1. Kasdien lieskitės. Nepraleiskite nei dienos neprisilietę sutuoktinio. Ar tai bučinys, ar susikabinimas rankomis, apkabinimas, nugaros masažas - žmonėms reikia fizinio ryšio, tai vienas pagrindinių poreikių. Nesvarbu, koks bus prisilietimas - lai jis trunka bent trisdešimt sekundžių.

2. Būkite smalsūs. Neapsiribokite įprastu „tai kaip tau sekėsi?“. Pakeiskite jį klausimais, parodančiais, kad sutuoktinis jums išties rūpi. Parodykite nuoširdų susidomėjimą partneriu, atverkite kelią dialogui, pasidalinkite vienas kito gyvenimais.

3. Būkite sutuoktinio pusėje. Nieko nėra blogiau, nei skundžiantis dėl patirto streso pamatyti, kad sutuoktinis palaiko „priešų“ pusę. Padidinkite pasitikėjimą - palaikykite partnerį, kad kitą kartą jis žinotų, jog jums gali išsipasakoti. Net jei sutinkate su „priešu“ (pavyzdžiui, jei jis sako, kad jūsų sutuoktinis visuomet vėluoja), pataupykite savo nuomonę kitoms progoms.

4. Išreikškite dėkingumą. Kartais lengviau prisiminti, ką partneris padarė blogai, nei tai, ką jis padarė gero. Jūsų sutuoktinis neabejotinai kasdien nusipelno bent mažos padėkos. Nepamirškite išreikšti jos.

5. Miegokite nuogi. Apsirengti pižamą užima daugiau laiko nei tiesiog nusimesti visus rūbelius. Naujas tyrimas parodė, kad poros, kurios miega nusirengę, labiau patenkintos savo seksualiniu gyvenimu. Pasirodo, išorinių barjerų (pižamų) nusimetimas - maža paslaptis, kaip išlikti aktyviems lovoje.

6. Atnaujinkite prisiminimus. Kai du žmonės nutolsta, svarbu prisiminti, kas visų pirma juos sujungė. Pasidalykite prisiminimais iš to laiko, kai ką tik pradėjote susitikinėti. Prisiminkite juokingą istoriją, jaudinantį momentą, pažiūrėkite fotografijas.

7. Kurkite naujus prisiminimus. Nuobodulys ir rutina gali išsunkti gyvybę iš bet kokių santykių. Intensyvumo trūkumas kartais supainiojamas su intymumo trūkumu. Svarbu išbandyti naujus nuotykius ir sukurti naujus aistros ritualus. Ne visi nauji prisiminimai turi būti itin įmantrūs. Pavyzdžiui, tiesiog prieš eidami miegoti išeikite į lauką, pažiūrėkite į žvaigždes ar pasikalbėkite apie ateities planus.

8. Išklausykite sutuoktinį. Galbūt pažįstate jį labiau nei kas kitas, tačiau dažnai suklystame manydami, kad žinome, ką kitas žmogus stengiasi pasakyti. Užuot darę prielaidą, kad suprantate sutuoktinį, pabandykite jo daugiau išsiklausinėti ar tiesiog perteikti jo mintis savais žodžiais.

9. Juokitės kartu. Juokas visuomet padeda sušvelninti situaciją, sumažinti įtampą ir pagerinti nuotaiką. Pagalvokite, kas judu su sutuoktiniu priverčia juoktis. Nepamirškite ir juoktis iš sutuoktinio pokštų.

10. Reikškite meilę. Sėkmingus santykius kuriantys žmonės į kitus žvelgia su meile ir gerumu, savo jausmus reiškia mylinčiais žodžiais ir kilniais veiksmais. Pagalvokite apie šypseną sutuoktinio veide, kai jis pamatys meilės žinutę, priklijuotą prie automobilio prietaisų skydelio.

11. Flirtuokite. Jei norite suartėti su sutuoktiniu emociškai ir fiziškai, prireiks kiek pastangų ir dialogo. Kitaip tariant, dėvėkite kažką ypatingo, ką dėvėtumėte medaus mėnesiui, ar elkitės taip, lyg būtumėte išsiruošę į pirmąjį pasimatymą. Be to, poros, kalbančios apie seksą, daugiau mylisi, ir jų seksas geresnis.

12. Išjunkite elektroninius prietaisus. Gyvename elektroninio pertekliaus pasaulyje: DVD, kompiuteriai, Pinterest, Facebook, Twitter, kiti žaisliukai. Viską išjunkite, tuomet skaitykite vienuoliktą punktą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (399)