Šie du klausimai yra labai paprasti. Tokie paprasti, kad atrodo akivaizdūs. Jie taip pat švelnūs, tačiau, kaip ir visi kiti švelnūs dalykai, turi galios mus visiškai pakeisti. (Galbūt todėl tiek laiko praleidžiame paprasčiausiai jų vengdami!). Tačiau, kaip ir kiekvieno tikro nuotykio atveju, pirmiausia reikia atsižvelgti į saugumą. Straipsnio pabaigoje perskaitykite įspėjimus ir pagalvokite, ar jie galioja ir jums. Jei taip, pagalvokite, kaip pasitelkti paramą prieš toliau dirbdami su šiais klausimais.

Pirmasis klausimas skamba taip: kas jus labiausiai užveda sekso metu?

Dažnai tai, kas mus užveda, netinka mūsų įvaizdžiui. Mes fantazuojame apie tai, kaip esame valdomi sekso metu, tačiau tuo pat metu gėdijamės to troškimo. Arba mes fantazuojame apie tai, kaip dominuojame, tačiau bijome galimų pasekmių. Galbūt tai, ko išties trokštame, atrodo mums pernelyg banalu ir neįdomu. Nesvarbu, ar mūsų giliausi erotiniai troškimai yra egzotiški, ar ne, tačiau jie atveria duris į gilesnį savęs ir sekso suvokimą.

Dažnai, atvėrus šias duris, atrandame ir nežinomą savo tapatybės dalį, tačiau nežinome, ką su ja daryti. Mažai ką iš mūsų mokė, kaip tvarkytis su savo seksualinėmis fantazijomis kūrybiškai ir sveikai. Kartais įspūdingiausias savo fantazijas atmetame kaip pernelyg keistas, netgi perversiškas.

Tyrinėdami savo laukinę pusę, atsiduriame vidinio simbolizmo pasaulyje, kuris galbūt ir niekada neturės sąmoningos prasmės, tačiau vis tiek bus itin svarbus. Daugumai mūsų reikia pagalbos priimant ir pripažįstant savo laukinę dalį sekse, atskiriant, kuris elgesio būdas gali būti žalingas mums ar partneriui, o kuris yra paprasčiausiai įkvepiantis ir kuriantis. Pagalvokite, koks seksas jus labiausiai įkvepia. Kokie veiksmai, kokios kūno dalys, koks elgesys - kokie drabužiai?

Leiskite sau būti laisvam žaisti ir tyrinėti. Šiame kelyje jūsų gali laukti diskomforto momentai. Turite juos atpažinti, ir jei jie pernelyg skaudūs, geriausia juos patyrinėti su geru psichoterapeutu. Jei jaučiate, kad jūsų fantazijos yra pernelyg trikdančios ar keliančios nuostabą, pagalvokite, ar galite įsivaizduoti, kaip priimate jas.

Kad ir kokios jos būtų, galime užtikrinti, kad yra kitų žmonių, kurie turi tokias pat fantazijas ir su kuriais patirtumėte abipusį džiaugsmą. Mūsų partneris (o jei kol kas esate vieniši, mūsų būsimas partneris) taip pat turi savo paslėptų aistrų. Giliausių savo troškimų tyrinėjimas, įskaitant tas, kurių ilgą laiką gėdijomės, gali padėti mums praturtinti savo seksualinę patirtį.

Ir štai antrasis klausimas: kas jus labiausiai paveikia sekso metu?

Tai puikus klausimas. Ties juo turi susimąstyti kiekvienas suaugusysis. Įdomu tai, kad jis gali paveikti jus labiau nei ankstesnysis.

Ar kada sekso metu buvote emociškai paveikti taip, kaip nesitikėjote? Ar kada susijaudinote iki ašarų ar jus apėmė neaprėpiamas meilės jausmas? Ar kada jus buvo apėmusi aistra, sumišusi su didžiule meile? Ar kada jūsų seksas buvo daugiau nei vien seksas? (Jei to nepatyrėte, tiesiog pabandykite įsivaizduoti, kaip tai būtų). Kas nutiko, kaip atsirado toji patirtis? Pabandykite pažvelgti atgal ir prisiminti. Tai pasakys jums labai daug apie jus pačius ir jūsų giliausias seksualines dovanas.

Ar kurios nors jūsų kūno dalys, liečiamos tam tikru būdu, sukelia gilias emocijas? Ar jus sujaudina tam tikras tempas? O kas labiausiai jaudina jūsų partnerį?

Kai Julija ir jos vyras (tuo metu vis dar draugas) pirmą kartą pasimylėjo, jis padarė keistą dalyką. Entuziastingo sekso įkarštyje jis staiga ėmė lėtinti tempą, tuomet visai nustojo judėti. Jis apkabino ją gulėdamas ant viršaus, ir tuomet tiesiog gulėjo visiškai nejudėdamas. Ji pamanė, kad jis nepasiekė orgazmo, ir suglumo, tačiau nieko nedarė. Jiedu gulėjo apsikabinę, ir būtent tuo metu ji pajuto, kad kažkas jos viduje ima keistis. Visiškai be priežasties ji pradėjo verkti. Jie vis labiau glaudėsi vienas prie kito, nei vienas nežinojo, kodėl. Šis gražus ritualas tapo jų sekso dalimi ir išliko daugybę metų.

Sekse ir gyvenime dauguma mūsų yra tiek daug aistringesni, tiek ir švelnesni, nei kad norime parodyti. Abu seksualumo aspektai yra vartai į mūsų asmenybės gelmes. Paklauskite savęs tų klausimų sekso metu, kad padėtumėte sau ir partneriui atverti vartus į intymumą: kas mane ir partnerį labiausiai paveiktų emociniame lygmenyje? Kaip mes galime pagilinti savo išgyvenimus?

Kai vengiame rizikuoti ir slepiame savo labiausiai pažeidžiamus seksualinius poreikius, mes prarandame svarbią intymumo dalį. Kai atsisakome būti autentiški, kad būtume saugūs, seksas tampa prėskas ir mes jo imame vengti. Kai dingsta eksperimentavimas, dingsta ir Erosas. Sugrąžinkite jį atgalios. Tai reiškia, kad su partneriu reikia dalytis tuo, kas jus labiausiai sujaudina, kas jums išsyk sukelia aistrą. Tai reiškia, kad reikia to paties klausti ir partnerio, kad reikia kartu judėti link santykių seksualinės šerdies.

Kad ir kokioje stadijoje būtumėte, ar vieniši, ar susituokę, galite pasinaudoti šiais patarimais, kad pagilintumėte savo seksualumą. Galite eksperimentuoti su šiomis idėjomis savo seksualiniame gyvenime, savo santuokoje, savo masturbacinėse fantazijose. Linkime gerų nuotykių jūsų kelyje į turtingesnį ir daugiau emocinio pasitenkinimo suteikiantį seksualinį gyvenimą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (165)