1. Per 30 minučių aktyvaus sekso žmogus vidutiniškai sudegina apie 200 kalorijų.

2. Suaugęs vyras vidutiniškai galvoja apie seksą kas septynias sekundes.

3. Vyrui seksas bent kartą per savaitę gali 30% sumažinti širdies ligų riziką, infarkto – 50%, diabeto - 40%. Taip pat buvo nustatyta, kad aktyvų seksualinį gyvenimą gyvenantys vyrai turi didesnę tikimybę išgyventi daugiau nei 80 metų.

4. Vidutinis penio erekcijos būsenoje dydis – 12--15 cm, ramybės būsenoje – apie 8 cm.

5. Vidutinio Amerikos vyro spermatozoidų kiekis spermoje 2008 metais buvo sumažėjęs beveik 30%, palyginti su vidutiniu amerikiečiu prieš 30 metų.

6. Viagra, gerai žinoma žydroji piliulė, sukurta padėti esant erekcijos disfunkcijai, atnešė 411 milijonų pelno per tris mėnesius nuo jos išleidimo 1998 metais. 2003 pelnas siekė 1,8 milijardo.

7. Prezervatyvo naudojimas buvo pirmą kartą paminėtas literatūroje penkioliktojo amžiaus pradžioje. Šis prietaisas pirmiausia buvo pagamintas iš drobės. Istorikų manymu, legendinis meilužis Kazanova naudojo drobinius prezervatyvus.

8. Istoriniai duomenys parodo, kad net 1850 m. prieš mūsų erą moterys stengėsi praktikuoti apsisaugojimo priemones. Labiausiai paplitęs metodas buvo krokodilo mėšlo ir medaus mišinys, dedamas į vaginą, viliantis apsisaugoti nuo nėštumo.

9. Nors kone bet kuri kūno dalis ar aprangos detalė gali būti seksualinio fetišizmo objektas, batai ir kojos – įprasčiausi fetišai Vakarų visuomenėje.

10. Vos prieš dešimtmetį tik 25% moterų sakė patiriančios orgazmą lytinio akto metu. Pastaraisiais metais šis skaičius padidėjo iki 45%. Palyginimui: daugiau nei 80% moterų teigė patiriančios orgazmą oralinio sekso metu.

11. Vibratorius, įprastas moterų sekso žaisliukas, buvo sukurtas devynioliktajame amžiuje kaip priemonė kovoti su „isterijos“ simptomais.

12. Iki 1973 metų Amerikos psichiatrų asociacija homoseksualumą laikė liga. Vėliau iš ligų sąrašo homoseksualumas buvo pašalintas ir dabar laikomas lytine orientacija.

13. JAV apie 4 procentai žmonių save laiko gėjais, lesbietėmis arba biseksualiais.

14. Apie 1 procentas žmonių pasaulyje save laiko aseksualiais (nejaučiančiais stipraus seksualinio potraukio nė vienai lyčiai).

15. Statistikos duomenimis, maždaug vienas iš penkių amerikiečių mėgavosi seksu su darbo kolega.

16. Apie 70 procentų žmonių JAV prisipažįsta fantazavę apie grupinį seksą kažkuriuo momentu savo gyvenime, ir daugiau bei 50 procentų šių žmonių išties tai patyrė.

17. Kone vienas iš keturių amerikiečių (65 milijonai žmonių) gyvena su nepagydoma lytiškai plintančia liga.

18. 2007 metais daugiau nei 2,5 milijonų žmonių visame pasaulyje buvo infekuoti ŽIV - virusu, kuris sukelia AIDS. Įskaičiuojant šiuos naujus atvejus, dabar 33 milijonai žmonių visame pasaulyje gyvena su AIDS.

19. Po AIDS diagnozavimo pirmą kartą 1981 metais daugiau nei 25 milijonai žmonių mirė nuo šio viruso. Vien per 2007 metus nuo AIDS mirė du milijonai žmonių.

20. Vidutiniškai vyro organizme pasigamina keli milijonai naujų spermatozoidų.

21. Statistikos duomenimis, apie 90 procentų vyrų ir 65 procentai moterų kartkartėmis masturbuojasi.

22. Visame pasaulyje 27,5 procentai moterų sakosi jautusios spaudimą pasimylėti pirmą kartą. Tą patį teigia 15 procentų vyrų.

23. Pasak 2007 metų pasaulinio sekso tyrimo, vidutinis amžius, kai žmonės pirmą kartą pasimyli, yra 19,25. Tyrime taip pat nustatyta, kad Azijos šalių žmonės nekaltybę praranda daug vėlesnio amžiaus (vidutiniškai 22) nei Vakarų (vidutiniškai 18).

24. Be miegamojo, kita labiausiai įprasta vieta seksui JAV yra automobilis.

25. Vidutiniškai pora skiria 20 minučių įžanginėms glamonėms prieš patį aktą.

26. Visame pasaulyje seksualiai aktyvūs suaugusieji teigia vidutiniškai pasimylintys 103 kartus per metus. Šis skaičius sumažėjo: 2003 metais tai buvo vidutiniškai 127 kartai.

27. Viename tyrime teigiama, kad 48% moterų bent kartą gyvenime suvaidino orgazmą. Įdomu tai, kad ir tiek pat vyrų bent kartą gyvenime yra suvaidinę orgazmą.

28. Visame pasaulyje apie 25 procentai žmonių sakosi turėję tik vieną sekso partnerį. 21 procentas žmonių sako turėję daugiau nei 10 sekso partnerių per visą gyvenimą.

29. Viename tyrime teigiama, kad 53 procentai seksualiai aktyvių amerikiečių mylisi bent kartą per savaitę. Tačiau tik 48 procentai amerikiečių sakosi esą patenkinti savo seksualiniu gyvenimu.

30. Įrodyta, kad daugelis šokolado ingredientų sukelia panašų poveikį kaip kad lytinio akto preliudija. Kai kurių ekspertų manymu, šokoladas gali būti net efektyvesnis seksualiniam susijaudinimui.

31. Endorfinai, išsiskiriantys sekso metu, suteikia palaimą, panašią į sukeliamą opiatų. Tie patys endorfinai taip pat veikia kaip itin efektyvūs nuskausminamieji.

Parengta pagal facts.randomhistory.com.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)