Moterys nerimauja

Moterys, aptikusios vyrą besimasturbuojantį, reaguoja labai skausmingai: tai tarsi įrodymas, kad jos nebėra geidžiamos. Pasak psichoterapeutų, dailiosios lyties atstovėms atrodo, kad save patenkinantis vyras - tarsi užuomina apie jos seksualinį nebrandumą. Specialistai teigia neretai savo kabinetuose išgirstą moterų istorijų, kurios netyčia aptinka savo vyrus besimasturbuojančius. Jų galvoje iš karto kyla begalė klausimų: “Ar aš ką darau ne taip?”, “Kas man negerai?” ir t.t. Prireikia ne vieno mėnesio, kad moteris nusiramintų.

Tačiau yra seksologų, teigiančių, kad masturbacija vis dėlto yra vienas pirmųjų požymių, kad vyro geismas moteriai pamažu ima slopti.

Kai kurie vyrai masturbuojasi, nes jiems pasidaro sunku pasiekti orgazmą tik prasiskverbimais. Kai kuriems vyrams tam, kad pasiektų ejakuliaciją, reikia ilgai stimuliuoti penį. Tiesa, tai daugiau yra fiziologiniai, o ne psichologiniai faktoriai.

Vyrai susijaudina

Tuo tarpu vyrai, pričiupę partnerę besimasturbuojančią, grėsmės vyriškumui nejaučia. Mat moters masturbacija susitelkia ties klitoriu ir visiškai netrukdo prasiskverbimui, netgi gali būti jo preliudija.

Pasak ginekologo Danielio Flomenbomo, “moterys gali patirti daugkartinį orgazmą, todėl vyras suvokia, kad save glamonėjanti partnerė yra pasiruošusi sueičiai". Pamatyti besimasturbuojančią partnerę jiems reiškia praverti paslapties šydą - o tai, be jokios abejonės, itin jaudina.

Pasak seksologų, ne vienas pas juos apsilankęs vyras pasakojo, kad pamatę, kaip jų partnerės save glamonėja, kaip reikiant “užsivesdavo”, seksas po to buvo ypač geras.

Tiesa, yra vyrų, kuriems nepatinka, jei moteris bando save patenkinti pati. Seksologas ir psichoterapeutas Alenas Herilis cituoja pacientės žodžius: “Aš esu nenormali, nes prieš varpai įsiskverbiant turiu glamonėti klitorį, kad pasiekčiau orgazmą. Mano vyras sako, kad tai iškrypimas”.

Svarbiausia - artumas

Ne visada savęs patenkinimas suteikia abiem partneriams malonumo. Pasak psichoterapeutų, kai partneriai dažniau ima masturbuotis, nei mylėtis, reiškia, jų santykiai tampa pažeidžiami.

Jei žmogus save glamonėja kelis kartus per dieną, tai gali reikšti, jog jis nuolat jaučia nerimą. Tokiu atveju jau nekalbame apie seksualinį geismą: bandymas dažnai save patenkinti gali būti visai kitokio pobūdžio problemų priežastis.

Masturbacija nepakeičia partnerio, ji tiesios vienas normalaus psichoseksualinio elgesio variantų, vienas būdų pasiekti palaimos viršūnę. Mūsų kūnai žino, ką daro, kai reikalauja jos!

Vis dėlto, pripažįsta specialistai, pagal patiriamą malonumą ji pralaimi įprastai sueičiai su artimu partneriu: būtent toks seksas suteikia didžiausią palaimą. Todėl seksualinių problemų turintys vyrai arba moterys, turėtų kreiptis pagalbos į specialistus, o ne bandyti šalintis santykių bei save tenkinti tik masturbuodamiesi.

“Terapijos seansų metu ji gali tapti instrumentu, kuris padėtų išmokti, kaip pasiekti seksualinį pasitenkinimą, atidžiau “išstudijuoti” slapčiausias savo kūno kerteles, - teigia seksologė Mireij Bonierbale. - Jeigu nedrįstame liesti savęs, kaip išmoksime liesti kitą? Kuo mums paprasčiau “tvarkytis” su savo kūnu, tuo dosnesni būsime kitam.”

Pamatyti slapčiausia

Kadangi vyrai yra didesni vujeristai, t.y. mėgėjai stebėti, kaip kiti mylisi, jiems lengviau onanizmui suteikti erotinį atspalvį.

Tai patvirtina Alenas Herilis, cituodamas kito paciento žodžius: “Visų savo partnerių prašydavau, kad jos masturbuotųsi man matant. Man patiko stebėti, kaip moterys glamonėja savo krūtis, klubus, pilvą, po to pačias jautriausias kūno vietas. Tai labai gražu ir nepaprastai erotiška.”

Tie, kurie išdrįsta atvirai kone narciziškai patirti seksualinį pasitenkinimą kito akyse, partneriui atskleidžia pačias slapčiausias savo asmenybės kertes. Ar ne tai meilėje laikoma pačia brangiausia dovana?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją