Žinios apie maistą, kuris skatina lytinį potraukį ir sustiprina seksualinius pojūčius, perduodamos iš kartos į kartą, įvairiose kultūrose stipriais afrodiziakais laikomi skirtingi produktai. Žinoma šie produktai nėra stebuklingi, ir neišsprendžia rimtų sveikatos problemų. Vieni padidina kūno temperatūrą ir pagerina kraujotaką, kiti – pakelia energijos lygį, tad pojūčiai sustiprėja.

Portalas stylecaster.com pateikia 11 galingų afrodiziakų.

1. Vanilė

Vanilės stiprybė – jos garsu aromatas. Dar nepasiekus skonio receptorių vien vanilės kvapas veikia hipotalamą (smegenų dalį, kuri atsakinga už atmintį ir emocijas) ir kyla jausmai, susiję su stipriu vanilės kvapu. Na o suvalgius vanilė sužadina seksualinį geismą, suaktyvina centrinę nervų sistemą, sustiprina pojūčius. Įlašinkite kelis vanilės esencijos lašus į vonią arba pagardinkite ledus.

2. Avokadai

Avokadai – supermaistas, juose gausu vitamino E, kalio, vitamino B, širdžiai sveikų monosočiųjų riebalų, kurie mažina širdies ligų riziką, gerina kraujotaką ir mažina nuo pilvo riebalus.

Viskas, kas stiprina širdį ir gerina kraujotaką, naudinga ir seksualiniam gyvenimui. Na o vitaminas E reikalingas odai, skatina organizmą gaminti hormonus testosteroną, estrogeną ir progesteroną, kurie cirkuliuoja kraujyje ir stimuliuoja seksualinius pojūčius.

3. Bananai

Jau nekalbant apie aliuziją į falą, bananai ir dėl kitų veiksnių stiprina seksualinį troškimą. Juose gausu kalio, kuris gyvybiškai reikalingas raumenims, ir vitamino B, seksualinių hormonų gamybai būtino vitamino.

4. Granatai

Granatai yra antioksidantai, jie stiprina kraujagyslių sieneles, tad prateka didesnis kiekis kraujo. Kokia nauda? didesnis jautrumas.

5. Lašiša

Tikriausiai jau žinote, kad lašiša – omega trys riebalų rūgščių šaltinis, kurie reikalingi, jei norite turėti sveiką širdį, blizgančius plaukus ir skaisčią odą. Bet galbūt nežinojote, kad organizmui reikalingos riebalų rūgštys didina dopamino gamybą smegenyse ir paruošia jus maksimaliai stipriam geismui.

6. Aitriosios paprikos

Aitriosiose paprikose esanti cheminė medžiaga kapsacinas gerina kraujotaką ir stimuliuoja nervų galūnes, taigi... seksas bus dar karštesnis.

7. Braškės

Braškėse gausu antioksidantų, kurie palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą. Galite sutrinti braškių ir užpilti ant juodojo šokolado – kito afrodiziako, kuriame yra libido stiprinančio metilsantino.

8. Šokoladas

Kaip minėta, juodasis šokoladas nuo seno laikomas afrodiziaku. Kakavoje yra feniletilamino, kuris skatina dopamino gamybą smegenyse, kelia pasitenkinimo jausmą, kuris tiesiog skatina norėti sekso. Serotoninas ir anandamidas yra laimės hormonai, jie sukelia euforijos jausmą mylintis. Jų abiejų yra šokolade. Skanumėlis!

9. Arbūzai

Šiuose vasaros vaisiuose gausu citrulino, jie labai naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai bei imuninei sistemai. Citrulinas plečia kraujagysles, todėl pagerėja kraujotaka ir sustiprėja geismas. Vienas tyrimas parodė, kad arbūzai turi organizmui panašų poveikį kaip viagra.

10. Medus

Meduje daug B grupės vitaminų, kurie skatina testosterono gamybą, na o šis didina geismą. Meduje yra ir boro, reikalingo estrogeno gamybai, o šis hormonas kursto moterų aistrą. Įsidėkite medaus į arbatą, į jogurtą, į avižinę košę, dėkite į marinatus.

11. Migdolai

Migdolai nuo seno yra vaisingumo simbolis. Kaip ir vanilės, jų aromatas, manoma, stiprina moterų aistrą. Migdoluose gausu omega trys riebalų rūgščių, kurios reikalingos tam, kad organizmas gamintų testosteroną. Migdolai gerina vaisingumą ir stiprina libido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)