia, kad gyvenime egzistuoja pustoniai. Maksimalizmas – praeitas etapas.

2. Tokių santykių privalumai

1. Manoma, kad subrendęs vyras – puikus meilužis, galvojantis ne tik apie save, bet ir apie partnerę. Jaunos moterys, turinčios partnerį, kuriam daugiau nei 40 m., tvirtina, jog seksas su tokiu patyrusiu partneriu – vienas malonumas.

2. Gyvenimiška patirtis, ankstesnių santykių pamokos suteikia išminties. Toks vyras devynis kartus pagalvos, prieš kirsdamas iš peties ir degindamas tiltus.

3. Neapgalvoti poelgiai brandesniems vyrams nebūdingi, bent jau daugumai. Beje, tai pasakytina ir apie požiūrį į pinigus – išmokęs uždirbti jis moka ir protingai leisti pinigus.

4. Jie nori šeimos. Jeigu vyras nebuvo vedęs arba jau yra išsiskyręs, o jūs jam pagaliau esate toji vienintelė, kurios ieškojo visą gyvenimą, greičiausiai padarys viską, kad taptumėte jo žmona ir pagimdytumėte jam vaikų. Brandesni vyrai labiau brangina šeimynines vertybes.

3. Tokių santykių trūkumai

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad toks ryšys – tvirtų romantinių santykių etalonas, bet ir čia yra šaukštas deguto. Netgi keli.

1. Jei mėgstate perdarinėti, subrendęs vyriškis – ne jums. Ką nors jame pakeisti – sudėtinga užduotis, nes jis turi savo vertybių sistemą, tiksliai žino, kaip reikia gyventi. Todėl jums teks arba prie jo prisitaikyti, arba tapti kapsinčiu į akmenį vandeniu. Laiko tam prireiks nemažai.

2. Eks. subrendęs vyriškis dažniausiai kažkieno buvęs vyras ir neretai – tėvas. Teks susitaikyti su tuo, kad jo širdyje visada bus dar kažkas. Jei sutinkate dalintis jo dėmesiu su vaikais ir buvusiomis žmonomis, teks arba pamiršti savo norus, arba ieškoti jaunesnio partnerio.

3. Skirtingi interesai. Jeigu amžiaus skirtumas didelis, būkite pasirengusi, kad anksčiau ar vėliau tai išryškės, norint kartu praleisti laisvalaikį. Jums norisi audringų vakarėlių, pramogų, karaokės, jam – rami vakarų ant sofos priešais televizorių. Žinoma, santykių pradžioje jis stengsis padaryti jums įspūdį, kvies į vakarėlius, į restoranus. Bet vieną kartą pasakys: „Brangioji, likime šį šeštadienį namuose.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1125)