Jacqueline iškart po vestuvių gavo iš Onasio tris milijonus dolerių, o graikų magnatas – vieną geriausių amžiaus moterų ir savo aukštuomenės statuso kilstelėjimą. Tokiu dėmesiu, koks gaubė šią porą, mėgavosi mažai praėjusio šimtmečio porų.

Ledi Diana ir Doddi Al-Fajedas

Britai taip mylėjo princesę Dianą, kad net jos ryšys su arabų milijonieriumi nepakenkė jos reitingams. Juolab kad tai, kaip išaiškėjo vėliau, buvo pirmoji tikra jos meilė po skambių skyrybų su princu Charlesu.

Po fatališkos katastrofos Paryžiaus tunelyje kokių tik gandų nesigirdėjo... Ir kad nužudymą organizavo teroristai, nenorėję, kad princesė pagimdytų kūdikį nuo arabo, ir kad Doddi tą vakarą ketino jai pasipiršti, ir kad ji buvo nėščia. Tačiau tomis gedulingomis dienomis visa tai nuskendo gėlių ir žvakių jūroje.

Marilyn Monroe ir Johnas Kenedy

Ši meilės istorija neturi šimtaprocentinių įrodymų ir kai kurie ją laiko mitu, rašo stylemania.ru. Tačiau net jei tai ir mitas, tuomet veikiausiai vienas gražiausių istorijoje. Amerikos sekso simbolis, Holivudo žvaigždė ir vienas charizmatiškiausių savojo meto politikų.

Jei Johnas atkakliai stengėsi parodyti, kad tarp jo ir aktorės nieko nėra, tai Monroe, priešingai, nuolat apie tai užsimindavo. Tai dovanojo jam laikrodį su užrašu „Johnui, kaip visada, su meile“, tai kalbėjo, kad laiko save Kennedy šeimos nare. Galiausiai Kennedy liko su Jacqueline, o Monroe dėmesį nukreipė į jo brolį.

Valéry Giscardas d'Estaingas – Sylvia Kristel

Ne mažesnio visuomenės dėmesio nusipelnė meilės intriga tarp buvusio Prancūzijos prezidento Valéry Giscardo d'Estaingo ir aktorės Sylvios Kristel, daugiau žinomos kaip pagrindinė erotinio filmo „Emanuelė“ herojė. Jų romanas truko daug metų ir prasidėjo dar iki tol, kai V.G. d‘Estaingas tapo respublikos prezidentu. Be to, apie jų ryšį žinojo visa šalis. Jie ne kažin kiek ir stengėsi jį slėpti – Silvija dažnai prisiimdavo oficialių priėmimų šeimininkės vaidmenį, lydėdavo prezidentą užsienio kelionių metu.

Billas Clintonas – Monica Lewinsky

Jų skandalingas romaniūkštis truko viso labo dvi dienas, tačiau kalbų sukėlė ne mažiau nei karas Irake.

B. Clintonui net grėsė apkalta, bet vis dėlto viskas jiedviem baigėsi laimingai. Billas ne tik liko prezidentu ir net išsaugojo santuoką, bet ir pelnė sekso simbolio reputaciją. Tuo tarpu Monica išgarsėjo visame pasaulyje ir eksploatuodama savo vardą užsidirbo milijonus dolerių.

Johnas Majoras – Edwina Currie

Britų premjeras Johnas Majoras savo politinės karjeros metais turėjo meilės ryšį su sveikatos apsaugos ministre Edwina Currie. Viešai jis visaip pabrėžė savo neigiamą požiūrį į ją ir net, kai šioji pralaimėjo rinkimus į parlamentą savo apylinkėje, atsistojo ir ėmė ploti. Kerštas buvo baisus.

2002 metais „Times“ publikavo E. Currie išpažintį, kurioje ji premjerą nušvietė pačia nepalankiausia šviesa, atskleisdama intymiausias jų romano detales. Ji pasakojo, kaip britų premjeras vaikščiojo po jos butą vien tik su mėlynais šeimyniniais apatiniais; kaip reikalavo, kad jiedu būtinai kartu maudytųsi. Johno reputacija buvo sugadinta.

Grace – Rainier III

Grace Kelly, daugumos manymu, pati gražiausia aktorė kino istorijoje, 1955 metais filmuodamasi Prancūzijoje susipažino su Monako kunigaikščiu Rainier III. Gimę jausmai buvo tokie stiprūs, kad Kelly išsižadėjo savo karjeros ir ištekėjo už kunigaikščio. Jų vedybų ceremoniją per televiziją stebėjo 30 milijonų žmonių. Šią gražią sąjungą nutraukė baisi automobilio avarija, kurioje Grace žuvo (daugiau apie G.Kelly).

Golda Meir – Albertas Faraonas

Prieš kelerius metus išleista knyga, kurioje gan įtikinamai buvo papasakota apie tai, kaip žymioji Izraelio premjerė Golda Meir gan ilgą laiką turėjo romaną su palestiniečiu. Izraelio bendruomenė buvo šokiruota. Juk jei knygoje parašyta teisybė, tai vos ne išdavystė – turėti santykius su priešiškiausiai Izraelio atžvilgiu nusiteikusios tautos atstovu. Ar tai tiesa, ar melas, neaišku, tačiau ažiotažą ši istorija sukėlė be galo didelį.

Bonnie ir Clyde'as

Negailestingi žudikai, apiplėšinėję bankus ir nuvarinėję automobilius, sukrėtė Ameriką net ne savo žiaurumu, o tuo, kaip tarp plėšimų mėgavosi meile. Clyde’o Barrow ir Bonnie Parker meilės istorija taip kontraversiškai romantiška, kad šios poros atvaizdas nenutrūkstamai eksploatuojamas masinėje kultūroje. Kartais net susimąstai, ar jie iš viso egzistavo? O taip!

Sidas ir Nancy

Grupes „Sex Pistols“ narys Sidas Viciousas ir jo draugė Nancy Spungen parodė visam pasauliui, kas yra pankroko stiliaus meilė. Jie neišsivaduodavo iš narkotinio kvaitulio, elgėsi beprotiškai, mušėsi ir nuolat pykosi. 1978 metais viename viešbutyje Amerikoje Nancy buvo rasta nudurta peiliu į pilvą. Pagrindiniu įtariamuoju, aišku, buvo Sidas. Po poros mėnesių jis mirė nuo narkotikų perdozavimo. Ar jis nužudė Nancy, ar dėl jos nusižudė – lieka paslaptis. Tačiau jųdviejų vardai tapo tragiškos marginalinės meilės simboliu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją