Patyrinėkite kiekvieną elementą, tikiuosi, įsitikinsite, kad viską darote teisingai. Jeigu ne, reikia padirbėti – jei anksčiau nesuteikėte palaikymo, kai jam tai buvo absoliučiai būtina, dabar jau žinosite, ką reikia daryti.

Taigi – sąrašas dalykų, kurie atstumia partnerį.

Jūs nesuteikiate savo partneriui reikiamo palaikymo

Žinoma, visi tie drugeliai pilve yra svarbūs, kaip ir fizinis faktorius. Tačiau nėra nieko svarbiau už vienas kito palaikymą.

Jei nesate greta partnerio, kai jam/jai labiausiai jums reikia, kokia jam iš jūsų nauda, kokia jam prasmė su jumis apskritai būti? Dėl to nenustebkite, jei jūsų partneris susiras jam būtiną palaikymą kitame žmoguje.

Ne visi turime artimų draugų ir šeimą, į kurią galėtume kreiptis. Jei netapsite žmogui tokia atrama, ja taps kažkas kitas.

Jūs nesuteikiate savo vyrui erdvės

Erdvės ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai bei emociškai. Mes visi norime jaustis nepriklausomi. Kai gyvename santykiuose, negali būti visiškos nepriklausomybės. Kai mylime, mūsų laimė tam tikru mastu priklauso nuo konkretaus žmogaus.

Bet mes vis tiek norime būti laisvi. Norime fizinės erdvės, kad galėtume daryti, ką mums patiems norisi daryti. Mes norime psichologinės ir emocinės erdvės, kad galėtume kažką patirti, apie kažką pagalvoti, kažkuo pasimėgauti.

Esate arba per daug, arba nepakankamai pavydi

Aistra. Jeigu jos mažai – jūsų santykiai išblės, o jeigu per daug, santykiai sprogs. Yra teisingas būdas būti aistringu santykiuose, ir yra neteisingas.

Be pavydo nieko nebus. Mums nemalonu jausti, jog artimam žmogui visiškai nusispjauti, su kuo ir kaip bendraujame. Mes norime priklausyti savo partneriui.

Pavydo stoka prilygsta abejingumui, o pernelyg didelis pavydas – tai jau egoizmas.

Nesuteikiate partneriui saugumo jausmo

Tai – vienas iš pagrindinių mūsų poreikių. Santykiuose kalba eina ne tiek apie fizinį saugumą, kiek apie emocinį: kad žmogus galėtų laisvai išreikšti save, savo jausmus ir mintis, kad jis jaustųsi pasitikintis su savo išvaizda ir pasaulėžiūra.

Nepadedate partneriui džiaugtis gyvenimu

Kiekvienam pasitaiko blogų dienų. Kiekvienam pasitaiko dienų, kai nenorime apie nieką galvoti ar dėl nieko jaudintis. Tokiomis dienomis mums reikia sielos draugo, kuris padėtų suprasti, kuo galima būtų pasidžiaugti. Mums reikia, kad kas nors mus pradžiugintų, padrąsintų, pralinksmintų. Kad ir kas vyktų gyvenime, norime, kad greta esantis žmogus padėtų mums jaustis geriau.

Norint būti tokiu partneriu, reikia būti nesavanaudišku. Kartais būtina susikoncentruoti į kitą žmogų, net jeigu patys blogai jaučiamės. Kartais pagalba kitam žmogui mums patiems padeda jaustis geriau.

Esmė ta, kad turite žmogų, kuris daro jus laimingu. Ir viskas, ką jums reikia padaryti, tai padaryti laimingu jį.

Nesuteikiate partneriui vilties

Jei žmogus žiūri į jus ir nemato ateities, pageidautina – šviesios, jei susiduria su jūsų skandalais ir nykiu nuoboduliu santykiuose – natūralu, kad niekam nekils noras šitaip gyventi. Suteikite savo partneriui viltį nekantriai laukti jūsų bendros ateities, priežastį atsisakyti savo praeities ir mėgautis gyvenimu su jumis. Parodykite, kad ateitis su jumis bus geresnė, nei be jūsų.