Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt primena, kad nė vienas žmogus nėra tobulas, ir pateikia 7 priežastis, kodėl savo antrąją pusę turėtumėte mylėti su visais jo trūkumais.

1. Jis nusipelnė jausti, kad yra jums pakankamai geras. Bandymas pakeisti kokią nors jo savybę jūsų mylimajam sako tik vieną – jis nėra jums pakankamai geras toks, koks yra. Nėra teisinga, jei verčiate kitą žmogų jaustis nepilnaverčiu. Taigi arba mylėkite jį su visais jo trūkumais, arba pasiieškokite tokio, kuris būtų jums tinkamas visais atžvilgiais.

2. Geriausi pasikeitimai įvyksta natūraliai. Norite tikėkite, norite ne, tačiau būdami kartu partneriai ir taip vienas kitą keičia. Mėgaukitės jūsų santykiais ir vieną dieną pastebėsite, kad jūs abu šiek tiek keičiatės ir kai kuriais atvejais galbūt net supanašėjote. Priekaištavimai vienas kitam dėl vienokių ar kitokių charakterio savybių tikrai nepadės. Mylėkite savo antrąją pusę ir tai bus geriausias būdas padėti jam atsikratyti blogų įpročių.

3. Jis nėra jūsų vaikas. Kartais moterys juokauja, kad jų vyras yra dar vienas vaikas šeimoje. Deja, kai kurios jų taip kalbėdamos nejuokauja. Tokios moterys įsivaizduoja, kad jų pareiga yra išauklėti savo mylimąjį. Tačiau turėtumėte atminti, kad jis nėra jūsų vaikas, tad ir neturėtumėte su juo elgtis kaip su mažu vaiku. Pasikalbėkite su mylimuoju apie dalykus, kurie jus neramina, tačiau nesistenkite jo pakeisti ir mokyti, kaip jis turėtų elgtis.

4. Pradėjusi jį keisti niekada nenorėsite liautis. Jei esate apsėsta minties, kad reikia pakeisti kokią nors jūsų mylimojo savybę, problema galbūt yra susijusi ne su juo, bet su jumis. Gali būti, kad net jei jūsų antroji pusė atsikratys vienos ydos, tuomet jūs rasite kitą, ir taip be pabaigos. Verčiau pagalvokite, kodėl jums taip užkliūna viena ar kita vyro yda. Galbūt sutelkdama dėmesį į jo neigiamas savybes bandote nepastebėti savo minusų?

5. Nėra blogai, jei jūs esate tiesiog skirtingi. Tiek vyrai, tiek moterys kartais nori primesti savo nuomonę partneriui, tačiau nereikėtų pasiduoti tokiai pagundai. Susitaikykite su tuo, kad esate skirtingi ir kai kuriais klausimais jūsų nuomonės skiriasi. Mokėkite priimti jūsų skirtumus. Abu jūs esate unikalūs. Skirtingi interesai, įpročiai ir tikslai yra darnių santykių dalis.

6. Juk nenorite, kad jis mėgintų pakeisti jus. Kaip jaustumėtės, jei staiga jūsų mylimasis imtų stengtis bet kokia kaina pakeisti vieną ar kitą jūsų savybę? Žinoma, kad jums tai nepatiktų. Taigi atsisakykite minties pakeisti vienas kitą ir abu būsite laimingesni.

7. Mėgindama jį pakeisti rizikuojate pakenkti santykiams. Jo išvaizda, pomėgiai, charakterio savybės – juk dėl kažko šį vyrą įsimylėjote? Kai mylite žmogų, pastebite jo teigiamas savybes, o trūkumai lieka nematomi. Mėgindami pakeisti mylimąjį galite sugadinti jūsų santykius ir jį atstumti.

Jei norite išsaugoti harmoningus santykius, stenkitės akcentuoti antrosios pusės pliusus, o ne trūkumus. Patikėkite, jei nuolat priekaištaujate vyrui, kad jis turėtų pasikeisti, jūsų mylimasis tikriausiai patiria nemenką stresą. Tai, žinoma, kenkia ir jūsų santykiams. Juk jūsų nuolatiniai priekaištai greičiausiai verčia jį jaustis nepakankamai mylimu.