Gana patikima alternatyva yra prezervatyvai, tačiau ir jie nesuteikia šimtaprocentinės apsaugos, ypač jei yra naudojami netinkamai, rašo shape.com. Likite saugūs, išvengdami šių paplitusių klaidų.

Nepatikrinote prezervatyvo

Jums nereikia elgtis kaip inspektoriui Prietaisui iš serialo „Inspector Gadget“ – tiesiog įsitikinkite, kad nepasibaigęs prezervatyvų galiojimo laikas ir kad jų pakuotė nėra pažeista, teigia seksologė iš Los Andželo Laurie Bennet – Cook. Paspaudę pakelį, turite jausti mažą oro pagalvėlę, o pats prezervatyvas turi būti slidus. Ši maža apžiūra gali būti pakankamai seksuali.

„Kai ateina metas užsidėti prezervatyvą, galite pasakyti: „Leisk man tai padaryti“, ir pasinaudokite proga jį patikrinti“, – sako L. Bennet – Cook. (Šiek tiek nepatogu? Galbūt, tačiau tai tik trumpas pokalbis, galintis užtikrinti jūsų sveiką seksualinį gyvenimą.)

Patikrinti prezervatyvą itin svarbu, jei jį išsitraukia jūsų partneris. (Niekada negali žinoti, kiek laiko prezervatyvas gulėjo jo piniginėje ar automobilio daiktadėžėje.) Jei prezervatyvas būna senas ar netinkamai laikomas, lateksas sutrūkinėja ir gali pridaryti jums bėdų.

Jis mano, kad du yra geriau negu vienas

„Kai kurie žmonės mano, kad geriau užsimauti du prezervatyvus – tam atvejui, jeigu vienas suplyš. Tačiau taip daryti negalima“, – pažymi ginekologijos ir akušerijos profesorė Lauren Streicher iš Šiaurės vakarų universiteto Feinbergo medicinos fakulteto. Problema ta, kad dviguba apsauga tarp prezervatyvų sukels didesnę trintį ir padidins tikimybę, kad vienas iš jų (arba abu) tikrai suplyš.

prezervatyvai

Jis užsideda prezervatyvą netinkamu metu

Geriausias metas užsidėti prezervatyvą yra tuomet, kai penis yra erekcijos būsenos ir kol dar neįvyko vaginalinis kontaktas, teigia L. Streicher. Užsidėjus prezervatyvą pernelyg vėlai, galima apsikrėsti LKPL, o jeigu jis mėgins jį užsidėti prieš erekciją, veikiausiai jam nepavyks to padaryti, prezervatyvas blogai apglėbs penį ar net sutrukdys pasiekti pilną erekciją.

Nesuspaudėte galiuko

Dauguma prezervatyvų gaminami su tuščiu galiuku, kuris skirtas spermai surinkti. Tačiau jei jūs (ar jūsų partneris) naudojate prezervatyvą be šios viršūnėlės, pasistenkite, kad prezervatyvo viršuje būtų pakankamai laisvos vietos.

„Jeigu jame nebus laisvos vietos, padidėja tikimybė, kad po jūsų vaikino ejakuliacijos prezervatyvas suplyš, nes sperma neturės kur dėtis“, – sako L. Streicher. Laisva vieta nereiškia oro burbulo. Jei prezervatyvo viršuje liks oro, tai irgi padidins plyšimo tikimybę, pažymi seksologė Rena McDaniel. Kaip elgtis?

„Dėdamiesi prezervatyvą, suspauskite pirštais jo viršūnę, kad į ją nepatektų oro, ir tuo pačiu palikite šiek tiek laisvos vietos“, – patarė ji.

Jis naudoja netinkamą dydį

Kalbant apie prezervatyvus, svarbus yra jų dydis. „Jei vaikinas naudos pernelyg mažą prezervatyvą, visų pirma, jam bus sunku jį užsidėti, jam bus nepatogu, be to, prezervatyvas gali plyšti“, – teigia L. Streicher. Jeigu prezervatyvas bus per didelis, jis gana lengvai gali nuslysti, priduria L. Bennett – Cook. Jeigu jūsų partneris įsitikinęs, kad yra „magnum“ tipo vyrukas, pakalbėkite su juo. Tiesiog pasakykite, kad norėtumėte, jog jis naudotų kitokį prezervatyvą. Į pagalbą gali ateiti ir jūsų pačios skirtingų dydžių bei gamintojų prezervatyvų rinkinukas.

Naudojate netinkamą lubrikantą (arba visai jo nenaudojate)

Prezervatyvai gali išdžiūti, o tai reiškia, kad padidėja jų plyšimo tikimybė. Šiuo atveju itin pagelbės lubrikantai.

„Jeigu prieš užsidedant prezervatyvą jūs (ar jūsų partneris) į prezervatyvo vidų įspausite lašelį lubrikanto, tai suteiks jam begalę pojūčių“, – teigia R. McDaniel. Lubrikantas prezervatyvo išorėje taip pat užtikrins, kad reikalai slinks ir slys patogiai. Tačiau venkite pasenusių lubrikantų. Latekso prezervatyvams labiausiai tinka lubrikantai vandens pagrindu. Aliejinės priemonės (vazelinas, masažo aliejai, kūno losjonai ir kt.) gali susilpninti lateksą.

Po sekso glaustotės su juo (ir prezervatyvu)

Normalu, kad po sekso norisi pagulėti susipynus. Tačiau jei jis užsibus jūsų viduje, prezervatyvas nuo suglebusio penio gali nuslysti. Tai reiškia, kad visi miniatiūriniai jo „vyrukai“ atsidurs būtent ten, kur nenorėjote, kad jie patektų.

„Saugiausias metas prezervatyvui nuimti yra iš karto po ejakuliacijos, kai penis dar būna kietas“, – vsako R. McDaniel. Švelniai pasikeiskite vietomis ir nuimdami prezervatyvą nepamirškite laikyti jį už pagrindo, kad jis nenuslystų, pažymi ji.

Prezervatyvus naudojate tik retkarčiais

Viena didžiausių klaidų, kuri daroma rūpinantis savo seksualine sveikata, yra nepastovus prezervatyvų naudojimas. Prezervatyvai gali jus apsaugoti tik tuomet, kai yra naudojami, o tai reiškia, kad juos reikia naudoti kiekvieną kartą. Vos vienas kartas be prezervatyvo gali baigtis „dovanomis“, kurioms reikės antibiotikų kurso (arba dar blogiau – kuriomis nesugebėsite atsikratyti).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt