Visų prima, svarbu suvokti, kad dviejų žmonių santykiai reikalauja tam tikro indėlio, kad dėl jų reikia stengtis ir tai turi daryti abu partneriai, be to, kiekvieną dieną, rašoma portale menslife.com. Jei nesinori dėti pastangų, belieka nusiteikti santykių iširimui, ypač jei jie dar tiktai prasidėjo. Vyrams, kurių toksai scenarijaus nedomina, neprošal susipažinti su septyniomis dažnai pasitaikančiomis santykius ardančiomis klaidomis ir pasistengti jų nedaryti.

1. Neryžtingumas

Moterys klaikiai nemėgsta neryžtingų vyrų. Na, jeigu nesiryši netgi jos užkalbinti, apie kokius nors santykius negalės būti nė kalbos. Tik nemanyk, kad jei, sukaupęs visą ryžtą, pakviesi ją į pasimatymą, būsi atlikęs viską, ko iš tavęs reikėjo, ir jau tada galėsi jos akivaizdoje dvejoti, nuogąstauti, leisti reikštis kompleksams ir t. t. Jeigu bijosi paklausti moters elementariausių klausimų, paimti jos už rankos ar pasakyti komplimentą, jinai kaipmat tai pastebės ir kažin ar sutiks darsyk ateiti į pasimatymą. Ypač, jeigu dvejosi skirti jį, ar ne.

Taigi, turi pamiršti visus kompleksus. Moteris, žinoma, gali ir neigiamai sureaguoti į tavo iniciatyvą ir pasiūlymus, bet jeigu ji su tavimi bendrauja, jeigu atėjo į pasimatymą, vadinasi, susidomėjimą tu jai tikrai sukėlei, todėl turi puikiausius šansus užkariauti jos širdį. Privalai rizikuoti – kito pasirinkimo neturi.

2. Nepagrįstas pavydas

Jeigu kyla abejonių dėl partnerės ištikimybės, todėl imi ją sekioti, tikrinti jos gaunamas žinutes ir naršomas interneto svetaines, uždraudi bendrauti su vyrais ir imi garsiai aiškintis santykius, jeigu į ją pažvelgia koks vyriškis, pats keli rimtą pavojų santykiams. Užsiiminėti tokiais dalykais gali nebent paaugliai.

Suaugę, brandūs žmonės privalo elgtis taip, kaip tinka pagal amžių. Pagalvok, ar tavo pavydas turi kokį nors realų pagrindą? Jei taip, ramiai pasikalbėk su partnere, paaiškink, kad jos elgesys tave žeidžia. Jei jokio pagrindo nėra, jei viskas, ką gali prikišti, tėra tik tavo fantazijos vaisius, pasistenk negadinti santykių nepagrįstais įtarinėjimais ir pavydo scenomis.

3. Nesibaigiantys skundai

Užversti partnerę nesibaigiančiomis asmeninėmis problemomis ir pasakojimais apie tai, kas vėl eilinį sykį sugadino nuotaiką, – niekam tikusi taktika. Toks elgesys tiesiog atstumiantis, atgrasus. Atmink, kad virkautojai niekam nepatinka, ypač tokie, kurie skundžiasi dėl smulkmenų ar to, ko neįmanoma pakeisti, kaip antai prastas oras, spūstys keliuose ir augančios kainos.

Aišku, dėl to ir esate kartu, kad palaikytumėte vienas kitą, todėl apie tai, kas iš tiesų kelia nerimą, kalbėtis, žinoma, galima, tik jokiu būdu ne sniaukrojant, ne provokuojant gailestį. Turi tiesiog išdėstyti problemą ir paprašyti patarimo. Ji bus dėkinga už pademonstruotą pasitikėjimą, be to, širdyje nudžiugs, matydama, kaip racionaliai elgiesi.

Asociatyvioji nuotr.

4. Jos interesų ignoravimas

Ji pasakoja apie naują darbą arba pomėgį o tu tik nusižiovauji ir patari tokius „niekus“ aptarti su draugužėmis? O gal net pasistengi ją nutildyti ir pradedi kalbėti apie tai, kas rūpi tau? Šitaip tik stiprini partnerės apsisprendimą nutraukti santykius. Jeigu jau esate kartu, privalote domėtis vienas kito reikalais ir interesais, o jei prireiktų, vienas kitam padėti. Menkiausias egoizmas – tiesiog netoleruotinas.

Natūralu, kad kai kurios ją dominančios temos tau gali būti neįdomios, o kai kurios jai kylančios problemos gali atrodyti išsigalvotos. Vis dėlto reikia pasistengti bent jau išklausyti, o išklausius, ramiu tonu paaiškinti, kad nieko konkrečia tema neišmanai, todėl ir negali patarti.

Dar svarbu esant progai girti partnerę už pasiekimus, uždavinėti jai klausimus, kitaip sakant, aktyviai domėtis partnerės gyvenimu, kad jai būtų akivaizdu, jog tau jis rūpi. Jeigu moters reikalai ir problemos, tavo galva, prilygsta nesąmonėms, gal tau ta moteris ne taip ir reikalinga?

5. Jos pastangų neįvertinimas

Partnerių pastangos dėl santykių yra niekada nesibaigiantis darbas. Visgi tas darbas – savanoriškas, o ne privalomas. Gal tau atrodo, kad jai nieko nereiškia paruošti tau pusryčius arba pasirūpinti nešvariais skalbiniais? Tada turi žinoti, jog gali būti, kad jai tai – pergalė prieš savo nusistatymus, be to, pergalė, pasiekta dėl tavęs, kad dėl bet kurio kito žmogaus ji taip veikiausiai nesistengtų.

Štai kodėl turi pastebėti ir deramai įvertinti net menkiausią smulkmeną. Kaskart giedoti ditirambų, aišku, neprivalai. Užtenka pasakyti „Ačiū, kad pasirūpinai“. Nuoširdžios padėkos tikrai pakaks, kad moteris pasijustų pamaloninta ir dar labiau norėtų tavimi rūpintis.

6. Nenoras dėti pastangų patiems

Jei partnerė stengiasi dėl santykių, derėtų pasistengti ir tau – juk tik tada, kai indėlis lygiavertis, dviejų žmonių sąjungoje įsivyrauja harmonija ir nė vienas nesijaučia nuskriaustas.

Tarkim, labai svarbi pagalba buityje. Užsikrauti visų darbų tikrai nereikia. Pakaks jei apsiimsi atlikti kelis, kurie tau neatrodo perdėm sunkūs, pavyzdžiui, gaminti valgį arba taisyti kompiuterį.

Svarbiausia – atlikti savo pareigas reguliariai ir efektyviai. Taip pat turi būti pasirengęs padėti partnerei iškilus kokiai nors nenumatytai bėdai, kad ir kokia menka ji tau atrodytų. Jei ji žinos, kad gali tavimi pasikliauti, dar labiau tave vertins, gerbs ir mylės.

7. Siekis ją kontroliuoti

„Kaip pasakiau, taip ir bus!“ Šią frazę gyvenant poroje derėtų tiesiog išbraukti iš leksikono. Juk jūsų sąjunga gyvuoja dėl laisvavalio abiejų apsisprendimo. Moteris turi teisę laikytis savo nuomonės, turėti savų interesų ir atskirą bendravimo ratą. Lygiai tokios pat galimybės suteiktos ir tau.

Kitą kartą, kai sukils noras surengti partnerei kvotą arba priekaištų sesiją, paklausk savęs, kodėl taip elgiesi. Iš kur kyla žūtbūtinis noras kontroliuoti kito žmogaus gyvenimą? Gal nepasitiki partnere? Bijai, kad tave paliks? Bet ar apskritai verta gyventi su žmogumi, kuriuo netiki? O gal tiesiog reikia išmokti pasitikėti?

Kad ir kaip būtų, jėga priversti moterį būti kartu neišeis. O pastūmėti ją ištarti „Sudiev“ įvedus tironiją tikrai galima.

Gal kontroliuoji, nes stinga pasitikėjimo savimi? Tokiu atveju privalai stengtis įveikti savo kompleksus, bet moteris neturi dėl to kentėti.

******

Dėl suminėtų klaidų vyro ir moters santykiai iš karto tampa pasmerkti. Kadangi niekas nėra nuo jų apsaugotas, derėtų būti atidžiam. Jei tenka pripažinti, kad tau būdingas kuris nors iš aprašytų elgesio modelių, sukaupk jėgas ir pasistenk pasitaisyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)