Pasirodo, tokie sapnai gali turėti neįtikėtinų reikšmių, ir jos gali padėti geriau suprasti save, rašo womenshealthmag.com. Sapnas, kuriame patyrėte aistrą, gali reikšti bet kokį nesąmoningą troškimą, sako Niujorke dirbantis klinikinis psichologas Michaelas Kinsey. Tai reiškia, kad sapne pasirodžiusio žmogaus nereikėtų priimti pernelyg tiesiogiai. Kai pabundate ir prisimenate savo sapną, užduokite sau klausimą: ar jūsų meilės objektas buvo charizmatiškas? Nesubrendęs? Pasitikintis savimi?

„Jūsų aistros objektas gali turėti bruožų, kuriuos norėtumėte turėti patys“, – aiškino jis.

Tačiau kaip ir bet kokių sapnų atveju, svarbios yra detalės. Taigi pasinerkite į sapnų pasaulį, kol ekspertai išnarplios dažniausiai pasitaikančias fantazijas.

1. Jūsų aistros objektas jus bučiuoja.

Įdomu tai, kad toks sapnas gali reikšti, jog jūs šiuo momentu jaučiatės šiek tiek įstrigęs savo gyvenime ir kažko laukiate. „Šis sapnas gali reikšti, kad laukiate, kol su jumis kažkas įvyks, – sakė terapeutė ir sapnų interpretuotoja, svetainės „Family Enthuasiast“ patarėjų tarybos narė Nicole Arzt. – Jūs tikitės, kad tai tiesiog įvyks, bet nesiimate jokių žingsnių, kad paimtumėte gyvenimo vairą į savo rankas“.

2. Jūsų mylimasis susitikinėja su kažkuo kitu.

Veikiausiai mes visi esame sapnavę kažką panašaus ir nubudome, išpilti prakaito. „Tokiame sapne gali pasirodyti bet kuris žmogus, pasitraukęs iš jūsų gyvenimo“, – sako Jeanine Duval, įkūrusi svetainę, skirtą taro kortoms. (Ji regi daug paralelių tarp taro kortų ir sapnų, nes tiek vienoje, tiek kitoje srityje pasąmonė suprantama per simbolius.) „Tai būdas išreikšti baimę, jog gali likti apleistas, ir atspindi nesąmoningą nerimą, jog tave gali palikti“, – teigė ji.

3. Pernelyg varžotės prieiti prie jums patinkančio žmogaus.

Ar praleidote progą šūktelėti jums patinkančiam žmogui ir jis išnyko tarpdury? Jeigu sapnavote tikrai jums patinkantį žmogų, galite jausti nusivylimą, nes nesielgiate taip, kaip norėtumėte, pažymi M. Kinsey. Ir tai gali peržengti širdies reikalus. Ar varžotės paprašyti direktoriaus, kad jus paaukštintų? Kuriose gyvenimo srityse jums trūksta pasitikėjimo savimi?

4. Prasmingai leidžiate laiką su savo vaikystės laikų meile.

Po tokio sapno nepulkite siųsti žinutės savo seniai pamirštai meilei. „Jūs veikiausiai tik atgaminote pamirštus norus, – teigė M. Kinsey. – Kai esame jauni ir idealistiški, geriau žinome, ko norime. Sapnuose tiesiog išnyra sena liepsna, kuri mums primena, jog reikėtų atrasti aistros ir dabartiniame gyvenime“.

Meilė per atostogas?

5. Pradedate geisti buvusio mylimojo ir... vėl atnaujinate savo santykius.

Jeigu tai jums yra pažįstama, žinokite, kad tai vienas dažnesnių scenarijų sapnų karalystėje. „Toks sapnas gali rodyti, kad ilgitės kai kurių savo praeities momentų ar kad bijote ateityje laukiančių permainų“, – teigė N. Arzt, pridurdama, kad tai yra ženklas, jog jūsų gyvenime vyksta kažkas neramaus, arba jūs būgštaujate, kur toliau gyvenimas jus nuves. Jūs taip pat galite ilgėtis pažįstamo komforto jausmo. „Galvojimas apie buvusį partnerį reiškia, kad jums gyvenime trūksta prognozavimo ir struktūros pojūčio“, – sakė ji. Ar galite tai pasiekti, nesiknaisiodami po praeitį? Tikriausiai!

6. Jūsų aistros objektas – nepažįstamas asmuo.

Įsimylite nepažįstamąjį arba prabundate iš sapno, jausdamiesi taip, tarsi jūsų mylimasis virto nepažįstamu asmeniu? Tai gali būti užuomina, kad išeinate iš savo komforto zonos, sako J. Duval. „Nors toks sapnas gali sukelti keistų minčių, jis iš tikrųjų liudija, kad priekyje jūsų laukia pokyčiai. Būkite pasiruošę naujai patirčiai“, – teigė ji.

7. Jūsų mylimasis jus atstūmė.

„Toks sapnas gali liudyti, kad jūs turite bėdų dėl pasitikėjimo savimi, – pažymi N. Artz. – Galite būti itin pažeidžiamas arba jautrus, o atstūmimas dar labiau išryškina vargą dėl pasitikėjimo savimi“. Bet koks sapnas apie atstūmimą rodo, kad jūs nepasitikite savimi, ar tai būtų darbe, širdies reikalų sferoje ar šeimos gyvenime.

8. Konkrečiau: jūsų mylimasis jus atstūmė lovoje.

Sapnai apie seksualinį atstūmimą dažniausiai reiškia, kad stabdote save nuo to, ko gyvenime trokštate labiausiai. „Freudas tai kadaise pavadino „kastracijos nerimu“. Kai jus atstumia aistros objektas, tai reiškia, kad siekdami trokštamų tikslų, jūs tikitės gėdos, pažeminimo, traumos ar bent jau nusivylimo“, – teigė M. Kinsey.

9. Būnant su mylimuoju jums iškrito dantis.

Jei sapnuojate, kad jums iškrito dantis, tai būna susiję su „nesaugumo ir prarastos savivertės“ jausmais, sako J. Duval. Iš tikrųjų jūsų burna gali būti metafora to, ką sakote – arba nepasakote. „Jei be iškritusio danties dar sapnuojate ir savo meilę, tai gali reikšti, kad iš tikrųjų savo mylimajam norite pasakyti apie savo jausmus, bet bijote tai padaryti“, – teigė J. Duval.

10. Jaukiai leidžiate laiką su jums patinkančiu bendradarbiu.

Šis sapnas reiškia, kad sapnuojantis asmuo pradeda prisijaukinti kompetencijas ir profesines ambicijas, – sako M. Kinsey. – Atstūmimas liudija baimę, kad kompetencijų ir troškimų integracija nebus palankiai sutikta, ir kad žmogus gali jausti norą tai slėpti“. Tačiau nesustokite, ir jūs palypėsite karjeros laiptais (o šis sapnas išblės!).

11. Bet koks sapnas apie aistros objektą, nepaminėtas aukščiau.

Gera žinia ta, kad sapnai apie aistrą reiškia galimybių duris, kurios gali atsiverti jūsų gyvenime, sako N. Arzt. „Galbūt jus džiugina idėja, kad esate kartu su savo aistros objektu, bet toks sapnas taip pat gali reikšti bet kokį džiaugsmą dėl to, kas jūsų laukia ateityje, – sakė ji. – Sapnai gali tapti įžvalgomis į jūsų troškimus. Šie troškimai ne visada būna akivaizdūs, todėl ir sapnai nebūtinai būna logiški ir suprantami“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)