Amerikiečių mokslininkai iš Pensilvanijos, vadovaujami profesoriaus Erico Corty, nustatė neįtikėtiną faktą, kad idealus seksas trunka ne ilgiau kaip 7 minutės. Apatinė geriausio lytinio akto trukmės riba yra 3 minutės. Šioje apklausoje dalyvavo 12 tūkst. respondentų iš Jungtinių Valstijų ir Kanados.

Tyrimo dalyviai sutarė, kad seksas, kuris trunka 3 – 7 minutes, yra „nuostabus“, daugiau kaip 13 minučių – „pernelyg ilgas“, o trumpiau negu 3 minutės – „pernelyg trumpas“. Taigi, šis tyrimas išsklaido mitą, kad „geras seksas trunka labai ilgai“.

Greitai, dar greičiau

Gyvenimas velniškai trumpas. Kaip ir jūsų diena. Ypač jei turite vaikų ar darote karjerą... Jūs neturite laiko savaitgaliais vaikščioti po parduotuves ar sportuoti. Seksui laiko taip pat beveik nebelieka. Jūs, kaip ir anksčiau, mylite vienas kitą, tačiau preliudijai, glamonėms ir panašiems romantiškų santykių atributams jums katastrofiškai trūksta laiko. Taigi kam švaistyti pinigus šeimos psichologui, jeigu penkių minučių paišdykavimas ant matraco turi žymiai didesnį efektą?

Psichoterapeutai įrodė, kad „greitas seksas“ gali pagyvinti santykius jaudinančiais potyriais. Nors dauguma žmonių įsitikinę, kad „greitukai“ tėra pigus „tikro“ sekso pakaitalas, jie gali puikiai papildyti jūsų seksualinį gyvenimą. Manote, kad greito sekso metu moteris negali patirti orgazmo?

Klystate. „Greitukų“ metu jį taip pat galima pasiekti. Žinoma, ne automatiškai, tačiau pasitelkus tinkamą techniką ir nusiteikimą per palyginti trumpą laiką įmanoma patirti netgi daugkartinį orgazmą. Nėra abejonių, kad moterys, kaip ir vyrai, gali greitai pasiekti palaimos viršūnę. Tam gali pakakti ir 4 minučių.

Vieni privalumai

„Greitukai“, seksologų ir psichologų teigimu, turi daugybę privalumų. Čia pateiksime pagrindinius.

1. Nėra jokių laiko apribojimų. Užsiimti greitu seksu galima bet kuriuo metu, ne tik savaitgaliais. Ypač sveika, kai mylėtis pradedate spontaniškai, o ne iš anksto suplanavę. Bet kokia rutina daro didelę žalą jūsų santykiams. Būtent dėl šios priežasties dauguma žmonių pradeda ieškoti atsipalaidavimo už šeimos ribų.

2. Papildomas energijos šaltinis. Greitas rytinis seksas suteiks jums jėgų antplūdį prieš eilinę sunkią darbo dieną. Vakarais seksas padės jums atsikratyti įtampos ir streso, padės atsipalaiduoti ir kietai užmigti. Daugumai porų nebelieka jėgų ir laiko ilgoms preliudijoms, todėl „greitukas“ joms yra vienintelis pasirinkimo variantas.

3. Tvirtų santykių katalizatorius. Psichoterapeutai įsitikinę, kad greitas seksas tinka ne tik jauniems, bet ir vyresnio amžiaus žmonėms. Prisiminkite, kaip iš pradžių negalėdavote sulaukti, kada įsisiurbsite į partnerio lūpas, o dabar atkertate, kad visai neturite tam laiko, arba kad esate labai pavargę. Pabandykite atgaivinti tą aistrą, kuri apimdavo jus pačioje santykių pradžioje, tą euforiją, kurią jusdavote per kiekvieną sueitį.

„Kam jums reikia greito sekso? Kad išgelbėtumėte savo seksualinį gyvenimą“, - tvirtina knygos „Greitukai“ (“Quickies”) autorė Tracey Cox.

Metas išsivaduoti nuo klaidinančių sekso mitų! Netikėkite, kad:

1. Moterys negali greitai patirti orgazmo.

2. Jei moteris leis vyrui atlikti tai greitai, jis daugiau nenorės nieko kita.

3. Laukinė aistra, priverčianti užsiimti greitu seksu, būna tik pradėjus susitikinėti.

4. Greitas seksas tėra „pateisinantis“ priešlaikinės ejakuliacijos pavadinimas.

Norėdami pamėgti greitą seksą, turėkite kantrybės. Greičiausiai jums nepavyks patirti orgazmo per pirmuosius 3 – 5 kartus, bet vėliau jį pasieksite. Svarbiausia, kad abu partneriai būtų nusiteikę lytiniam aktui.

Žinoma, egzistuoja ir išimčių. Jei moteris turi problemų patiriant orgazmą, tai greitas seksas jai nelabai tiks. Jei vyras kenčia dėl priešlaikinės ejakuliacijos, jam taip pat rekomenduojama geriau rinktis klasikinį lytinį aktą. Tačiau net ir šios problemos nėra priežastis išbraukti „greitukus“ iš savo seksualinio gyvenimo.

Išbandykite juos periodiškai, kad pagyvintumėte savo rutiną. 

Norėdami, kad greitas seksas suteiktų jums malonumą, laikykitės dar vienos sąlygos – konfidencialumo. Aistra jus gali apimti bet kur – teatro ložėje, drabužių parduotuvės matavimosi kabinoje ir pan. Pasistenkite, kad jūsų niekas nepastebėtų, nes priešingu atveju įspūdis bus sugadintas ir jūs visam laikui galite nusivilti greitu seksu.

Britų rašytoja Niccy Talbot savo knygoje „Greitas seksas – kaip įvaldyti greitukų meną“ (“ Fast Sex - How to Master the Art of the Quickie“) pateikia kelis praktiškus patarimus, ką daryti, kad greitas seksas suteiktų jums nepakartojamų malonumo akimirkų.

Sekite laikrodį. Galite užsisakyti picą į namus ir laiką, kol ją atveš, išnaudoti seksui. Arba tiesiog nusipirkite bilietus į kiną ir pulkite mylėtis, kai jau reikia išeiti iš namų. Laiko trūkumas aistrai suteikia ypatingo stiprumo.

Žodžiai suartina žmones. Pačioje pradžioje sušnibždėkite mylimajam į ausį: „Duodu tau 10 minučių!“. Pamatysite, kad jį tai puikiai stimuliuoja.

Išeikite iš miegamojo. Žinoma, mylėtis ant lovos jauku ir patogu, bet labai paprasta. Karštas, greitas seksas ant virtuvės stalo, duše, automobilyje... Nepatogu? Taip, bet kaip jaudina!

Nusimeskite drabužius. Pasistenkite vilkėti drabužiais, kuriems nusirengti nereikia daug laiko. Taupykite laiką ir jūsų aistra tik sustiprės. Turite vilkėti apatiniais, kurie lengvai nusivelka. Pamirškite pėdkelnes!

Prisiimkite atsakomybę už malonumą. Trumpo sekso metu galite viską daryti pagal save. Tiesiog sušukite partneriui, ką jis turi padaryti, kas jums patinka, kaip, kada ir kur. Parodykite jam keletą veiksmų, kuriuos naudojate savarankiškai, kai jis būna išvykęs į tolimą komandiruotę…

Pasitelkite vaizduotę. Įsivaizduokite Robertą Redfordą ar kitą aktorių (galiausiai, galite įsivaizduoti savo pirmąją naktį). Svarbiausia, duoti signalą smegenims, jog ruošiatės kulminacijai.

Kontroliuokite save. Nereikia švelnaus bučinio paversti kruvinu vampyro įkandimu. Sudraskyti partnerio nugarą nagais taip pat neverta.

Naudokite lubrikantus. Jie stimuliuoja aistrą ir pagreitina procesą.

Nepamirškite stimuliacijos. Nepamirškite stimuliuoti klitorio. Šiam reikalui galite panaudoti piršto dydžio vibratorių arba savo ranką. Būkite nekantrūs.

Pakeiskite požiūrį į seksą. “Greitukai” nėra blogas ar paviršutiniškas seksas. Žinoma, jis nepatogus ir labai juokingas, jei pažvelgsime į jį iš šono. Tačiau tai neturi įtakos bendram malonumui, o svarbiausia, harmonizuoja hormoninį foną!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)