Nors pastaraisiais metais situacija šiek tiek gerėja, vis tik tikimybė išsiskirti vis dar siekia apie 50 proc., rašo womansday.com.

Man dažnai primena, kad esu 31-erių, ištekėjusi nebuvau, taigi keista, kaip drįstu dalinti patarimus išsiskyrusiesiems. Vis tik tenka pripažinti, kad mane žavi visi su meile susiję dalykai. Man patinka supiršti žmones (esu supažindinusi daugybę asmenų, kurie dabar jau yra susituokę ar susižadėję), mėgstu dainas apie meilę, tiesiog myliu šį jausmą! Tuo pačiu mane itin domina skyrybų tema ir teorija apie amžinai trukti negalinčią meilę.

Tenka pripažinti, kad meilę patyrusieji ir ją praradusieji gali pasigirti turintys itin vertingos emocinės patirties. Šią tiesą supratau eidama į pasimatymus Manhatane. Buvau susitikusi su skirtingų santykių statusų vyrais, tačiau itin įdomūs man pasirodė išsiskyrusieji. Panašu, kad žmonės, kurių gyvenime pasitaikė rimtesnių nusivylimų, geriau pažįsta save. Kalbant tiksliau, manau, kad išsiskyrę asmenys – tikri išminčiai. Taigi atėjo laikas pasidalinti įžvalgomis, kurios galimai padės skaitytojams susidoroti su užklumpančiomis santykių negandomis.

1. Visų pirma pasirūpinti reikia savimi

„Mano nuomone, nėra įmanoma būti su žmogumi romantinių santykių prasme, jei nesirūpini savimi fiziniu, protiniu ir emociniu lygmenimis. Pavyzdžiui, dažnai patirdavau stresą ir nerasdavau būdų jo atsikratyti, nes pernelyg susitelkdavau į būtinybę atlikti gero partnerio vaidmenį.“ – patirtimi dalinosi 30 m. Mattas.

2. Meilė neišspręs visų problemų

„Svarbu žinoti, kokie yra jūsų esminiai reikalavimai partneriui. Nekalbu apie magistro diplomą ar šviesius plaukus, kalbu apie iš tikrųjų svarbius gyvenimo pasirinkimus: vaikai, darbas ar buvimas namuose ir pan. Labai svarbu nuoširdžiai sau ir partneriui prisipažinti apie tai, ko norite. Jei skirtumai pernelyg dideli, santykių gali nebelikti. Meilė negali visko išspręsti. Maža to, meilė tik dar labiau viską komplikuoja, nes žmogus mano, kad kitas žmogus gali pasikeisti, jis ar ji taip mano tik šiuo metu, neabejotinai pavyks rasti kompromisą. Vis tik iš tikrųjų labai svarbu tvirtai laikytis savo įsitikinimų ir prireikus atsitraukti iš karto, kol dar galima išvengti didelio skausmo ir kančių.“ – patikino 33 m. Edas.

3. Tikroji komplimentų reikšmė

„Pasakyk jai, kad ji yra graži. Tai esminė visų šia tema parašytų knygų idėja.“ – neabejojo 38 m. Colinas.

4. Realistiškas gyvenimiškų iššūkių įvertinimas

„Supraskite, kaip kitas žmogus komunikuoja ir kaip tai darote jūs, raskite kelią, vedantį vienas prie kito. Neturėkite klaidingų iliuzijų. Realybė tokia, kad gyvenimas tampa tik sudėtingesnis ir painesnis, todėl privalote suprasti vienas kitą, bendrauti ir gerbti vienas kito teigiamas ir neigiamas savybes.“ – teigė 40 m. Ryanas.

5. Amžius – tai nėra vien tik skaičius.

„Nė negalvokite apie santuoką iki 25 m. Jokių diskusijų šiuo klausimu. Joks vyras nepažįsta savęs iki 25 m.” – kategoriškumo neslėpė 35 m. Brendanas.

6. Intelektinio ryšio puoselėjimas

„Įvertinčiau mūsų emocinį ir intelektinį ryšį 10 balų skalėje ir jei atsakymas abiem atvejais nebūtų 7, su ja išsiskirčiau.“ – savo laimės formulę atskleidė 42 m. Bradas.

7. Nuoširdumas – svarbiausia

„Vyrai moteris veda tikėdamiesi, kad jos nepasikeis, bet jos pasikeičia, o moterys teka už vyrų manydamos, kad jie pasikeis, bet jie nepasikeičia.“ – itin taiklia mintimi pasidalino 43 m. Ericas.

8. Svaresnis status quo

„Nesitenkinkite trupiniais.“ – neabejojo 40 m. Steve’as.

9. Mylėti žmogų tokį, koks jis iš tikrųjų yra

„Būtina įsitikinti, ar ji kiekvieną dieną tave myli tokį, koks tu iš tikrųjų esi, kuo tiki, iš kur esi.“ – neabejojo 34 m. Gino.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)