Vis dėlto, pirmosiomis minutėmis po sekso jaučiame, kad su mūsų kūnu vyksta kažkokie keisti dalykai, rašo hellogiggles.com.

Svarbu prisiminti, kad seksas, nesvarbu kokio pobūdžio, yra fizinis veiksmas, kuriame dalyvauja visas jūsų kūnas, todėl organizmas gali reaguoti keistasi būdais, pavyzdžiui, tai gali būti odos paraudimas ar nestiprus deginimas šlapinantis. Jaudintis dėl to neverta! Čia aptarsime tai, kas gali vykti su jūsų kūnu po sekso.

1. Jaučiate šiokį tokį skausmą

Skausmingas seksas apibūdinamas dispareunijos terminu. Tai apima lytinių organų skausmą, kuris gali pasireikšti prieš seksą, jo metu ar po lytinių santykių. Tai stebėtinai dažnas dalykas ir apima skausmą nuo skaudenimo iki spazmų. Akušerė ginekologė Jennifer Ashton 2016 metais sakė, kad tai dažnai nutinka nuo lytinių santykių metu išsiskiriančio oksitocino hormono, kuris gali sukelti gimdos susitraukimus. Jeigu tai nutinka retkarčiais ar skausmas yra švelnus, nieko baisaus. Tačiau jeigu skausmas yra nuolatinis, turite susitikti su savo ginekologu, kad išvengtumėte didesnių sveikatos problemų.

2. Yra šiek tiek kraujo

Jeigu tai nėra menstruacijos, o po sekso pasirodo šiek tiek kraujo, galite sunerimti, nors išties nėra dėl ko. Žinoma, jeigu tai yra didelis kraujo kiekis, tikrai verta susitikti su savo gydytoju, tačiau keli lašeliai išties neverti jūsų panikos. Jie gali atsirasti dėl gimdos kaklelio uždegimo ar nedidelių makšties įtrūkimų, ypač jeigu seksas buvo grubokas. Taip pat tai gali nutikti, jeigu užmezgėte santykius su nauju partneriu, kurio lyties organas didesnis. Vis dėlto, jeigu kraujas po sekso pasirodo reguliariai, reiktų pasitikrinti, ar nėra lytiniu keliu plintančių infekcijų ar kitų sveikatos problemų.

3. Juntamas nestiprus deginimas

Jeigu šlapinantis po sekso (juk visada po sekso šlapinatės, ar ne?) jaučiate nestiprų deginimą ar dilgsėjimą, pirmoji mintis gali būti šlapimo takų liga ar lytiniu keliu plintanti infekcija. Bet iš tiesų nedidelis deginimas ir dilgsėjimas yra gana dažnas dalykas ir paprastai praeina per kelias valandas.

J. Ashton paaiškino šį reiškinį taip: „Makšties audiniai gali pritvinkti daug kraujo, o kadangi šlaplė yra labai arti makšties, tai gali sukelti laikiną deginimą ar dilgsėjimą šlapinantis po sekso“.
Jeigu norite to išvengti, reiktų pasirūpinti pakankamu lubrikanto kiekiu ir nusišlapinti prieš seksą ir po jo.

4. Jaučiasi niežulys

Jeigu po sekso ant išorinių lyties organų, netoli šlaunų ar pilvo nestipriai niežti odą, tai gali būti reakcija į lubrikantą, prezervatyvą ar netgi sekso žaislus, ypač jeigu išbandote naują produktą ar prekės ženklą. Jeigu jokių naujų produktų nenaudojote, gali būti, kad jums išsivystė alergija spermai, kuri gali atsirasti bet kuriuo metu, nesvarbu, turėjote santykius su nuolatiniu ar nauju partneriu.

Jeigu simptomai nėra stiprūs, tai gali būti vienkartinė reakcija, tačiau jeigu pasireiškia dilgėlinė, patinimas ar bet kokia kita stipri fizinė reakcija, vertėtų kuo greičiau kreiptis į gydytoją. Tačiau nestiprus niežėjimas papratai nevertas nerimo ir išnyks savaime.

5. Norisi šlapintis

Jau paaiškinome, kaip svarbu šlapintis prieš seksą ir po jo, tačiau kas nutinka, kai staiga po lytinių santykių pajuntate stiprų poreikį šlapintis? Tai gali būti visa eilė santykinai nežalingų dalykų, tačiau labiausiai tikėtina, kad taip nutiko dėl tų gimdos susitraukimų, apie kuriuos pasakojome anksčiau, ar šlapimo pūslės spazmų, kurie nėra pavojingi ir paprastai greitai praeina.

6. Šioks toks kvapas

Būkime realistai: seksas neapsieina be nemenkos fizinės veiklos, o tai reiškia, kad kūnas gali šiek tiek suprakaituoti. Be to, kai unikalus jūsų kūno kvapas susimaišo su kažkieno kito kvapu, gali nelabai kvepėti. Paprastai tai nieko blogo, nors jeigu kūnas nuolat skleidžia nemalonų kvapą, galbūt vertėtų kreiptis pas gydytoją.

7. Jūsų skruostai paraudę

Akušerijos ir ginekologijos dėstytojas Jonathanas Schaffiras iš Ohajo valstijos universiteto vadina tai „sekso raudoniu“: „Daugelis moterų susijaudinimo metu patiria „sekso raudonį“. Kraujagyslių atsipalaidavimas gali sukelti pastebimą kaklo ir krūtinės odos spalvos pasikeitimą, kuris paprastai tamsoje net nepastebimas“.

8. Odos sudirgimas plaukuotose vietose

Nenuostabu, kad sekso metu partnerių oda daug kontaktuoja, o tai gali sukelti šiokį tokį sudirgimą. Tai ypač akivaizdu, kai partneriai turi gaktos ar veido plaukus, tad nenuostabu, kad gali pasirodyti netgi pabėrimas. Paprastai tai nieko baisaus, tačiau jeigu nepraeina, kreipkitės į savo bendrosios praktikos gydytoją.

9. Teka sperma

Jeigu stengiatės pastoti arba kontracepcijai naudojate ne prezervatyvus, nenustebkite, jeigu po sekso tekės sperma. Tai visiškai normalu ir netgi malonu. Galų gale, jūsų organizmas sėklos nesugeria, todėl ji paprasčiausiai neturi kur daugiau dėtis. Tam pakanka po lytinių santykių kruopščiai nusiprausti.

10. Apima įvairios emocijos

Jeigu po sekso apima stiprios emocijos, tai būtų staiga užplūdęs liūdesys, pyktis ar nerimas (tai vadinama postkoitaline disforija) ar juntate stiprų euforijos jausmą, dėl viso to kalti organizme lytinių santykių metu išsiskyrę hormonai. Jeigu staiga apėmė liūdesys, taip nutiko dėl sumažėjusio dopamino lygio, kas po orgazmo visiškai normalu.

Priešingai, jeigu jaučiate nuotaikos pakilimą, tai greičiausiai dėl padidėjusio oksitocino kiekio, kuris verčia jus jaustis laimingais ir šypsotis. Abi reakcijos yra visiškai normalios, nebent jos trukdo jums mėgautis seksu. Jeigu taip yra, privalote susitikti su savo gydytoju ir išsiaiškinti, ar viskas gerai su jūsų lytine sveikata.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)