Kai žmona visiškai nebesidomi miegamojo reikalais, vyras dažniausiai padaro išvadą, kad ir jis pats jos nebedomina.

Tačiau nedarykite skubotų išvadų, pataria seksologė ir knygos „Getting the Sex You Want“ autorė Tammy Nelson straipsnyje, kuris buvo paskelbtas „Huffington Post“. Ji taip pat pataria kol kas neprarasti vilčių susigrąžinti į miegamąjį aistros ir džiaugsmo.

Vyrai gali nustoti inicijuoti seksą, bijodami eilinio atstūmimo, bet, pasak seksologės, jei jie iš tiesų nori susigrąžinti aistrą, pasistengti reikės būtent jiems.

Pateikiame T. Nelson ir kitų sekso ekspertų sudarytą sąrašą emocinių ir psichologinių priežasčių, kodėl žmona gali būti nutolusi. Taip pat pateikiame ekspertų patarimus, ką galite padaryti, kad vėl susigrąžintumėte intymumą.

1. Ji nepatenkinta jūsų santykiais.

Daugumai moterų seksualinis potraukis yra tiesiogiai susijęs su tuo, kaip jos jaučiasi santykyje. Jei žmona ant jūsų pyksta arba tiesiog yra nepatenkinta judviejų vedybiniu gyvenimu, seksas jai rūpės mažiausiai, sako psichologė Susan Krauss Whitbourne, kuri rašo leidinio „Psychology Today“ tinklaraštį „Fulfillment At Any Age“.

„Turėtumėte paklausti savo partnerės, ką ji galvoja, – pataria S. Krauss Whitbourne. – Ji gali nurodyti kažką, kas jums atrodo visiškai nereikšminga, pavyzdžiui, kokį nors jūsų įprotį, kuris ją erzina, bet gali išsakyti ir didesnį rūpestį, pavyzdžiui, abipusės pagarbos trūkumą arba komunikacijos problemas.“

2. Sekso metu ji jaučia skausmą.

Su amžiumi ateina išmintis... bet taip pat ir daugiau problemų miegamajame. Jei sekso metu jūsų žmona jaučia skausmą ar kitus nemalonius pojūčius, nieko nuostabaus, kad jai nesinori jokio intymumo, sako sekso terapeutė ir edukologė Elizabeth McGrath.

„Ir vyrai, ir moterys patiria hormonų kaitą, – sako ji . – Moterims hormonų kaita gali turėti įtakos seksualiniam potraukiui ir apskritai seksualumui, nes pakinta ir fiziniai dalykai, pavyzdžiui, išsausėja makštis, be to, moteris gali jaustis neseksuali.“

Jei taip ir yra, E. McGrath teigia, kad geriausias dalykas, kurį galite padaryti – priminkite žmonai, kad tebejaučiate jai potraukį. Stebėkite ją, kada ji jaučiasi labiausiai atsipalaidavusi, ir išbandykite naujus dalykus, pavyzdžiui, lubrikantą.

E. McGrath vyrams taip pat pataria nepamiršti, kad miegamajame negalima skubėti: „Moterims reikia daugiau laiko, kad susijaudintų, nei vyrams, tad jei vyras per daug skuba pereiti nuo vieno etapo prie kito, moteris nespėja susijaudinti.“

3. Dieną jūs jos visiškai neliečiate.

Intymus artumas yra daug daugiau nei vien fizinė sueitis. Jį reikia sukurti iš mažų dalykų, tokių kaip, pavyzdžiui, rytinis bučinys, praskaidrinantis dienos pradžią. Tai ir kasdieniai švelnūs prisilietimai, parodantys artimam žmogui, kad jūsų potraukis toks pat stiprus kaip anksčiau, sako T. Nelson.

„Nepamirškite kasdienių fizinių prisilietimų, ir neskubėkite su intymiu artumu, – pataria ji. – Prisėskite šalia jos ant sofos. Paimkite ją už rankos. Paglostykite jai kaklą. Lai ji negalvoja, kad liečiate ją tik tada, kai norite sekso.“

4. Ji visiškai išsekusi.

„Ne šįvakar, mielasis, aš per daug pavargusi“ kartais iš tiesų reiškia „ne šiandien, mielasis, aš visiškai išsekusi“.

Labai tikėtina, kad po įtemptos darbo dienos, vaikų gabenimo į mokyklą ir iš mokyklos ir buities darbų jūsų žmona yra pernelyg pavargusi, kad galvotų dar ir apie seksą, sako E. McGrath.

„Išsekimas yra realus dalykas; moteriai reikia turėti galimybę atsigauti ir pasijusti kupinai energijos, jaustis puoselėjamai, – sako ji. – Jei jūsų partnerė neturi laiko sau ar vietos, kur galėtų pailsėti, atsipalaiduoti ir pasikrauti baterijas, nenuostabu, kad seksas jos nebedomina.“

Tokiu atveju patariama nuimti nuo moters pečių bent dalį naštos ir reguliariai suteikti jai galimybę kokybiškai pabūti vienai – pamatysite, kad ji visai kitaip ims vertinti ir jus, ir jūsų ryšį.

5. Jūs jai šiek tiek įgrisote.

Dar prieš daug metų sekso tyrinėtojai Williamas Mastersas ir Virginia Johnson teigė, kad norint bėgant metams išsaugoti pasitenkinimą keliantį seksualinį gyvenimą, reikia „geros sveikatos bei dominančio ir susidomėjusio partnerio“.

Paklauskite savęs: „Kai jūsų sutuoktinė šiandien į jus pažiūrėjo, ar ji atrodė tebesidominti jumis kaip patraukliu vyru, kurį kadaise įsimylėjo – o gal jos akyse jūs netekote buvusio žavesio?“

„Net jei esate gerokai jaunesni nei tos poros, apie kurias rašė W. Mastersas ir V. Johnson, vis vien gali būti, kad jūs aptingote ir apsileidote kaip asmuo“, – sako S. Krauss Whitbourne.

Jei norite vėl regėti susižavėjimą jos akyse, užsiimkite asmeniniais pomėgiais ir puoselėkite tą savo asmenybės dalį, kuri yra už santuokos ribų, pataria ekspertė.

6. Seksas tapo rutina.

Bėgant metams seksualinis poros gyvenimas iš karšto neretai virsta nuobodžiu. Jei jūs ar jūsų žmona jaučiate, kad seksas tapo pernelyg nuspėjamu – tie patys judesiai, ta pati vieta, tos pačios pozos – galbūt atėjo laikas imtis pokyčių, sako seksologė ir knygų autorė Dawn Michael.

„Pakeiskite vietą – lai miegamasis tampa romantiškesniu ir seksualesniu. Labai tinka žvakės ir rami muzika, – sako ji. – Pasitelkite vaizduotę ir įsijauskite į vaidmenų žaidimą. Svarbiausia, nepamirškite mėgautis: galite kikenti ir erzinti vienas kitą. Kai leidžiame sau atsipalaiduoti ir mėgautis akimirka su šalia esančiu žmogumi, tai gali būti labai intymu ir seksualu. “

7. Ji nejaučia emocinio ryšio.

Mažiau jaudinkitės dėl išblėsusio seksualinio gyvenimo, o labiau susitelkite į emocinį ryšį su savo žmona, pataria T. Nelson.

„Kartais moteriai susijaudinti padeda emocinis ryšys su vyru. Ir žinote ką? Vyrams tai taip pat padeda“, – sako ji.

„Pasakykite vienas kitam tris dalykus, kuriuos vertinate judviejų santykiuose. Pakartokite, kol įsisąmoninsite ir galėsite pereiti prie kitų aspektų.“

Tada T. Nelson rekomenduoja praplėsti pokalbio ribas ir paklausti vienas kito, kokie trys dalykai jums patinka seksualiniame gyvenime.

„Baigę šį paprastą pratimą jausitės emociškai susieti, ir grįšite į pažinties pradžią – aptarsite tai, kas jus vienas kitame patraukė. O galiausiai gali įsižiebti pirminė kibirkštis, ir nė nepajusite, kaip atsidursite miegamajame“, – reziumuoja ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1215)