Prekes suaugusiesiems parduodančios elektroninės parduotuvės kasmet per Šv. Valentino dieną skaičiuoja augantį meilės žaisliukų pardavimą. Tačiau šis Šv. Valentinas buvo ypatingas, – be tradicinių žaisliukų, lietuviai itin susidomėjo aistrą sužadinančiais feromoniniais kvepalais. Jų pardavimas vien internetinėje parduotuvėje Pigu.lt išaugo 3 kartus, lyginant su praėjusių metų meilės diena. Internetinės parduotuvės rinkodaros vadovė Kristina Gumauskienė neabejoja, kad išbandyti aistrą sužadinančius kvepalus paskatino savaitgalį įvykusi erotinio filmo premjera.

DELFI anksčiau skelbė, kad „Penkiasdešimt atspalvių“ ir Lietuvoje sužadino erotinių žaislų paklausą, po kontroversiškai vertinamo filmo – ūgtelėjo pardavimai.

„Kasmet stebime prekių suaugusiesiems pardavimo šuolį prieš pat Šv. Valentino dieną. Ir šiais metais šios kategorijos prekių šventinį savaitgalį pardavėme beveik 40 proc. daugiau nei įprastomis dienomis. Tačiau praėjus Šv. Valentino dienai ir toliau sulaukiame daug suaugusiesiems skirtų prekių užsakymo. Ypač nustebino išaugęs feromoninių kvepalų pardavimas. 

Tikėjomės, kad pagal itin populiarią knygą pastatytas erotinis filmas paskatins lietuvius savo santykius miegamajame paįvairinti žaisliukais ir aistrą sužadinančiomis priemonėmis, bet pardavimai pranoko visus lūkesčius. Aistrą sužadinančių kvepalų klientai net ir po meilės savaitgalio pirko 3 kartus daugiau nei pernai per Šv. Valentino dieną,“- pasakoja K. Gumauskienė.

Toks netikėtas feromoninių kvepalų populiarumas iškėlė juos į populiariausių meilės žaidimams skirtų prekių penketuką. Lietuviai tradiciškai daugiausiai perka lubrikantų, prezervatyvų ir vibratorių. Be feromoninių kvepalų, tarp populiariausių N-18 prekių – ir įvairūs žiedai/antgaliai.

Feromoniniai kvepalai skirti tiek vyrams, tiek moterims, tačiau kur kas dažniau jais purškiasi moterys. Pigu.lt duomenimis, ilgąjį ir aistringąjį savaitgalį nupirkta net 72 proc. moteriškų feromonų ir tik 28 proc. – vyriškų. Pagrindiniai pirkėjai – vilniečiai. Jie nupirko trečdalį visų parduotų feromonų.

Feromoniniai kvepalai skirti patraukti priešingai lyčiai. Kvepalų sudėtyje esantys feromonai stimuliuoja natūralią aistrą, sustiprina intymumą ir sukuria pozityvią nuotaiką. Feromonai gali būti apibūdinami kaip nematomas patrauklumas.

Tai natūralūs kūno cheminiai junginiai, kuriuos kūnas išskiria tam, kad perduotų tam tikrą informaciją apie save aplinkiniams. Kitaip sakant, mes kvepiame vienaip arba kitaip.

Dėl kūno skleidžiamų feromonų galime pajausti stiprų potraukį kitam asmeniui, net negalėdami paaiškinti potraukio priežasties. Savo viliojimo savybėmis feromonai stimuliuoja natūralią priešingos lyties aistrą.

Skelbta, kad JAV erotinių prekių parduotuvės skaičiavo, kad trilogijos knygose minėtų raiščių akims pardavimai pasirodžius romanams šoktelėjo 60 proc., virvės surišimui bei lentutės pliaukštelėjimui ar botagėliai – trečdaliu, analinių kamščių nupirkta 170 proc. daugiau nei įprasta, o vaginalinių kamuoliukų parduota 200 proc. daugiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)