Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria – jei bent vieną žemiau pateiktą punktą galite pritaikyti sau, nenustebkite, jei neištikimybė neaplenks ir jūsų poros.

1. Susitikinėjate, tačiau giliai širdyje laukiate geresnio. Kai kurie žmonės negali susitaikyti su mintimi, kad yra vieniši, todėl stengiasi bet kokia kaina susirasti antrąją pusę. Todėl gali nutikti taip, kad ima susitikinėti su kuo nors, kas iš tiesų nelabai ir patinka. Palaikant tokius santykius įsipareigojama tik iš dalies – tol, kol atsiras tinkamesnis partneris. Kai vienas iš partnerių slapta viliasi, kad ateityje sutiks geresnį, gali lengvai ryžtis užmegzti kitus santykius nenutraukęs senųjų.

2. Flirtuojate su kitais. Manote, kad nėra nieko blogo flirtuoti su kitais ir tai nereiškia, kad kada nors išduosite savo antrąją pusę? Pamirškite viską, ką girdėjote apie nekaltą flirtą. Patikėkite, flirtas yra pirmas žingsnis link naujų santykių ir jei leidžiate sau flirtuoti, yra didelė tikimybė, kad vieną kartą žengsite ir kitą žingsnį. Apsvarstykite visas situacijas, kai bendraudami su priešingos lyties atstovais jums pasidarydavo nejauku, ir suprasite, kiek kartų jau esate peržengusi ribą.

3. Nutylite tai, kas gali jį supykdyti. Kai jūsų mylimasis paklausia, kaip sekėsi darbo vakarėlyje, jūs nutylite apie visus jus kavos kvietusius vyrus – o kam jam gadinti nervus, juk jūs nesutikote, nes esate ištikima. Arba bendradarbis po šventinio vakarėlio darbe jus parveža namo, tačiau jūs sakote, kad grįžote taksi. Net jei savo antrajai pusei meluojate todėl, kad išvengtumėte konflikto, žinokite, kad nesąžiningumas poroje griauna santykius ir anksčiau ar vėliau gali privesti prie neištikimybės.

4. Kilus konfliktui, jūs nepalaikote savo mylimojo. Nesvarbu, ar jis susiginčijo su jūsų mama, broliu ar drauge, net jei jūsų nuomonė taip pat nesutampa su mylimojo, turėtumėte jį palaikyti (bent jau viešai) bet kokioje situacijoje. Priešingu atveju jis jausis tikrai prastai ir jums bus sunku dirbti kaip komandai, o tai labai svarbu kuriant ilgalaikius darnius santykius. Jei jūsų antroji pusė jaus, kad jo nepalaikote, neabejotinai gali ieškoti moters, kuri jį suprastų ir palaikytų. Tad esant tokiai situacijai tik laiko klausimas, kada užsimegs nauji santykiai.

5. Neskiriate jam dėmesio. Krizė prasideda dar tada, kai partneriai nustoja prioritetu laikyti asmeninius santykius ir nebeskiria dėmesio vienas kitam. Net jei turite kokių nors rūpesčių ir patiriate stresą, neatstumkite partnerio ir parodykite, kad jis jums svarbus. Nemanykite, kad užkrausite jį savo problemomis. Jūsų atviras pokalbis apie jus slegiančias problemas jus dar labiau suartins ir padės suprasti vienas kitą.

6. Nerodote seksualinio susidomėjimo. Jei santykiuose nebėra jokio intymumo, yra daug tikimybės, kad vienas iš jūsų gali ieškoti kitų santykių. Netyčiniai prisilietimai, bučiniai atsisveikinant ir susitikus, apsikabinimai – šie maži, tačiau labai svarbūs veiksmai rodo, kad poroje dar neužgesusi aistra. Tačiau jei neatsimenate, kada paskutinį kartą paėmėte savo mylimąjį už rankos, reiktų sunerimti.

7. Nerodote pagarbos. Nėra abejonės, kad be pagarbos vienas kitam negalite sukurti darnių ir harmoningų santykių. Todėl jei negerbiate jo nuomonės, darbo ar pasirinkimų, įžeidinėjate, nuolat kritikuojate, nesistebėkite, kad jis su kitomis moterimis ims bendrauti kur kas atviriau nei su jumis.

8. Niekada netęsite duotų pažadų. Jei vienas iš partnerių niekada netęsi duotų pažadų, tai gali neigiamai paveikti santykius. Jūsų mylimasis, supratęs, kad niekada nepadarote to, ką žadėjote, gali nustoti pasitikėti jumis ir mažiau jus vertinti, nes ims manyti, kad jūsų žodžiai nieko nereiškia, juk jie niekada nerealizuojami. Ir nesvarbu, apie ką kalbate – finansus ar namų ruošą – jei ką nors pažadėjote, tai ir padarykite.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!