Pirmasis ir svarbiausias klausimas, kurį turite užduoti savo būsimam vyrui, yra šis: „Kodėl tu mane myli?“. Daugeliui žmonių šis klausimas atrodo kvailas, bet vis dėlto jis yra svarbus. Atsakymas „Myliu tave tiesiog todėl, kad myliu“ nesiskaito. Jei jūsų būsimasis sutuoktinis tvirtina, kad jus nuoširdžiai myli, jis turi žinoti, kodėl myli būtent jus. Kitaip tariant, dėl kokios priežasties? Ar jam imponuoja jūsų grožis, ar jį žavi jūsų protas? O gal jis regi jus kaip puikią asmenybę?

Taip, mes visi turime savus kriterijus, pagal kuriuos renkamės partnerį. Dažniausiai ieškome ištikimo, malonaus, protingo ir patrauklios išvaizdos žmogaus. Tačiau išgirsti žodžius „Myliu tave, nes tu pakeitei visą mano gyvenimą“, yra neįkainojama. Žinodamos, kodėl vyras jus myli, galėsite pasitikėti savimi ir būti ramios dėl jūsų bendros ateities.

Kodėl likusį gyvenimą nori praleisti būtent su manimi?

Atsakymas „Nes aš tave myliu, mažute“ netinka dėl vienos paprastos priežasties. Aistringa meilė dažniausiai pačiu netinkamiausiu metu baigiasi, todėl noras kartu praleisti likusį gyvenimą privalo turėti kitą prasmingą priežastį. Jūsų mylimasis turi suprasti, kodėl paprašė jūsų rankos. Šis iš pirmo žvilgsnio paprastas klausimas ne tik padės jums įvertinti savo vertę partnerio gyvenime, bet ir padės jūsų būsimam vyrui suprasti, kokiais gyvenimo iššūkiais jis nori su jumis dalytis. Išsikelkite mažus tikslus ir kartu jų siekite.

Ar sutinki augti kartu su manimi?

Gyvenimas nestovi vietoje, aplinkybės sparčiai keičiasi, ir jūs turite neatsilikti nuo šių pokyčių. Jūsų būsimasis sutuoktinis turėtų žinoti, kad neketinate užsidaryti tarp keturių sienų ir atsiduoti vien maisto gamybai ir valymui. Anksčiau ar vėliau jums norėsis išskristi iš jaukaus šeimos lizdelio ir pasidairyti po pasaulį, eiti į darbą, pasiekti tam tikrų aukštumų, galiausiai pasijauti reikšminga ne tik bendrame bute, bet ir platesniame pasaulyje.

Taigi labai svarbu išsiaiškinti, ar jūsų mylimas žmogus yra pasirengęs tobulėti kartu su jumis ar bent jau netrukdyti jūsų asmeniniam augimui. Galiausiai santuoka nėra jūsų, kaip asmenybės, egzistencijos pabaiga. Jūs, kaip ir jūsų mylimasis, privalote toliau tobulėti ir stengtis įgyvendinti savo svajones.

Ar sugebėsime kartu ištverti sunkius laikotarpius?

Kaip žinome, gyvenimas yra panašus į zebrą, todėl baltą dryžį kada nors pakeis juodas. Kiekvienas iš mūsų turime žinoti, kad jei mus ištiks sunkus metas, mūsų mylimas žmogus liks su mumis, mus palaikys ir parems.

Jei tai tikra meilė, jokie sunkumai neturėtų trukdyti būti kartu, priešingai – problemos tik dar labiau suartina tuos, kurie iš tikrųjų myli vienas kitą. Tačiau kyla klausimas: ar jūsų partneris pasirengęs iššūkiams? Ar jis sutinka su jumis dalytis ne tik džiaugsmais ir sėkme?

Ar esi pasirengęs dėl mūsų santykių atsisakyti kai kurių dalykų?

Nuo pat vaikystės žodis „meilė“ mums asocijuojasi su meile artimiesiems, mylimam šuniui ar žaislui. Ir pereiti prie jausmų priešingai lyčiai kartais būna labai sunku. Vaikystėje meilė buvo nesavanaudiška. Mes buvome mylimi tokie, kokie esame, ir už tai iš mūsų ieko nebuvo reikalaujama. Tačiau užaugę mes pradėjome suprasti, kad dėl meilės gyvenime tenka kai ką paaukoti – asmeninį laiką, kai kuriuos įpročius ar savo stilių. Tačiau kai meilė sulaukia atsako, visos mūsų aukos pasiteisina.

Norint išsaugoti santuoką, reikia teisingai susidėlioti prioritetus. Ne, tai nereiškia, kad gavus santuokos liudijimus, jums atsisakyti draugų, pomėgių ir visų kitų dalykų, kuriuos mėgote prieš susituokdami. Tačiau tiek jums, tiek jūsų išrinktajam reikia suprasti, jog dabar kai kurie reikalai tampa svarbesni už asmeninius, todėl jūsų partneriui tikriausiai teks rinktis tarp apsipirkimo su visa šeima ir futbolo rungtynių žiūrėjimo – ir sprendimą teks priimti ne futbolo naudai. Nepamirškite jo paklausti, ar jis yra pasiryžęs aukotis dėl meilės?

Ar tu mane palaikysi, kai tai bus būtina?

Ne tik finansiškai, bet ir dvasiškai. Kartais palaikymas mums yra tiesiog būtinas – ne tik tuomet, kai ištinka rimta bėda, bet ir tiesiog sunkiomis dienomis. Beje, tai nereiškia, jog kiekvieną dieną reikia vartyti kalnus (nors tai tikrai būtų malonu) – pakanka paprasto apkabinimo, kai mums būna liūdna ir vieniša.

Ar būsi šalia iki paskutinės mano minutės?

Anksčiau ar vėliau ta akimirka vis tiek ateis... Ar vaikų bei anūkų apsuptyje, ar tuščiuose namuose, ar būnant vieniems su vyru, bet vieną dieną gyvenimas baigsis. Ar sugebės jūsų partneris būti su jumis iki paskutinio atodūsio? Niekas nenori palikti šio pasaulio vienumoje, todėl geriau apsidrausti ir žinoti, kad jus kas nors tikrai palydės.

Ar esi pasirengęs reguliariai man priminti, kaip stipriai mane myli?

Iš tiesų žodžiai turi didžiulę galią, ypač jei yra paremti veiksmais. Moterys yra linkusios abejoti, todėl mums būtina periodiškai išgirsti „Aš vis dar tave myliu“. Jums abiem teks išmokti, kaip išsaugoti santykiuose romantiką. Tai daug pastangų ir vaizduotės reikalaujantis darbas. Ir su kiekvienais metais tai padaryti bus vis sunkiau. Jums abiem teks stengtis, kad ne tik mylėtumėte, bet ir būtumėte įsimylėję.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją