„Ilgalaikiuose santykiuose tingulys yra toks įprastas dalykas. Būtent taip nutinka, jei kažko nedarote sąmoningai ir su intencija“, – sakė mokslų daktarė ir Amerikos sekso pedagogų, konsultantų ir terapeutų asociacijos (AASECT) sertifikuota sekso terapeutė Jenni Skyler, Kolorade įkūrusi Intymumo institutą.

Sąmoningos intencijos, kuriais būna paremtos glamonės, yra itin svarbios moterims, pažymi J. Skyler. Tai vienas iš stereotipų, kuris dažnai būna teisingas. „Vyrų atveju liepsnelė visada liepsnoja, tačiau moterų aistra yra atsakomoji, o ne spontaniška, – aiškino J. Skyler. – Tai reiškia, kad ją reikia įplieksti“.

Galbūt įžanginės glamonės nėra visiškai išnykusios iš jūsų seksualinio gyvenimo – tiesiog jos išsikvėpė. „Galvojant apie glamones, reikia galvoti, kaip pakurstyti ugnelę, o kiekvieno žmogaus ugnelė būna skirtinga“, – teigė sekso terapeutė.

Ji taip pat pažymi, kad „įžanginiai meilės žaidimai prasideda tą sekundę, kai baigiate mylėtis, ir tęsiasi iki kito karto, kai turėsite lytinių santykių“. Taigi visus šiuos tarpsnius tarp sekso taip pat reikėtų traktuoti kaip tam tikrą gundymo formą – fizinę, dvasinę ar emocinę. Taigi kaip galite pagyvinti savo lytinių santykių įžangą? Jums padės šie preliudijos patarimai, rašo womenshealthmag.com.

1. Nusiųskite kvietimą seksui.

Pradėkite viską teisinga nata, sako J. Skyler. „Kai jūsų partneris tiesiog pasako „Ei, ar norėtum pasimylėti?“, tai neskamba taip įkvepiančiai kaip jausmingas ar geidulingas kvietimas“, teigė ji.
Pradėkite su partneriu žaisti naują žaidimą, numatantį, kad kaskart turite pakviesti vienas kitą į miegamąjį vis kitokiu būdu. „Vieną kartą galite priremti partnerį prie sienos ir įsisiurbti jam į kaklą. Kitą kartą tai gali būti meilus bučinys į skruostą ar seksuali žinutė“, – sakė J. Skyler.

2. Daug bučiuokitės.

Bučiniai yra esminė glamonių dalis, bet dažniausiai tai vyksta skubotai. Sulėtinkite reikalus itin jausmingu bučiniu. „Atsistokite vienas priešais kitą. Paprašykite partnerio, kad jis suimtų rankomis jūsų galvą. Tegu jo pirštai sulenda jums į plaukus, o nykščiai švelniai prilaiko žandikaulį“, – teigė Niujorke dirbantis sekso terapeutas Stephenas Snyderis, parašęs knygą „Love Worth Making“. Jūsų darbas? Visiškai atsipalaiduoti, kol partneris bučiuos jūsų veidą ir kaklą.

3. Pakeiskite krūtų lietimo būdą.

Krūtų glamonėjimas veikiausiai jau yra jūsų partnerio repertuare. Tačiau S. Snyderis pataria supurtyti kasdienybę, atrandant naujus būdus, kaip paliesti šią itin jautrią vietą. „Kai būsite vienas priešais kitą, paprašykite partnerio suimti jūsų krūtinės ląstą tiesiai po krūtimis“, – aiškino S. Snyderis. Toks veiksmas gali būti labai erotiškas, ypač kai savo krūtų apačia prisiliesite prie jo rankų.

4. Leiskite partneriui perimti kontrolę į savo rankas.

„Daug moterų man tvirtina, kad joms didžiausias malonumas įžangos metu yra perleisti kontrolę vyrui“, – pastebi S. Snyderis. Jei tai tinka ir jums, pasodinkite savo partnerį į vairuotojo vietą ir leiskite jam liesti jus, kur tiks jis panorės, o jūs pati, gulėdama ant nugaros, mėgaukitės šia kelione. Galbūt šį žaidimą panorėsite paįvairinti supančiojimo priemonėmis, pavyzdžiui, antrankiais ar šalikėliu.


5. Paverskite jo ranką teptuku.

„Kai žmonės liečia kito žmogaus kūną, dažniausiai jie turi tik vieną supratimą, kaip tai reikia daryti, pažymi S. Skyler. Tačiau ji pataria įsivaizduoti, kad jūsų ar jūsų partnerio ranka yra tarsi teptukas. „Pagalvokite apie visas rankos dalis, kuriomis galima prisiliesti: pirštų nagus, pirštų galiukus, visą plaštaką“, – sakė ji.

Išlaisvinkite partnerio kūrybiškumą, suteikdamos jam lietimo būdų ir intensyvumo laisvę. „Tai privers partnerį sulėtinti savo tempą ir leis jam patyrinėti daugiau jūsų kūno, kol jis peršoks prie genitalijų“, –sakė S. Skyler.

6. Išbandykite ledų laižymo judesį.

Kai meilės žaidimai įkais, S. Snyderis pataria savo dėmesį nukreipti žemiau juosmens. Svarbiausia nepasiduoti tradiciniams ir pabodusiems judesiams ir stengtis, kad oralinis seksas būtų įdomesnis. S. Snyderis rekomenduoja ledų laižymo judesį – „kunilingo techniką, kurią savo klasikinėje knygoje „She Comes First“ išpopuliarino sekso romanų autorius Ianas Kerneris.

Štai kaip tai daroma: jūs gulite ant nugaros, praskėtusi kojas, kurios atrodo tarsi išskleisti drugelio sparnai. „Jūsų partneris guli ant pilvo žemiau jūsų. Jis praskleidžia jūsų lytines lūpas ir uždeda liežuvio plokštumą labai žemai ant jūsų vulvos, tiesiai virš vaginos, –- pasakojo S. Snyder. – Tuomet jis visu liežuviu pradeda lėtai laižyti aukštyn, tarsi jūsų vulva būtų didžiulis ledų kūgis karštą vasaros dieną“. Ilgas ir lėtas laižymas labai jaudina. „Tegu jūsų partneris lėtai ir metodiškai kartoja šį procesą“, – teigė jis.

7. Arba šiek tiek gundymo peniu...

Jeigu oralinis seksas nėra jums priimtinas (nieko tokio – tai tinka ne visiems), galite pasitelkti panašų judesį. Užuot naudojęs ranką ar liežuvį, jūsų partneris gali panaudoti savo penį. „Paprašykite jo, kad užuot įsiskverbęs į jus, jis savo peniu tarsi teptuku braukytų per pravertą jūsų vulvą“, – patarė S. Snyderis. Šiuo atveju reikėtų šiek tiek lubrikanto, priduria jis. „Leiskite jam elgtis kūrybiškai: tegu „teptuko“ potėpiai iš pradžių būna horizontalūs, tuomet vertikalūs, o dar vėliau – apvalūs ir sukantys ratus aplink jūsų vaginą, kol jūs abu nebegalėsite daugiau ištverti“.

8. Pasitelkite dar daugiau bučinių.

„Tiek davėjo, tiek gavėjo lūpos yra tikrai jautrios – jose yra daugybė nervų galūnėlių“, – aiškino sekso terapeutė. Tegu tai būna priežastis kūrybiškai išnaudoti bučinius. „Išbučiuokite tas vietas, kurias retai bučiuojate – pečius, raktikaulius, netgi vidinius kelių sulenkimus, - teigė S. Skyler. – Tai bus naujovė, kuri pažadins jūsų partnerį“.

9. Įžanga taip pat gali baigtis orgazmu.

Kas sakė, kad kulminacija dar prieš pagrindinį įvykį nėra priimtina įžanginių glamonių dalis? „Patys įžanginiai žaidimai gali tapti tikslu patirti ištisą malonumą“, - sakė S. Skyler. Tai ypač tinka tuo atveju, jei jūsų partneris yra linkęs skubėti ir pernelyg greitai įsiskverbti, nes jo geismas jau liepsnoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt