Tibetas

Tibete mergina negalėdavo ištekėti tol, kol nėra turėjusi dvidešimties meilužių. Mažose gentyse, kur beveik visi tarpusavyje buvo giminės, to įgyvendinti nebuvo įmanoma, todėl sulaukusi nuotakos amžiaus mergina buvo siunčiama kartu su motina prie kelio, kuriuo, kad ir retai, bet pravažiuodavo kažkas, ir siūlė meilės naktį mainais už nedidelę dovaną. Beje, šiuos suvenyrus ji rinko ne iš godumo, o dėl griežtos atskaitomybės – grįžus į gentį jos vadams reikėjo parodyti ne mažiau dvidešimties dovanų.

Beje, tai galiojo ne tik netekėjusioms merginoms, bet ir šeimose gyvenusioms moterims. Bet kuris genties svečias, atkreipęs dėmesį į namų šeimininko žmoną, turėjo teisę praleisti su ja naktį, o pačiai genčiai tai reiškė klestėjimą ir turtus.

Australija

Australijos arunto genties aborigenai siekė parodyti dėmesį artimiems draugams gana neįprastu būdu – pasiūlydavo savo žmoną. Žinoma, apsikeičiama buvo ne visam laikui, o neilgam. Tai buvo laikoma didžiausios pagarbos ženklu. Beje, net jeigu siūloma moteris buvo labai baisi, atsisakyti tokios dovanos nebuvo galima, nes tai tapdavo mirtinu įžeidimu jos vyrui, dėl ko artimas draugas galėdavo virsti mirtinu priešu.

Sumatra

Sumatroje yra bato gentis, kurios vyrai labai jautriai reaguoja į šį klausimą. Norėdami nustebinti moterį, jie savo pasididžiavimą sutvirtindavo akmenukais, puošė kriauklytėmis, metalo ar kaulo gabalais. Buvo manoma, kad šios medžiagos sutvirtina vyro dvasią ir suteikia moterims nepamirštamus prisiminimus.

Mikronezija

Panapės gentyje moters malonumu buvo rūpinamasi kiek neįprastu būdu – įžanginės glamonės buvo patikimos kelioms rudosioms skruzdėlėms, kurių įkandimai, mikroneziečių įsitikinimu, gali sukelti neįtikėtino malonumo priepuolius.

Indija

Ne veltui apie šios mylinčios tautos tradicijas parašyti ištisi traktatai. Žinoma, visi jų įpročiai neišsaugoti net Kamasutroje ar garsiojo Khažuraho šventyklos sienų, tačiau yra ir tokių, kuriuos verta aptarti atskirai. Pavyzdžiui, norint partnerei suteikti maksimalų malonumą, ištvermingi Indijos vyrai puošėsi auskarais iš aukso, kaulo ir brangakmenių. Tokie žiedai buvo vadinami „apadravia“ ir kabinami ant „nefrito lazdos“ neįtikėtinais kiekiais.
Indai nepamiršdavo ir estetinės šio klausimo pusės: gero meilužio aprangos kodas numatė, kad meilės organas turi būti papuoštas ryškia gėle.

Brazilija

Labiausiai aukojosi topinamos genties vyrai. Norėdami nustebinti savo išrinktąją neįtikėtina galia ir tuo, kad yra apdovanoti gamtos, jie keliaudavo į džiungles ir pirmiausia savo nuogais kūnais mėgindavo palikti įspūdį nuodingoms gyvatėms. Jų įkandimai sukeldavo patinimą ir sumažindavo jautrumą, po ko laimingas meilužis skubėdavo stebinti savo širdies damą. Tiesa, neretai pasitaikydavo atvejų, kai gyvatės nuodai būdavo per stiprūs ir nesėkmingas herpetologas krisdavo negyvas.

Korėja

Nepaisant patriarchalinės visuomenės santvarkos, intymiame gyvenime Korėjos moterys išmoko pakovoti už savo teises. Juvelyrikos meistrai čia gamina specialias auksines adatas, kurių dūriai, kaip mano vietos moterys, gali vyruose pažadinti blėstančią aistrą. Ar tai tiesa, neaišku, tačiau kiekviena sutuoktinių pora, ilgai gyvenanti šeimyninį gyvenimą, turi po vieną ar net kelis tokius stimuliatorius. Beje, maksimaliam poveikiui pasiekti, būtina durti kaip įmanoma arčiau tos vietos, kuri reikalauja stimuliavimo.

Kamčiatka

Kamčiatkos korjakų gentyje ilgą laiką egzistavo seksualinio svetingumo tradicijos. Čia kiekvienas kitatautis buvo laikomas tikru stebuklu ir visi stengėsi, kad bent viena genties moteris nuo jo pastotų, o kai tai pavykdavo – draugiškai visi švęsdavo. Ir tai buvo traktuojama toli gražu ne kaip paleistuvystė – daugybinės santuokos tarp giminaičių lėmė tai, kad vaikai gimdavo vis silpnesni, todėl šviežias kraujas buvo vienintelis išsigelbėjimas nuo išnykimo.

Aliaska

O štai atšiaurios Aliaskos elnių augintojai praktikavo kiek kitokį būdą. Jie į kiekvieną ilgą žygį ar daugiadienę medžioklę imdavo su savimi vieną iš genties moterų, kuri tuo metu visiems iškart būdavo seksualinė partnerė. Parodžiusi maksimalų šeimyniškumą ir seksualumą, moteris užsitarnaudavo puikios žmonos vardą ir iš žygio grįždavo paprastai jau besilaukdama. Beje, netgi tie vyrai, kurie į šį žygį nesirengdavo, įnirtingai siūlydavo išeinantiems savo žmonos paslaugas, greičiausiai norėdami pasigirti savo išrinktąja, o gal paprasčiausia trokšdami tyloje ramiai pasivolioti tarp kailių.

Vokietija

Dar viena nauja seksualinė tradicija atsirado Kelne ir tai susiję su ten vykstančiu festivaliu. Kelias dienas visi svečiai ir dalyviai, beveik nuolat esantys neblaivios būsenos, gali lengvai prieiti prie kitos lyties atstovo ir pasiūlyti jam susipažinti artimiau. Ir tokia „pažintis“ gali įvykti artimiausiame skvere. Pasiteirauti savo partnerio vardo visai neprivalu. Būtent dėl to patys Kelno gyventojai prarado meilę festivaliui ir stengiasi tomis dienomis išvykti iš miesto.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)