„Kai makšties audiniai sudrėksta ir paburksta, o sueities metu yra aktyviai trinami, keičiasi jų reakcija į aplinką. Visų pirma, susiduriate su kur kas didesne infekcijų rizika.“ – įspėja ginekologė Leslie Page.

Štai trys dalykai, kurių moterys turėtų griežtai vengti po aistros kupino itin artimo bendravimo lovoje, rašo „The Independent“.

1. Jokio muilo

Jei jaučiate poreikį po sekso atsigaivinti duše, prauskitės nenaudodamos muilo. Galbūt mintis švariai nusiplauti intymias vieteles atrodo labai viliojanti, vis dėlto taip pasielgusios jūs sau padarysite daugiau žalos nei naudos. Po sekso oda į prausiklių sudėtyje esančias chemines medžiagas gali reaguoti itin jautriai. Be to, nusiprausus su muilu makštis gali būti sudirginta ar išsausinta.

Jei vis dėlto neįsivaizduojate savęs nenusipraususios duše po sekso, gaivinkitės vien tik vandeniu. „Makštis – tai savaime išsivalantis organas, kurį prižiūrėti derėtų itin švelniai; tai, ko nesidėtumėte į burną, neturėtų atsidurti ir makštyje ar šalia jos“, – įsitikinusi gydytoja L. Page.

2. Privalomas apsilankymas tualete

Panašu, kad dažnai kartojamas patarimas nusišlapinti po sueities turi pagrindo. Sekso metu bakterijos gali atsidurti šlapimo pūslėje, o tai, kaip teigia specialistai, gali sukelti šlapimo pūslės infekcijų. Taigi itin naudinga nepraėjus nė valandai po sekso apsilankyti tualete.

3. Jokios vonios

Nors galimybė pasinerti į burbuliukus vonioje gali pasirodyti puikia proga pratęsti intymumo sesiją ir po audringų lovos pramogų, vis tik moterims toks laiko leidimo būdas tikrai sveikatos nepagerintų. Jei kartu su partneriu iš lovos persikelsite į kaštą vonią, neišvengsite kontakto su ant jųdviejų odos ir išangės esančiomis bakterijomis, o didelis vandens kiekis gali sumažinti jūsų odą dengiančio antimikrobinio barjero efektyvumą.

„Kai jūsų išoriniai lyties organai reaguoja į seksualinį stimuliavimą, makštis atsiveria, o tai reiškia, kad infekcijų rizika padidėja“, – patikino L. Page.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (750)