Vokietijos Alenbacho visuomenės apklausos institutas atliko tyrimą „Vyrų ir moterų draugystė“. Rezultatas akivaizdus: daugiau nei pusė respondentų abejoja, kad vyrus ir moteris gali sieti vien tik platoniški santykiai. Bent jau ilgalaikiai. Ir daugiausia dėl to, kad galų gale vis tiek prieinama iki sekso.

Psichoterapeutas ir draugystės ekspertas daktaras Wolfgangas Kruegeris mano: „Kai vienas nuo pat pradžių yra įsimylėjęs, labai svarbu tokią meilę įvynioti į draugystę. Dėl vienos paprastos priežasties – draugystė visada tėra mažesnioji meilės sesuo“.

Taigi, jeigu susipažinus iškart kyla nors menkiausia erotinė įtampa, į draugystės rėmus tokie santykiai veikiausiai netilps. Eksperto teigimu, kitaip santykiai gali klostytis tik tuomet, kai nuo pat pradžių ir vyras, ir moteris neturi nei menkiausio seksualinio susidomėjimo vienas kitu.

„Kai iš pradžių būna draugystė, į meilę tai perauga rečiau, - tikina W. Kruegeris. - Tokie atveju abu vienas kitą taip puikiai pažįsta, kad tikrasis įsimylėjimas – o jis neatsiejamas nuo tam tikro idealizavimo – tiesiog neįmanomas“. Vadinasi, tokiu atveju platoniški vyro ir moters santykiai įmanomi?

Ne visai. Tokiu atveju svarbios dar kelios aplinkybės. „Kad tai funkcionuotų, turi būti išpildyta mažiausiai viena iš trijų sąlygų: Jis turi visavertį seksualinį gyvenimą. Ji yra ne jo skonio. Jis gali sukurti artumą ir žodžiais“, - aiškina ekspertas.

Ką tai reiškia konkrečiai vyro ir moters draugystei? „Jie turi iš tikrųjų domėtis kitu, mokėti išklausyti ir būti patikimais. Galų gale, jie turi mokėti draugauti. Draugystė reikalauja daugiau pastangų išlaikant ryšį, nei partnerystė, nes nuolat lieka tam tikras atstumas.

Draugystė nėra tokia savaime suprantama, kaip partnerystė“, - reziumuoja psichoterapeutas ir draugystės ekspertas W. Kruegeris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (535)