Tačiau realybėje dviejų žmonių santykių laukia nemenki iššūkiai. Pavyzdžiui, romaną nemenkai apkartina suaugusio vyro ir jo motinos ryšys, puikiai apibūdinamas vienu vieninteliu žodžiu – mamyčiukas.

Romantiškai santykiai gali ir neatlaikyti šio išbandymo, jeigu jūsų mylimasis tiesiog liguistai priklausomas nuo savo mamos – ar tai būtų finansinė priklausomybė, ar pritarimo ir emocinės paramos poreikis.

Tokiais atvejais vyro ar vaikino motina neišvengiamai įsiterpia į dviejų žmonių pasaulį. Nieko keisto, kad moterį tokia draugija, švelniai tariant, erzina, liūdina ir neramina. Santykiams ar santuokai iškyla nemenka grėsmė.

Tačiau kiekviena mergina ar moteris, vėliau griežianti dantimis iš apmaudo, kai mylimojo motina pradeda pernelyg aktyviai kištis į poros gyvenimą, nes jos brangusis tiesiog negali be mamytės, jau santykių pradžioje turėtų pastebėti pirmuosius liguistus vyro ir jo gimdytojos santykius.

Kitaip tariant, motinos ir sūnaus santykiai nepasikeičia į patologinę pusę po vedybų – jie tokie buvo visada. Jūs tiesiog prasidėjote su mamyčiuku. Blogiausia, kad, sukūrus šeimą niekas nepasikeičia – kartais mamos ir sūnaus ryšys santuoką paprasčiausiai praryja.

Štai keli įspėjamieji ženklai, jog prasidėjote su mamyčiuku:

1. Jūs negalite apie jo mamą pasakyti nei vieno blogo žodžio, draudžiama ir taktiška pagrįsta kritika. Jo mama tiesiog negali klysti, savo mamai jis negali pasakyti „ne“, vengia su ja net menkiausių konfliktų, tačiau nemato jokių kliūčių pyktis su jumis. Jeigu kilus jūsų ir jo motinos nesutarimui jis be skrupulų visada stoja gimdytojos pusėn, tai geriausias įrodymas, jog nieko gero iš tokių santykių greičiausiai nebus.

2. Jeigu esate vieniša ir ieškote antrosios pusės, būkite atidi įspėjamiesiems ženklams. Jeigu pradėjote vaikščioti į pasimatymus su vienu iš tokių mamyčiukų, teks ryžtis keliems atviriems pokalbiams: pirmiausia teks susitarti su savimi, ar tokia situacija jums atrodo kliūtis darniems santykiams, o tada pasikalbėti su antrąja puse ir paaiškinti, jog, jūsų bendros ateities kontekste, jam teks teisingai susidėlioti prioritetus.

3. Galiausiai, jeigu jau iki ausų įsimylėjote mamyčiuką, ir santykiai tampa vis rimtesni ir rimtesni, nors jo santykiai su motina ir kaip reikiant gadina jūsų gyvenimą, teks susitaikyti, jog tai niekada nepasikeis. Tereikia išmokti nepriimti to asmeniškai.

Trumpiau tariant, diagnozė mamyčiukas dar tikrai nereiškia, jog su šiuo vyru reikia nutraukti santykius. Ji tik perspėja, jog jūsų antroji pusė turi bent jau vieną akivaizdų trūkumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (309)