Tiesiog nenorite

Jei mėgstate seksą, tik šiuo metu jo nenorite, vadinasi, tai laikinas dalykas ir dėl to nereikėtų per daug jaudintis. Tačiau kai kurios moterys sekso nenori jau ilgą laiką. Tiksliau, jos gal ir norėtų, bet jų kūnai – ne; jie atsisako fiziškai reaguoti į erotinius signalus. Jūsų genitalijos išlieka sausos, klitoris ir makštis beveik nereaguoja į dirginimą.

Jei liečiamos partnerio beveik nieko nejaučiate, apsilankykite pas gerą ginekologą apžiūrai. Dažniausiai šios problemos būna fizinės – pavyzdžiui, kadaise patirtos operacijos, tokios kaip histerektomija, aukštas kraujo spaudimas, rūkymas, padidėjęs cholesterolio lygis, hormonų pokyčiai (po gimdymo ar vartojant tam tikrus vaistus).

Laikiną geismo išnykimą paprastai galima susieti su tam tikru įvykiu – tereikia tik gerai pagalvoti. Be tokių akivaizdžių priežasčių kaip gimdymas ir kūdikio auginimas, dėl sumažėjusio libido gali būti kaltas stresas (gavote paaukštinimą? Persikėlėte į naują namą?), artimojo mirtis, įtempti santykiai su partneriu ir daugybė kitų dalykų, dėl kurių nerimaujate. Jei galite nustatyti specifinę priežastį, sprendimas paprastai ateina savaime.

Patiriate daug streso? Dar kartą pagalvokite apie savo prioritetus. Jei gedite, duokite sau laiko.

Jei lytinio potraukio nejaučiate jau metus ar daugiau ir negalite nurodyti priežasties, turite atvirai pasikalbėti su savimi. Dažniausia ir labiausiai tikėtina priežastis tokia: jūs nesusijaudinate, nes esate ne su tuo partneriu, arba jūsų partneris yra prastas meilužis.

Tikriausiai didžiausia kliūtis tarp jūsų ir „Didžiojo O“ yra vyras, kuris neturi supratimo, kaip jums tai suteikti. Neretai ši problema išsprendžiama tiesiog atvirai ir sąžiningai pasikalbėjus su savo partneriu ir parodžius, ką ir kaip daryti, kad jūs patirtumėte orgazmą.

Gal nesąmoningai vengiate sekso?

Blogiau, jei suvoksite, kad problema yra ne partnerio įgūdžiai, bet faktas, kad jis jūsų tiesiog netraukia. Galima sugalvoti daug būdų, kaip paįvairinti seksualinį gyvenimą, bet jei partneris jums seksualiai nepatrauklus, vargu, ar staiga savo dejonėmis imsite žadinti kaimynus. Ką daryti? Turite nuspręsti, išeiti ar ir toliau gyventi su tuo pačiu žmogumi, bet be sekso. Šį sprendimą, apsvarsčiusi visus veiksnius, galite priimti tik jūs pati.

Seksu dažnai manipuliuojama. Jei vyrui reikia daug sekso, moteris gali naudoti jį kaip ginklą kilus konfliktui ir jausti didelį pasitenkinimą („neduosiu – tegul pasikankina!”). Kitais atvejais, jei moteris jaučia įsišaknijusią nuoskaudą, tai gali vykti nesąmoningai. Problemos lovoje retai kada yra susijusios tik su seksu – paprastai jos byloja, kad jūsų santykiai kliba.

Tapote per daug artimi

Kartais seksualinis gyvenimas tampa nebeįdomus dėl to, kad... pora tampa per daug artimi. Koks buvo seksas santykių pradžioje? Jei jis buvo puikus, o partneris jums vis dar patrauklus, gali būti, kad aistrą gesina artumas, intymumas.

Ironiška: partneriai, kurie puikiai sutaria ar net vadina vienas kitą sielos draugais, dažniausiai nėra patenkinti lovos reikalais. Labai svarbus gero ilgalaikio sekso ingredientas yra naujumas, bet tai vargu ar įmanoma, jei tapote vienas kito atspindžiu, susiformavote vienodus požiūrius ir skonius.

Poros, kurios skatina vienas kitą išbandyti naujus dalykus ir pažvelgti į pasaulį iš kitos perspektyvos, yra kur kas labiau patenkintos savo seksualiniu gyvenimu.

Dar keletas svarbių dalykų

Įsitikinkite, kad dėl jūsų šaltumo kaltos ne medicininės priežastys. Paprašykite gydytojo įvertinti jūsų gyvenimo būdą ir bendrą sveikatos būklę, apžvelgti vartojamus vaistus ir ištirti hormonų lygius.

Noras mylėtis – tai pasirinkimas. Jis neatsiras savaime, todėl turėsite šiek tiek pasistengti. Prisiimkite atsakomybę už savo pačios sujaudinimą. Žinokite, kas jus įkaitina, ir tai darykite.
Spontaniškas seksas – dažnas dalykas draugystės pradžioje, bet ne toks dažnas praėjus kuriam laikui.

Planuokite pasimatymus (tiek intymius, tiek ne), kaip planuojate kitus dalykus. Šios datos turi būti jūsų prioritetai, o ne kažkas, ką darysite, jei rasite laiko.

Nekaltinkite. Vien dėlto, kad partneris nori mylėtis, nereiškia, kad jis turi priklausomybę nuo sekso. Priimkite tai kaip komplimentą! Nustokite mąstyti „kodėl turiu daryti tai, ko nenoriu?“ ir darykite viską, kas įmanoma, kad seksas taptų malonumu, o ne pareiga.

Nepatiriate orgazmo

Yra moterų, niekada nepatyrusių orgazmo, ir yra moterų, kurios patiria orgazmą tik masturbuodamosis, bet ne mylėdamosis su partneriu. Kuri iš jų esate jūs?

Niekada gyvenime nepatyrėte orgazmo?

Pirmas dalykas, kurį reikėtų padaryti – tai paeksperimentuoti su vibratoriumi. Tokiu būdu orgazmą gali patirti beveik visos moterys. Išmokusios patirti orgazmą su vibratoriumi, netrukus išmoksite masturbuotis pirštais. Kitas žingsnis – išmokyti tai daryti savo partnerį ir pamėgti oralinį seksą.

Stenkitės pažinti savo kūną. Nusipirkite literatūros apie seksą. Kuo daugiau turėsite žinių, tuo greičiau išmoksite patirti orgazmą.

Patiriate orgazmą viena, bet ne su partneriu

Net 70 proc. moterų orgazmą lengviau pasiekia vienos, o ne su partneriu. Ir net tos, kurios išdrįsta parodyti mylimajam, kas jas įkaitina, ne visada sulaukia palaimingos pabaigos. Kodėl? Nes vyrai nestimuliuoja jų taip ilgai, kiek joms reikia, o paprašiusios tai daryti tam tikru būdu, jos nebedrįsta prašyti, kad dar ir ilgiau tęstų.

Bet štai gera žinia: tyrimai rodo, kad vyrams patinka, kai moterys pasako, ką tiksliai daryti! Dažniausiai vyrai stimuliuoja per trumpai, nes sprendžia pagal save: jei jie greitai pasiekia orgazmą, vadinasi, neturėtumėte užtrukti ir jūs. Pasakykite partneriui, kad orgazmui pasiekti jums gali prireikti 20 min, ir jis bus kantresnis.

Manote, kad seksas – purvinas ir bjaurus

Daugelis moterų išmoksta patirti orgazmą besimasturbuodamos. Jei buvote labai religingai auklėjama arba jei tėvai nuolat kalė, kad liesti save yra nepadoru ar bjauru, tikėtina, kad to taip ir neišmokote. Bet pradėti pažinti savo kūną niekada ne vėlu! Pamažu judėkite link tikslo, kol išmoksite pajusti orgazmą.

Domėkitės seksu, kartu su partneriu skaitykite knygas šia tema.

Jei žodis „seksas“ kelia nemalonias asociacijas, vadinkite jį kitu vardu, pavyzdžiui, „paišdykavimu“.

Nustokite jaudintis, ką galvoja kiti. Ką pamanys mylimasis? Ką pasakytų mama, jei pamatytų išdarinėjančią tokius dalykus?

Atsipalaiduokite! Kai tik pajuntate, kad mintys ima krypti į tą pusę, susiimkite ir grįžkite atgal.

Nustokite kritiškai vertinti savo kūną. Sakote, nesate tobula? Koks šokas! Siaubas! Nė vienas žmogus nėra tobulas. Meskite šias mintis iš galvos ir darykite, kaip daro vyrai: žiūrėdamos į veidrodį matykite tai, kas jumyse gražiausia!

Išanalizuokite savo seksualinę patirtį. Kokį požiūrį į seksą jums suformavo tėvai? Kokie praeities įvykiai iki šiol turi įtakos jūsų meilės reikalams? Pasikalbėkite su patikimais draugais, partneriu ar psichologu.

Kai mylitės, būkite čia ir dabar. Susitelkite ties savo jausmais ir pojūčiais. Neleiskite sau galvoti apie neigiamus dalykus ar tai, kokius darbus reikės nudirbti rytoj. Jei mintys klysta į šoną, atsimerkite ir stebėkite – tai padės sutelkti dėmesį. Ir negalvokite vien tik apie tai, kaip pasiekti orgazmą: tiesiog mėgaukitės tuo, kas vyksta šią akimirką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt