Jean Cirillo sako, kad visa tai yra nesąmonės. Tiesą sakant, naujoje knygoje „Giminingos sielos mitas: 3 žingsnių programa padėsianti rasti tikrąją meilę“ J. Sirilo teigia, kad to vienintelio ieškojimas yra priežastis ir tuo pačiu trukdis, kodėl jūs neturite tokių santykių, kokių ieškote.

- Kai kalbate apie „giminingos sielos“ mitą, ką konkrečiau jūs turite omenyje?

Šis mitas yra atkeliavęs iš mitologijos; sakoma, kad kažkur pasaulyje egzistuoja jūsų „antroji pusė“, jums skirtas žmogus, su kuriuo Dievo arba likimo dėka yra lemta būti kartu. Jis arba ji – idealus viso gyvenimo partneris.

- Kodėl reikia atmesti šią idėją?

Dėl kelių priežasčių. Pirma, ši idėja yra netikra, melaginga. Giminingos sielos mitas (kaip ir Kalėdų senelio ar dantukų fėjos mitai) galiausiai pavirsta į supratimą, jog tai – gyvi, tikri žmonės, ne fantastinės būtybės, kurios patenkina jūsų poreikius ir troškimus.

Antra, jei mes nuolat galvosime, kad kiekvienas potencialus partneris turi atitikti pačių susikurtus idealistinius standartus, mes praleisime progas sutikti realius žmones.

Trečia, svarbu suprasti, kodėl įsivaizduojami mylimieji yra geresni nei tikrieji. Todėl, kad mes „parašome“ visą santykių scenarijų. Matote, visuose žmonių santykiuose egzistuoja kažkiek nenuspėjamumo, nes esantys kartu žmonės yra skirtingi ir praktiškai niekuomet nesijaučia taip pat, tačiau juk čia ir slypi romantiškų santykių jaudulys.

- Ar tai reiškia, kad moterys turėtų „nusėsti“?

Ne, tai jau būtų nevilties požymis, ateinantis iš iracionalaus tikėjimo, kad „aš esu vieniša nevykėlė“ arba „bet kokie santykiai yra geriau nei jokių“. Iš kitos pusės, nuoširdi meilė yra paremta ne greitai išblėstančia vienkartine trauka, bet realistiniu suvokimu ką jūs norite patirti su savo gyvenimo partneriu.

- Tai jeigu mes neieškome pono Mums Skirtojo, ko mes turėtumėme ieškoti?

Žinoma, tai neturėtų būti ponas Netinkamas arba misteris Niekas, tiesiog įsitikinkite, jog jis – ponas Ilgalaikis. Moterys, dažnai kalbėdamos apie idealųjį poną Mums Skirtąjį turi omenyje fantastišką tobulo vyro paveikslą. To mes stengiamės išvengti.

- Nejaugi blogai turėti savo vyro tipą ir jo laikytis?

Tipas yra tik familiarumas. Ar pažįstamas patogumo jausmas ateina susikūrus įvaizdį galvoje, ar todėl, kad jūsų eks buvo raudonplaukis žaliaakis, dar nereiškia, kad jūs negalėsite jaustis taip pat jaukiai su kitu, visiškai skirtingu žmogumi. Jūsų susikurtas tipas „vystosi“ tuomet, kai auga familiarumo jausmas.

- Kaip žinoti, kad trukdžiai, neleidžiantys susirasti tinkamos poros, yra kraštutiniai?

Trukdžiai arba atrankos principai yra pernelyg kraštutiniai tuomet, kai jūs jaučiatės nelaimingos. Jie taip pat yra kraštutiniai tuomet, kai vyrus „atsirenkate“ remdamosi fiziniais bruožais, turto atžvilgiu, etnine grupe ar vienu kitu erzinančiu bruožu.

- Patarkite, kokių įspėjamųjų ženklų tikėtis (arba bent jau pastebėti juos)?

Stebėkite, kaip jis elgiasi su šeima ir pažįstamais žmonėmis. Jis yra malonus su jumis, tačiau šiurkštus kitiems, greitai įpyksta ar negerbia savo motinos? Tai – nemalonumų ženklai. Jeigu jis susierzina esant sudėtingai situacijai ir tuomet lengvai nuleidžia rankas, gali būti, kad lemiamu momentu jis jus apleis. Tiesiog žiūrėkite, kaip jis elgiasi skirtingose situacijose. Kaip jam sekasi elgtis su pinigais? Ar tik ne per daug geria? Stebėkite jo šeimą. Jeigu pastebite nemažai disfunkcijų, nepamirškite, kad obuolys nuo obels netoli rieda. Jeigu jums nepatinka tai, ką matote, būkite atidžios.

- Koks, jūsų nuomone, būtų pasimatymų patarimų penketukas?

Pirma, jeigu susipažinote internete, kaip galima greičiau susitikite gyvai – taip pamatysite, ar tarp jūsų yra „chemija“.

Antra, duokite jam šansą parodyti visas savo savybes – nenurašykite žmogaus po vieno pasimatymo.

Trečia, susilaikykite nuo sekso ir pirmiau pažinkite žmogų, nebent visa, ko jūs ieškote yra fiziniai santykiai.

Ketvirta, išbandykite susitikinėti su ne jūsų „tipo“ vyrais, t.y. kitokios išvaizdos, nei jūsų tobulasis princas ar kitokios etninės grupės žmogumi. Jūs galite likti maloniai nustebintos.

Penkta, pasilinksminkite! Tuomet, kai jums gera ir linksma, kitiems pasirodote geriausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (498)