Kaip rašoma womenshealthmag.com, seksologė, sekso srities edukatorė Wendasha Jenkins-Hall antrina: „Visi peniai skirtingų formų, ilgio, lenktumo. O sekso metu svarbu rasti tai, kas tinka jums ir partnerei.“

Ekspertai išskiria 20 pagrindinių penių tipų:

1. Siaurėjantis į galą

Apibūdinimas: Pasak urologo J. Gonzalezo, vyrų peniai būna siaurėjantys.

Ypatumai: Kadangi penio pagrindas stambesnis, o į galą jis plonėja, penetracija iš pradžių lengva, tik skverbiantis giliau galimas nepatogumas.

Sekso pozos: Neskubant moters makštis prisitaikys prie penio. Norint įsiskverbti giliai, reikia daug lubrikanto, kad stumiamieji judesiai nekeltų moteriai diskomforto, aiškina J. Gonzalez

Turint tokios formos penį, tinkamiausia – misionieriaus poza, nes moteris gali plačiai praskėsti kojas ir leisti vyrui įsiskverbti giliai, iki galo.

2. Penis, kurio galvutė – tarsi grybas

Apibūdinimas: Yra ir tokių penių, kurie prie pagrindo siauresni, o į galą paplatėja. Jei sunku vizualizuoti, įsivaizduokite apverstą grybą.

Ypatumai: Pasak J. Gonzaleso, sunkesnis gali būti įsiskverbimas į makštį, o šiaip intymi sueitis neturėtų kelti sunkumų.

Sekso pozos: „Tokios formos penį turinčio vyro partnerei komfortiškiausia bus misionieriaus poza. Intymios penetracijos pradžioje makštis prasiplės stipriau, o vėliau penio forma teiks daugiau stimuliavimo“, – teigė J. Gonzalezas.

3. Platus penis

Apibūdinimas: Būna penių, kurie platesni nei dauguma, o erekcijos metu dar pastorėja į plotį.

Ypatumai: „Vienoms moterims platus penis kelia diskomfortą, kitoms labiau patinka plotis nei ilgis“, – aiškina W. Jenkins-Hall.

Sekso pozos: Jos teigimu, mylintis su platesnį penį turinčiu partneriu svarbu nepamiršti lubrikanto. Intymios sueities metu dėl plataus penio yra daugiau trinties, todėl ant vaginos vidinių sienelių gali atsirasti mikroįbrėžimų.

Morkos

4. Plonas penis

Apibūdinimas: Būna ir gana plonų vyrų varpų.

Ypatumai: „Daugelis žmonių nežino, kaip mylėtis, jei penis plonas, – teigia W. Jenkins-Hall. – Svarbu pasirinkti tinkamą pozą, o sekso metu vyro penis turi būti pasiekęs maksimalią erekciją – tada jis bus ir maksimalaus pločio.“

Sekso pozos: „Esant tokiems fiziologiniams ypatumams, viena iš galimų pozų – kai abu partneriai guli ant šono, o vyras įsiskverbia iš nugaros. Moters kojoms esant suglaustoms, jos apglėbs penio pagrindą, todėl atrodys, kad penis yra storesnis, ir tai teiks daugiau malonumo“, – pasakoja W. Jenkins-Halls.

5. Apipjaustytas penis

Apibūdinimas: Apipjaustymo (jis dažniausiai atliekamas kūdikiams) metu pašalinama apyvarpė – varpos galvutę dengianti oda.

Ypatumai: Pavyzdžiui, „Amerikoje apie 90 proc. vyrų turi apipjaustytus penius“, – teigė urologas, daktaras Kolumbijos universiteto medicinos centre Josephas Alukalas.

Sekso pozos: W. Jenkins-Hall teigimu, specifinių patarimų apie seksualinę sueitį tiems, kieno penis apipjaustytas, nėra, juo labiau, kad nemažai vyrų turi apipjaustytas varpas, viskas priklauso nuo jūsų pageidavimų ir fantazijos.

6. Neapipjaustytas penis

Apibūdinimas: Neapipjaustyto penio apyvarpė nėra pašalinta (apipjaustymas ar neapipjaustymas susijęs su religija, šalimi, tradicijomis ir pan.).

Ypatumai: Vyrai turėtų atsmaukti apyvarpę ir kruopščiai išplauti, kad ten neliktų bakterijų.

Sekso pozos: Erekcijos metu penis padidėja, taigi atsismaukia ir apyvarpė. Šiaip ar taip, penio galvutė – ypatingai jautri zona, todėl partnerei patartina glamonėti ją švelniai, paklausti partnerio, kas jam patinka, pataria amerikietė sekso terapeutė, mokslų daktarė Holly Richmond.

7. Erekcijos metu ypač padidėjantis penis

Apibūdinimas: Tokio tipo penis erekcijos būsenos būna gerokai didesnis nei įprastos būsenos, sako J. Gonzalezas.

Ypatumai: Specialisto teigimu, tai labai dažnas reiškinys.

Sekso pozos: Pasak W. Jenkins-Hall, įžanginių glamonių metu leiskite partnerio varpai pasiekti maksimalią erekciją – „tada matysite visą penio ilgį ir plotį, žinosite, ko tikėtis, nuspręsite, kokią sekso pozą rinktis“.

8. Penis, kuris ir ramybės, ir erekcijos būsenos išlieka panašaus dydžio

Apibūdinimas: Tokio tipo vyrų varpos išlieka panašaus dydžio tiek seksualaus susijaudinimo metu, tiek įprastos būsenos.

Ypatumai: Pasak J. Alukalo, niekas nežino, kodėl peniai funkcionuoja šitaip skirtingai.

Sekso pozos: Metas užsukti į sekso reikmenų ir žaislų parduotuvę. Kodėl? W. Jenkins-Hall teigimu, galite nusipirkti specialų žiedą peniui, kad ilgiau truktų erekcija. Galima sekso poza – kai moteris guli ant nugaros sulenkusi kojas, vyras gali įeiti į makštį visu penio ilgiu.

Seksas

9. Lenktas penis

Apibūdinimas: Erekcijos metu toks penis būna kiek išsilenkęs į vieną pusę.

Ypatumai: Seksualiai nesusijaudinus toks penis atrodo tiesus.

Sekso pozos: Linkį laikykite privalumu sekso srityje. Seksologas, porų terapeutas Ianas Kerneris (knygos „Jai pirmenybė“ autorius) pataria partneriams komunikuoti ir eksperimentuoti. Jei penio galvutė žiūri į viršų, ji gali stimuliuoti moters G tašką, teigia W. Jenkins-Hall. Šiuo atveju rekomenduotina sekso poza, kai moteris viršuje, apžergusi vyrą – tada pojūčiai abiem partneriams bus ryškiausi.

10. Mažas penis

Apibūdinimas: Mažu peniu laikomas trumpesnis už vidutinį (13 cm ilgio) erekcijos metu – t. y. toks, kurio ilgis per erekciją – apie 8 cm. Iš esmės mažas penis – toks, kuris atrodo mažesnis, lyginant su kitų vyrų varpomis.

Ypatumai: Ilgis – vienas parametras, o penių pločio mokslininkai nematavo, tad oficialiai nėra penio pločio vidurkio. Tiesa, daugelis sako, kad penio plotis – svarbiau nei ilgis.

Sekso pozos: Kad pajustumėte daugiau penio, tegu seksualinės sueities metu vyro gaktikaulis būna tiesiai prieš moters klitorį.

11. Didelis penis

Apibūdinimas: Erekcijos metu pasiekiantis 18 cm ir daugiau ilgį penis laikomas dideliu.

Ypatumai: Pasak W. Jenkins-Hall, nėra tokio penio kuris negalėtų tilpti į moters makštį.

Sekso pozos: Šiuo atveju svarbiausia – kuo daugiau lubrikanto ir neskubėti. Skirkite laiko preliudijai, kad penetracija būtų lengvesnė. Venkite pozų, kai moteris viršuje, jei atrodo, kad varpa makštyje pernelyg giliai.

12. Nenuspėjamai funkcionuojantis penis

Apibūdinimas: Tokio tipo penis erekcijos metu ne visada sustandėja arba gali prarasti standumą.

Ypatumai: „Apie 40 proc. penių ne visada funkcionuoja taip, kaip turėtų, – aiškina J. Alukalas. – Be to, tai gali būti didesnių sveikatos sutrikimų požymis.“

Sekso pozos: Jei partneris turi erekcijos disfunkcijų, svarbiausia – jį palaikyti, o seksualinių žaidimų metu skirkite užtektinai laiko bučiniams, glamonėms ir oraliniam seksu, kol vyras maksimaliai seksualiai susijaudins, pabrėžia W. Jenkins-Hall. Nenusiminkite, jei erekcija susilpnės – taip nutinka. Pamaloninkite partnerį oraliniu seksu ir atsiminkite – seksualinė penetracija nėra svarbiausias dalykas.

13. Emociškai jautrus penis

Apibūdinimas: Dėl įtampos, jaudulio, gėdos ar pan. dingsta erekcija.

Ypatumai: Jei vyrui dingsta erekcija, varpa praranda stangrumą, tai – psichologinio diskomforto požymis (dėl įvairių priežasčių), aiškina H. Richmond.

Sekso pozos: Ne miegamajame, ne sekso metu pasikalbėkite su partneriu apie jūsų santykius, taktiškai pasiteiraukite, kas kelia jam diskomfortą.

14. Ypatingai glotnus penis

Apibūdinimas: Toks penis atrodo lygutėlis, tarsi išskaptuotas iš marmuro.

Ypatumai: Toks penis – ypač malonus oraliniam seksui, o jei mylimasi pirmą kartą, įsiskverbimas bus lengvesnis, malonesnis.

Sekso pozos: Jeigu intymios sueities metu moteriai norisi daugiau stimuliavimo, išbandykite penio žiedą ar groblėtą prezervatyvą.

15. Gyslotas penis

Apibūdinimas: Būna tokių penių, kurių venos erekcijos metu ne tik matosi, bet ir yra juntamos.

Ypatumai: Penio gyslotumas priklauso nuo dviejų veiksnių – nuo genetikos ir raumenų (sportuojančių vyrų varpos yra gyslotesnės, venos yra arčiau odos).

Sekso pozos: Anot W. Jenkins-Hall, bet kokie tekstūros ypatumai, taip pat ir juntamos gyslos, suteiks moteriai ryškesnių pojūčių, nes dauguma nervų galūnių yra arčiau makšties angos. Išbandykite pozą, kai moteris viršuje, kontroliuoja stūmių varpa greitį. Be to, tai puikus būdas stimuliuoti klitorį.

16. Tamsesnės spalvos peniai

Apibūdinimas: Tokie peniai yra tamsesni nei viso kūno oda, tai nepriklauso nuo rasės.

Ypatumai: Tamsumas (moterų vulva kartais irgi būna tamsesnė) priklauso tik nuo pigmentacijos ir melanino kiekio.

Sekso pozos: H. Richmond patikino, kad penio spalva neturi įtakos jo formai ar funkcionalumui.

17. Penis su pigmentinėmis dėmelėmis

Apibūdinimas: Su tokios išvaizdos peniu paprasčiausiai gimstama.

Ypatumai: Odos spalva – tiesiog estetinis bruožas. Dėmelės kartais gali būti ir ligos, odos vėžio požymis, jei nerimaujate, kreipkitės į medikus.

Sekso pozos: Jei partneris naujas, būtina naudoti prezervatyvą. Jei ant pastovaus, ilgamečio partnerio varpos pastebėjote anksčiau nebuvusių dėmelių, taškelių ar pan., paprašykite, kad išsitirtų nuo lytiniu būdu plintančių ligų ir nuo vėžio.

18. Plaukuotas penis

Apibūdinimas: Aplink penio pagrindą ir sėklides auga gaktos plaukų.

Ypatumai: Gaktos plaukai saugo nuo bakterijų, nešvarumų, jie išskiria partnerius gundančius kvapus (feromonus).

Sekso pozos: Jei partnerę iš tiesų trikdo gaktos plaukai, ji gali paprašyti vyro juos nuskusti ar patrumpinti. Oralinio sekso metu patraukite plaukelius viena ranka, nes plaukai burnoje sukels keistų pojūčių.

19. Nuskustas penis

Apibūdinimas: Dalis žmonių mėgsta absoliučiai nusiskusti genitalijų zoną.

Ypatumai: Gaktos plaukai sulaiko bakterijas, tačiau nusiskusti penį nepavojinga, aiškina H. Richmond.

Sekso pozos: Gėrėkitės reginiu – „aiškiai matysite penio pagrindą, sėklides, anusą, tarpvietę, viską – taigi neskubėkite, tyrinėkite, eksperimentuokite, kol tai teikia malonumo abiem“, pataria H. Richmond. Ir nepamirškite lubrikanto – jis sudrėkina odą, bus daugiau slydimo ir – malonumo.

20. Gumbuotas penis

Apibūdinimas: Gumbuotas penis skatina sunerimti – gana dažnai gumbeliai būna penio vėžio požymis, įspėja J. Gonzalezas. Jo teigimu, penis dažnai gali atrodyti lyg žiedinis kopūstas, gumbelių dažniausiai atsiranda ant apyvarpės, jei penis neapipjaustytas.

Ypatumai: J. Gonzalezo teigimu, penio vėžys – gana retas dalykas vyras su apipjaustyta varpa, juo dažniau suserga tie, kurių penis neapipjaustytas. W. Jenkins-Hall pataria atkreipti dėmesio, ar kapšelio srityje nejaučiate tempimo. Vizualiai penis gali atrodyti šiek tiek paraudęs ar šviesesnis. Jei simptomai nepraeina, kreipkitės į gydytoją.

Sekso pozos: Jei pastebėjote išvardintų požymių, patarkite partneriui nedelsiant kreiptis į medikus. Urologas J. Gonzalezas teigia – jei atsirado dėmelė, gumbelis, kurių anksčiau nebuvo, neignoruokite to, pasitarkite su gydytoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)