Sąžiningumu grįsti santykiai sukuria tam tikrą buferį tarp jūsų ir pasaulio sunkumų. Jeigu turite partnerį, kuriuo galite visiškai pasitikėti ir pasikliauti, tampa lengviau imtis tų rizikingų dalykų, kurie leidžia mums augti, rašo psychologytoday.com.

Daugelis žmonių mano, kad nedidelis „baltas melas“, apsaugantis antrąją pusę nuo kažkokio sielvarto, yra leistinas ir tam tikrais atvejais tai yra tiesa. Tačiau neįmanoma santykiuose remtis sąžiningumo kultūra tik tam tikrą laiką.

Jeigu esate linkę nutylėti ar šiek tiek pagražinti tiesą, kad viskas atrodytų šiek tiek geriau, iš tikrųjų tai gali pakenkti jūsų santykiams. Ir iš esmės. Mėginimas „apsaugoti“ partnerį ar tiesiog atrodyti geriau jo akyse gali pridaryti daugiau žalos, nei naudos. Todėl geriausia būti sąžiningu visur ir visada.

Paklausti, kokias savybes turėtų turėti antroji pusė, dauguma žmonių įvardija ir „sąžiningumą“. Deja, dauguma esame patyrę melą. Tai, ką mums suteikia sąžiningumas – didelį komfortą. Žinojimas, kad gali besąlygiškai pasitikėti savo partneriu, leidžia atskleisti geriausias savo puses, o tokie santykiai ir toliau klesti, nes galite vienas kitam suteikti teigiamą energiją, kuri būtina norint judėti per gyvenimo pakilimus ir nuopolius.

Sąžiningumas nėra vien tik tiesos sakymas. Tai taip pat tiesos sakymas taip, kad partneris ją išgirstų ir dar gautų iš to naudos. Žinoma, mes visi norime girdėti, kokie puikūs esame, tačiau tam tikra nedidelė mūsų elgesio korekcija taip pat gali atnešti mums naudos. Štai kodėl sąžiningas žmogaus, kurį mylite ir kuriuo pasitikite, elgesys padės jums padaryti nedidelius pakeitimus tam, kad jūsų pasaulis taptų geresne vieta.

Šiuo atveju sąžiningumas turi būti švelnus. Jeigu savo mylimam žmogui turite pasakyti kažką, kas jį ar ją gali priversti sunerimti, stenkitės tai padaryti kaip įmanoma švelniau. „Brutalus sąžiningumas“ gali atnešti daugiau žalos nei naudos.

Tokiu atveju reikia išsakyti savo nuomonę maloniai ir geranoriškai. Priešingu atveju jūsų siunčiama žinia gali būti palaidota po užgautų jausmų lavina. Jums abiems bus kur kas lengviau bendrauti, jei šiame procese neužgausite vienas kito širdies.

Sąžiningumas nėra vien tik elgesio bruožas, tai ir gyvenimo būdas. Jeigu tai bus jūsų santykių pagrindas, atneš daug gėrio ir apsaugos nuo blogų dalykų. Žinojimas, kad vienas kitu galite pasitikėti, suteikia tokią laisvę ir komfortą, kurie leidžia jūsų santykiams klostytis geriausiu įmanomu būdu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)