„Užsibrėždami svarbiausius tikslus ateinantiems mėnesiams, nepamirškite veiksnių, kurie labiausiai tikėtina, kad jums suteiks džiaugsmo, pasitenkinimo ir gilų asmeninės prasmės ir misijos jausmą. Tai meile grįsti santykiai. Visų formų, nebūtinai tai yra tik romantiška meilė.

Šias įžvalgas padiktavo mano asmeninė kova aiškinantis, kaip pritraukti meilę ir susikurti meilės kupiną gyvenimą (nepaisant kai kurių gana didelių vidinių ir išorinių kliūčių). Aš tris dešimtmečius dirbu psichoterapeutu ir specializuojuosi intymumo klausimuose.

Visai nehiperbolizuoju, manau, kad galiu drąsiai pasakyti, kad geriausia vieta surasti meilę – jūsų kontaktų sąrašas.

Įpusėjęs ketvirtą dešimtį, po karštligiškų lakstymo po klubus, pažinčių ir iš esmės bevaisių meilės paieškų metų supratau, kad nebegaliu išvengti tos manyje esančios žiojėjančios tuštumos. Nepaisant viso užimtumo jaučiausi vienišas.

Žinojau, kad turiu surasti meilę. Daug metų praleidau ieškodamas jos nepasiekiamuose žmonėse, tačiau nepakankamai laiko skyriau tiems žmonėms, kurie manimi rūpinosi, žmonėms, kurie man rūpėjo. Kai priėmiau sprendimą praleisti daugiau laiko mėgaujantis šių žmonių draugija, viskas pasikeitė. Tai buvo visiškai kitokio, kur kas daugiau meilės turinčio gyvenimo pradžia.

Dirbdamas terapeutu tą patį modelį mačiau nesuskaičiuojamų klientų gyvenimuose. Jie ateidavo pas mane, norėdami daugiau sveikos meilės savo gyvenime. Pirmasis žingsnis beveik visada buvo sprendimas kuo daugiau laiko praleisti su tuo, ką vadinu „įkvėpimo masalu“. Tai draugai ir partneriai, su kuriais sieja esminis saugumo ir abipusio supratimo jausmas. Tuomet pamažu pradedi skirti vis mažiau laiko santykiams, kurie reikalauja pernelyg didelių pastangų siekiant, kad kitas asmuo mus priimtų, vertintų ir gerbtų tokius, kokie esame.

Kai nusprendžiame skirti daugiau laiko savo „įkvėpimo masalui“, mūsų pasaulis pasikeičia. Iš tikrųjų tai beveik taip paprasta ir yra.

Daugumai mūsų geriausias būdas surasti tuos ryšius – paprasčiausiai peržvelgti savo pastarųjų kelerių metų kontaktų sąrašą. Paprastai tie žmonės jau yra. Mes tiesiog buvome per daug užsiėmę, kad su jais palaikytume ryšį, arba jautėmės pernelyg drovūs, nes mes žavimės jais. Arba paprasčiausiai neskyrėme laiko savo ryšiams kurti.

Jeigu norite daugiau meilės kitais metais, raskite tuos žmones dabar ir skirkite jiems daugiau laiko. Tai geriausias kelias į laimę, kokį aš žinau.

Štai paprastas pratimas, kuris padės:

Išsitraukite geriausią kontaktų sąrašą ir peržiūrėkite jame esančius žmones, pradedant artimiausiais ir brangiausiais, apie kuriuos galbūt nepagalvojote metų metus.

Tada užduokite sau tris klausimus:

Kas mane iš tikrųjų myli?
Kas mane mato tokį, koks esu, ir brangina už tai?
Kas geriausiai pasirūpintų mano interesais?

Kiekvienas žmogus, kurį pasirinkote, yra auksas. Tai jūsų asmeninė svajonių komanda. Pats išmintingiausias kelias į mokymąsi kaip pritraukti meilę – ugdyti šiuos santykius darant tris dalykus:
Praktika suteikiant daugiau kiekvienam šių vertingų žmonių.

Praktika prašant iš kiekvieno jų taip pat daugiau. Tiesa, kad prašyti daugiau – dažnai tai intymumo aktas.

Ir visų svarbiausia: mėgaukitės jais. Šis paskutinis pasiūlymas turbūt yra didžiausias gyvenimiškos patirties aktas, kokį aš tik žinau.

Pasirinkite bet kurį asmenį, kuris išsiskyrė mąstant apie santykius.

Dabar išbandykite štai ką:

Pagalvokite apie tai, kas jums labiausiai patinka šiame žmoguje.

Pagalvokite apie šio žmogaus meilės jums kokybę.

Prisiminkite vieną atvejį, kai jūs giliai pajutote tarp judviejų egzistuojantį ryšį.

Akimirką palaikykite šį žmogų priglaudę prie širdies ir pasakykite „Ačiū“.

O dabar tiesiog leiskite savo jausmams ramiai sklisti jumyse.

Kartokite šią nedidelę meditaciją tiek kartų, kiek jums norisi. Labai didelė tikimybė, kad jūsų gyvenimas taps turtingesnis ir džiaugsmingesnis, o jūs pradėsite sutikti naujus žmones, kurie taip pat jus mylės už tai, kas esate.

(Čia dar vienas svarbus įspėjimas: Jeigu turite psichikos sutrikimų, kurie negydomi ar gydomi netinkamai, arba esate šiuo metu nuo kažko priklausomi, aukščiau išvardintos priemonės gali padėti, tačiau jos nebus patvarios. Raginu jus kreiptis reikiamos pagalbos – tai svarbiausias jūsų prioritetas metams į priekį.)“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)