Apie tai, kaip nesąžininga moterims vaidinti orgazmą, o vyrams nusisukti į sieną ir užmigti, parašyta nemažai straipsnių, todėl nusprendėme nekalbėti apie tai, kas akivaizdu.

Daugelį erzina skirtingi blogi partnerio įpročiai, tačiau dažniausiai šių pretenzijų partneriai garsiai neišreiškia, kad neįskaudintų savo antrosios pusės. Ką galima pavadinti blogu sekso įpročiu ir kaip iš jo išsivaduoti?

„Gražus“ seksas

Kodėl iš sekso būtina daryti spektaklį, kurio kiekviena scena būtų verta bent jau Oskaro? Gal dėl to, kad žiūrime per daug holivudinių filmų apie meilę?

Bet koks seksas gražus, jei jis suteikia pasitenkinimą abiem partneriams. Kad ir kaip lankstysitės, kad ir kaip dejuosite jam į ausį, jei viskas bus suvaidinta, vis tiek bus negražu.

Išsivaduoti iš įpročio mylėtis „kaip kine“ galima. Pabandykite pasimylėti šieno kupetoje arba ant vandens čiužinio (jei tai bus pirmą kartą) – pamatysite, kad bus visai ne taip gražu ir jaudinama, kaip filmuose.

Pernelyg rimtas požiūris

Daug žmonių, turinčių neblogą humoro jausmą, lovoje tampa labai įžeidūs.

Aušra,32 metai: „Seniai norėjau surengti vyrui romantišką vakarą – dar nė karto tokio nebuvo. Paruošiau lengvą vakarienę, padengiau stalą, uždegiau žvakes. Jis grįžo iš darbo, pavalgėme. Aš atseit išėjau į virtuvę plauti indų, o pati persirengiau apatiniais, kuriuos specialiai pirkau. Nepastebėjau, kad nenukirpau kainos. Tiesiog taip ir liko 200 Lt.

Jis labai ilgai ir garsiai juokėsi. O man buvo taip apmaudu. Aš gi taip stengiausi!..“

Ir graudu, ir juokinga. Bet ar vertėjo taip įsižeisti ir priimti jo juoką rimtai? Ji neparašė, kuo baigėsi vakaras, tačiau būtų nenuostabu, jei įsiskaudinimu, o ne seksu.

O juk buvo galima kartu pasijuokti iš šios situacijos.

Atsikratyti įpročio būti rimtai lovoje nesunku: daugiau humoro, tegu iš pradžių ir trupučiuką dirbtino – ir viskas pasikeis.

Nereikalingi žodžiai

Šis punktas svarbesnis moterims, nors ir tarp vyrų yra originalų, kurie kiekvieną savo veiksmą palydi žodžiais.

„Taip, žemiau, štai taip... Pabučiuok čia... Dar pabučiuok... Paglostyk...“ Aistros aktas praktiškai pavirsta anatomijos pamoka. Įdomu, o kas bus, jei paglostys ne ten, kur planuota? O kas bus, jei pabučiuos ne ten, kur prašė?

Bet turbūt dar apmaudžiau išgirsti: „Na, juk ne taip!“ Atiduodi žmogui save, į kiekvieną judesį įdedi visą širdį, o atsakymas – „Ne taip!“ Ir kaip į tai reaguoti?

Atsikratyti tokio įpročio labai sunku. Tačiau pasistengti verta. Galima kas kartą, kai norisi ką nors pasakyti, bučiuoti partnerį. Arba sudejuoti, kas dar erotiškiau.

Švara – svarbiau už viską

Mes neturime nieko prieš higieną, bet...

Meilės naktis. Nuvargę jie priglunda vienas prie kito po aistros protrūkio, ir čia... Ji išsilaisvina iš jo glėbio: „Aš į dušą, brangusis“. Ir išeina. Iš vonios girdisi vandens tekėjimas, jis nieko nesupratęs guli lovoje ir galvoja: „Negi aš jai toks atgrasus?“

O juk nėra nieko keisto, kad jis taip galvoja. Jam norėjosi ją glostyti po sekso, atiduodant visą švelnumą, pripažįstant jausmus bučiniais ir glamonėmis. O ji nuėjo praustis. Negi seksas jai – kažkas nešvaraus, po ko būtinai reikia bėgti į vonią?

Šią situaciją galima tiksliai įsivaizduoti ir atvirkščiai, kai į dušą iškart po sekso nueina vyras.

Norite išsivaduoti iš šio įpročio? Pabandykite kartu nueiti į dušą. Arba nugalėkite save ir nors šiek tiek pagulėkite partnerio glėbyje. Penkiolika minučių be dušo juk galima iškęsti.

Susitelkimas tik ties savo pojūčiais

Keista ar ne, bet į seksologus iki šiol kreipiasi labai daug vyrų, skųsdamiesi, kad partnerė „guli lovoje kaip rąstas“. Ne, pasitenkinimą ji pajunta, tai akivaizdu. Bet nededa jokių pastangų, kad ir partneriui būtų gera.

Labai nusivilia tie vyrai, kurie po kunilingo tikisi pasimėgauti minetu – ir negauna. Ne tai, kad jie malonino oraliniu seksu partnerę tik dėl to, bet visgi... O į užuominas ir prašymus – nustebęs žvilgsnis ir nuoskauda: „Gali daugiau nedaryti“.

Žinoma, partneriui malonu matyti, kiek malonumo suteikia moteriai jo glamonės, prisilietimai ir bučiniai, bet jis ir pats nori atsipalaiduoti ir pajusti pasitenkinimą. Kaip atsikratyti šio įpročio? Galvoti ne tik apie savo pojūčius, bet ir apie partnerio. Ir į glamonę atsakyti glamone.

Drovumas

Veikiausiai taip ir nepavyks iki galo išsiaiškinti, ar drovumas lovoje – asmenybės bruožas, auklėjimo ypatumai ar kompleksas.

Lengva paaiškinti moters drovumą pirmąją, antrąją ar trečiąją naktį su nauju partneriu. Bet kai naktis – 1001, o moteris vis dar gėdijasi mylėtis šviesoje arba pakeisti pozą – tai jau gan keista. Ir jei neatsikratysite šio „įpročio“, su kiekviena diena situacija tik blogės.

Ir vyriškis niekad nepamatys savo išrinktosios nuogos dienos šviesoje – ji pasislėps po septyniais chalatais, bals ir raudonuos, bet tokio ištvirkimo sau neleis.

Atsikratyti įpročio lovoje būti „mis Droviąja“ galima, jei iki galo įsisąmoninsite, kad šis vyriškis išsirinko būtent jus, o tai reiškia, jis myli jus visada ir visokią. O dar reikia pajusti visa širdimi, kad norite savo išrinktajam suteikti maksimalų pasitenkinimą. Vienu žodžiu, atsikratyti šio įpročio galima tik pakeitus save.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (489)