Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pataria neskubėti žengiant šį rimtą žingsnį ir pateikia 7 priežastis nesituokti, jei tau tik dvidešimt.

1. Dar nežinote, ko norite iš gyvenimo, net jei manote kitaip. Tikriausiai ne vienam dvidešimtmečiui atrodo, kad jis ar ji jau yra pakankamai subrendę ir žino, ko nori iš gyvenimo. Tačiau priartėjus prie trisdešimtmečio ir pažvelgus atgal dažniausiai paaiškėja, kad tuomet toli gražu dar trūko brandos ir iš tiesų nė neįsivaizdavai, ko gyvenime nori pasiekti.

Įsivaizduokite, kad susituokia du žmonės, kurie dar nėra iki galo subrendę ir suvokę savo gyvenimiškų tikslų. Bėgant metams jie abu keičiasi ir gali būti, kad anksčiau ar vėliau paaiškėja, kad jie yra per daug skirtingi ir vienas kitam visai netinka. Tokiu atveju laukia labai skaudus išsiskyrimas. Bėda ta, kad būdami dvidešimties dar negalite iki galo suvokti, kaip per artimiausią dešimtmetį pasikeisite.

2. Neturite patirties. Kad ir kaip nesinori to pripažinti, tačiau tiesa ta, kad santykių patirtis labai svarbi harmoningiems ilgalaikiams santykiams. Mokydamiesi kurti rimtus santykius dažniausiai darome nemažai klaidų. Daugelis jaunų porų nenori to girdėti, tačiau geriausia, kai tas klaidas darote ne su tuo žmogumi, su kuriuo ketinate praleisti visą gyvenimą. Priešingu atveju galite turėti daug nuoskaudų vienas kitam, kurios neabejotinai kiš koją darniems poros santykiams.

3. Dar nesuvokiate, kas iš tiesų yra santuoka. Jei paklaustumėte įsimylėjusios dvidešimtmetės ar jos vienmečio mylimojo, ar jie žino, kad santuoka yra sunkus darbas, tikriausiai jie patikintų, kad tikrai taip. Nepaisant to, daugelis jaunuolių iš tiesų nė nenutuokia, kad santuoka yra daug daugiau nei tik balta suknelė, gražios jaunųjų nuotraukos ir povestuvinė kelionė. Ką iš tiesų reiškia santuoka, galima suprasti tik pagyvenus kartu, todėl jei jau susižadėjote, abiem bus į naudą, jei iki vestuvių bent pusę metų pagyvensite kartu. Tik tada galėsite nuspręsti, ar iš tiesų norite praleisti visą gyvenimą su šiuo žmogumi.

4. Sutaupysite krūvą pinigų. Atminkite, kad vestuvės pirmiausia yra susijusios su milžiniškomis išlaidomis. Jei jūs neseniai baigėte universitetą, tikriausiai dar negalite pasigirti dideliais turtais. Būtent todėl siekis palaukti ir pataupyti yra tikrai gera mintis. Juk šeima – tai rimtas įsipareigojimas. Pagalvokite, ar tikrai norite išleisti krūvą pinigų, kurių nė neturite.

5. Galėsite rūpintis tik savo karjera. Santuoka – tai nuolatinis ėjimas į kompromisą. Tai reiškia, kad susituokus dažnai tenka elgtis ne taip, kaip iš tiesų norėtum. Ypač tai aktualu kai kalbama apie karjerą. Viršvalandžiai darbe ir komandiruotės neabejotinai nesuderinamos su šeimyniniu gyvenimu. Tad jeigu jaučiate, kad darbe nepasiekėte nė pusės to, apie ką svajojate ir ką galite pasiekti, verčiau artimiausius kelerius metus skirkite karjerai, o tada galėsite pagalvoti ir apie jaukaus šeimyninio lizdelio sukimą.

6. Bus sunku palaikyti ryšius su draugais. Jei jūs vos peržengėte dvidešimtmetį, tikriausiai daugelis jūsų draugų dar nė negalvoja apie šeimą ir šeimyniniai rūpesčiai jiems yra mažų mažiausiai nesuprantami. Jiems tikrai bus sunku suprasti, kodėl negalite bent iki vidurnakčio pabūti vakarėlyje arba kodėl jūsų gyvenimas visiškai priklauso nuo vaikų dienotvarkės. Skirtingi interesai gali lemti, kad su draugais susitiksite vis rečiau ir rečiau. Visai kitaip bus po dešimties metų, kai tikriausiai daugelis jūsų draugų bus sukūrę šeimas ir kai bendri pasisėdėjimai su vaikais gali tapti gražia tradicija.

7. Statistiškai kas antra pora išsiskiria. Žinoma , tai nėra priežastis nesituokti, tačiau tai rimta priežastis gerai apgalvoti, ar jūsų sprendimas yra tvirtas ir esate pasiryžę žengti prie altoriaus ir pasižadėti būti kartu ne tik džiaugsme, bet ir varge.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!