Maža to, mokslininkų išvados patvirtina, kad lesbietės orgazmu mėgaujasi kur kas dažniau. Remiantis vieno iš atliktų tyrimų rezultatais, lesbiečių tikimybė visada ar dažniausiai patirti orgazmą sekso metu siekia 86 proc., o tradicinės orientacijos moterų, pateikusių tokį atsakymą, tebuvo 65 proc.

Mokslininkai iš Chapman ir Indianos universitetų bei Kinsey instituto ištyrė 52 tūkst. skirtingos lyties ir orientacijos amerikiečių. Tyrimo tikslas – išsiaiškinti, kaip dažnai žmonės patiria orgazmą.

Tiriamųjų amžius – nuo 18 iki 65 m. Jie teigė palaikantys santykius su vienu partneriu.

Kaip rašo „The Independent“, vis dėlto per anksti nuleisti rankų nevertėtų. Štai specialistų pateikimas auksinis sekso veiksmų trejetukas, skirtas padidinti moters šansus pasiekti orgazmą.

Taigi kokių priemonių būtina imtis tam, kad moteris patirtų orgazmą?

Auksinis trejetukas:

genitalijų stimuliavimas;
gilūs bučiniai;
oralinis seksas.

„Apie 30 proc. iš tikrųjų mano, kad sueitis – tai geriausias būdas moteriai patirti orgazmą; šis skaičius tragiškas, nes jis itin klaidingas“, – liūdną tiesą pripažino viena iš tyrimo autorių Elisabeth Lloyd, parašiusi knygą „The Case of the Female Orgasm“.

„Jei pasakyčiau, kad būtinas tam tikras švietimas šiuo klausimu, nepasakyčiau nieko“, – pridūrė ji. Dar mokslininkai nustatė, kad moterys, orgazmą patiriančios su savo partneriu, dažniau jaučiasi patenkintos santykiais iš esmės.

Tiesa, nors šis auksinis trejetukas turėtų būti naudingas daugumai, vis tik vieno visiems idealiai tinkamo recepto orgazmui pasiekti negali būti. „Moterys iš tiesų neįtikėtinai skirtingos, vertinant tai, kaip jos patiria orgazmą; taigi dalykai, paskatinantys vieną moterį patirti orgazmą, nebūtinai garantuos orgazmą kitai moteriai“, – neabejojo vienas iš tyrimo autorių Davidas Frederickas iš Chapman universiteto.

„Atviras ir tiesioginis bendravimas su partneriu yra esminis dalykas“, – patikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt