Pažink savus

Jūs turite aiškiai suvokti, kaip jūsų vyras žvelgia į pasaulį: ką jis galvoja apie santykius, ko nori iš gyvenimo, kokie jo planai ir kaip jis pasirengęs juos įgyvendinti. Damos, linkusios operuoti savo iliuzijomis, užuot sužinojusios tikslią informaciją, gaišta metų metus laukdamos permainų į gera ir būna nepasiruošusios galybei nusivylimų.

Psichologo komentaras

Susižavėję mes linkę apgaudinėti save ne tik dėl partnerio trūkumų. Dažnai mes nenorime pripažinti to fakto, kad jo įsivaizdavimai apie gyvenimą labai skiriasi nuo mūsų. Pažvelkite į galybę moterų, kurios atsiduria meilužių pozicijoje ir tikisi, kad vyras išsiskirs. Arba tų, kurios bando įkalbėti vyrą pradėti vaiką, o šis aiškiai leidžia suprasti, kad vaikas neįeina į jo komfortiško asmeninio gyvenimo suvokimą.

Matau tikslą - nematau kliūčių

Net labiausiai įsimylėjusiai, aistros pagautai porai būtina bendra užduotis - tai, kas suvienija jūsų šeimą ir piešia ateitį. Skyrybos ir kriziniai periodai ateina daugiausia dėl to, kad keičiasi sutuoktinių tikslai, o bendrų tikslų jie taip ir neatranda. Gimdyti antrą vaiką, pradėti šeimos verslą, persikelti iš triukšmingo megapolio į kaimą - svarbu, kad abu būtų tuo suinteresuoti.

Psichologo komentaras

Nugalėti sunkumus santykiuose galima būnant užtikrintai, kad su šiuo žmogumi norite ir toliau žingsniuoti per gyvenimą. Antra, suteikiant jam ir sau tam tikrą kiekį laisvės ir laiko vidiniam vertybių perkainojimui. Esti daug pavyzdžių, kai išsiskyrę sutuoktiniai vėl pradeda gyvenimą kartu. Žmogui reikia pamąstyti, viską pasverti, ir tai visiškai normalu. Svarbiausia - išlaikyti ramybę.

Meilė plius pagarba

Mokykitės girdėti partnerį, pasitikėkite juo. Visiško tapatumo nebus, žmonės yra skirtingi, niekas neapsaugotas nuo klaidų. Mokėkite atleisti ir patys nebijokite prašyti atleidimo, dėkoti ir nusileisti. Pagarbos sau ir savo nuomonės autoritetingumo lengviausiai pasiekia tas, kuris moka gyvenimą regėti skirtingai ir atsižvelgti į pozicijas, nebūtinai sutampančias su saviške.

Psichologo komentaras

Deja, gražiai bendrauti šeimoje moka ne visi. Esti du kraštutinumai: moteris bando pasiekti vyriškio širdį, o šis ją atstumia, arba partneriai egzistuoja lyg paraleliai, tarp jų - tik buitiniai ir erotiniai bendri taškai. Išmokti klausyti ir girdėti ne taip paprasta, tačiau rezultatas vertas pastangų.

Vyras ir moteris

Esminis instinktas - tai priežastis, dėl kurios jie pasirinko vienas kitą. Neskirti dėmesio seksui ir erotiniam patrauklumui - viena kvailiausių ir nemaloniausių klaidų meilėje. Galima lekioti debesyse, garsiai vienas kitam skaityti Prustą, tačiau nepasitenkinimas lovoje jus abu padarys nelaimingus.

Psichologo komentaras

Neištikimybė - tik viena iš seksualinio susidomėjimo vienas kitu praradimo priežasčių. Blogiau - pasitikėjimo partneriu ir savimi praradimas. Jei pora išsiskiria dėl šios priežasties, dažnai partneriams būna sunku susikurti tolesnį asmeninį gyvenimą be specialisto pagalbos. Seksas - labai svarbu santykių dalis. Jokios materialinės vertybės, vaikai ir bendri interesai negalės kompensuoti jo trūkumo.

Mylėk mane, kaip aš tave

Rūpinkitės savimi. Neperkelkite atsakomybės už savo savijautą ir nuotaiką ant mylimojo. Galite prašyti pagalbos ir jos tikėtis, tačiau artimas žmogus neturi tapti jūsų agresijos auka. Kita vertus, neleiskite ir jam išlieti savo neigiamų jausmų ant jūsų. Nebandykite iškentėti to, kas jums nepatinka.

Psichologo komentaras

Barniai - tai ne taip jau ir blogai. Emocijos priverčia mus atsiverti partneriui. Jei žmogus vengia atvirai išreikšti susierzinimą, tai gali byloti apie baimę suartėti. Nors, žinoma, viskas turi būti su saiku. Užglostyti situaciją, susitaikyti, perjungti dėmesį - santykių aiškinimas neturi išsekinti.

Per atstumą

Išsaugant artumą, svarbu neįsikišti į asmeninę erdvę. Žmogus, pats sunkiai besitaikantis su savo trūkumais, partneryje ieško pateisinimo savo nuodėmėms ir stengiasi nuolat mažinti ir be to mažą atstumą tarp įsimylėjėlių. Pernelyg didelė kontrolė, pavyduliavimas ir per didelis atvirumas nužudo ne tik optimizmą, bet ir jausmų šviežumą, ir sveiką norą bendrauti su mylimuoju ir flirtuoti.

Psichologo komentaras

Šiuolaikinė santykių forma, siekiant išsaugoti susidomėjimą partneriu - gyvenimas atskirai ir susitikinėjimai. Tiems, kuriems tokia forma nepriimtina, galima parekomenduoti kitą variantą: suartėti palaipsniui, leisti santykiams vystytis laisvu režimu. Tokiu būdu sugebėsite pažinti partnerį ir atsiverti patys tiek, kiek abu to norėsite.

Tvarkinga moteris

Gera šeimininkė žino, kad geriausia palaikyti tvarką - kasdien. Meilėje tai taip pat svarbu. Rūpinkitės savimi, stenkitės neleisti sau šiurkščiai kalbėti, provokuojamai juokauti, neišbandykite partnerio kantrybės. Skirkite dėmesio smulkmenoms, įpročiams ir silpnybėms, Kaip ir tvarkingą svetainę puošia vaza su gyvomis gėlėmis, taip ir rimtus santykius pagražina neįpareigojantys plepalai, mylimojo ypatumų kultas, netgi tokių, kurie kitiems gali pasirodyti tiesiog kvailystės.

Psichologo komentaras

Kaip pavyzdys - santykių schema, kai šeimoje palaikomas tėvo arba senosios kartos atstovo kultas. Jo žodis ne visuomet įstatymas, kurio niekas negali pažeisti, tačiau įsiklausyti į jo patarimus šeima yra įpratusi. Tai vienija šeimą, sukuria saugumo ir ramybės jausmą.

Kas yra „blogai“

Kartą ir visam laikui atsisakykite abejotinų būdų gauti trokštamų dalykų - kaprizais, įsižeidinėjimais, kerštu, šantažu, grasinimais ir kitokiomis manipuliacijomis. Tiesiog įsivaizduokite, kad jūsų gyvenimas susideda tik iš šitų emocijų, kurios žaloja abi puses. Ieškokite teigiamų pavyzdžių ir kelių pasiekti trokštamų dalykų.

Psichologo komentaras

Deja, panašios problemos nėra greitai išsprendžiamos. Tokie žmogaus bendravimo būdai retai būna sąmoningi - tai veikiau kalba apie jo vidinę disharmoniją, ir čia be specialisto pagalbos retai kada apsieisite. Tai galima palikti tik kaip koketavimo formą. Niekam nepatiks būti tik priemone pasiekti kokio nors tikslo, o ne tikro jausmo objektu.

Visa, kas genialu - paprasta

Nekomplikuokite: atsitraukite nuo problemų, stenkitės ties jomis nesusitelkti. Raskite laiko pažvelgti pro langą, pakvėpuoti pilna krūtine, nusišypsoti be priežasties - sustabdyti žavingą akimirką. Tai padės pakilti virš kasdienybės, nuobodulio ir triukšmo, sukurs teigiamą nuotaiką jums ir jūsų artimiesiems. Tokiu būdu greitai pastebėsite, kad daug kas išsisprendžia tiesiog savaime - be jūsų aktyvaus dalyvavimo.

Psichologo komentaras

Užsiprogramavimui sėkmei, taip pat ir asmeninio gyvenimo sėkmei, paskirta gausybė seminarų. Ir beveik visuose yra tiesos grūdas bei išties naudingi patarimai. Vargu, ar sugebėsite apsidrausti nuo visų gyvenimiškų negandų, tačiau jūs patys sprendžiate, kiek laiko ir jėgų paskiriate nemalonioms emocijoms arba tam, kas jus džiugina ir nuteikia geriausiam.

Myli? Parodyk

Niekas nežino, kas yra meilė. Tiksliau, visi supranta savaip. Tačiau svarbu ne tai. Svarbu, kiek reguliariai prisimenate, jog mylite žmogų, kuris šalia, ir norite jam tai parodyti. Žodžiai, gestai, dovanos, poelgiai - mums viso to reikia, kad nuolat jaustume meilę, ir to kartais pakanka, kad kartu gyventume ilgai ir laimingai.

Psichologo komentaras

Mes dažnai tampame savo įsivaizdavimų apie meilę kaip nesibaigiančią pasaką aukomis. Įsivaizduoti, kad tai mūsų pastangų rezultatas, daugeliui reiškia sugriauti stebuklą. Iš tikro viskas visiškai atvirkščiai. Parodydami jausmus, rūpindamiesi tuo, kad meilės ženklai nuolat būtų realiame gyvenime, mes įnešame savo įnašą, kuris po kurio laiko ima nešti mums pelną atsakomaisiais veiksmais, bendru emociniu komfortu ir pasitenkinimu sukurta atmosfera.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1554)