Tačiau naujas tyrimas rodo, kad nėra vaginalinio orgazmo, klitorio orgazmo ar net G taško, informuoja dailymail.co.uk.

Vietoje šių terminų turėtų būti vartojamas terminas „moterų orgazmas“.

Nuo seno manyta, kad moterys gali patirti orgazmą per seksualinę sueitį, stimuliuojant G tašką, o vaginalinis ir klitorio orgazmas yra skirtingi orgazmų tipai.

Tačiau dabar tyrėjai pareiškė, kad moterys nepatiria orgazmo per seksualinę sueitį.

Tyrėjų teigimu, manyta, kad vaginalinio orgazmo nepatiriančios moterys turi seksualinių problemų, tačiau naujausias tyrimas parodė, jog moterys patiria orgazmą stimuliuojant klitorį. Klitoris – erogeniškiausia zona, jis dar vadinamas moterų penu, nes jis yra iš tokio paties audinio, kaip vyrų varpa.

Tyrėjai pabrėžia – visos moterys gali patirti orgazmą, jeigu stimuliuojami erektilūs jų organai, kaip antai, mažosios lytinės lūpos ir akytas audinys aplink uretrą.

Vienas iš tyrėjų daktaras Vincenzo Puppo teigė: „Vyro ejakuliacija nereiškia seksualinės sueities pabaigos moteriai. Galima toliau glamonėtis ir bučiuotis, po vyro ejakuliacijos galima pasitelkti nesueitinius seksualinius veiksmus, kad moteris patirtų orgazmą.“

Na o ankstėliau buvo atliktas tyrimas, kurio autoriai padarė išvadą, jog moters klitorio dydis gali turėti įtakos gebėjimui patirti orgazmą. Sunkiai orgazmą patiriančių moterų klitoris mažesnis, jis yra toliau nuo vaginos. Tyrėjai teigė, kad jų išvados gali padėti gydyti moterų seksualines problemas.

Tyrėjai magnetiniu rezonansu ištyrė 30-ies 32 m. amžiaus moterų dubens sritį. 10 tyrimo dalyvių labai retai arba niekada nepatirdavo orgazmo, kitos orgazmą patirdavo.

Sunkiai patiriančių orgazmą moterų klitoris buvo mažesnis ir toliau nuo vaginos.

Tyrėjų teigimu, svarbiausia yra klitorio dydis ir vieta.

Tyrimas aprašytas ir išspausdintas leidinyje „Journal of Sexual Medicine“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (884)