Kiekviena situacija yra kitokia. Štai kas nutiko tiems, kas suteikė savo partneriams antrąjį šansą. Ir tuo pačiu suteikė antrą šansą sau.

Prireikė atkaklaus ryžto

54 metų Stasey pasakoja: „Tai buvo žiauru ir siaubinga. Visiškai negalėjau patikėti, kad jis tai padarys, nes maniau, kad su mūsų santuoka viskas gerai. Mes dažnai mylėdavomės, dirbome, auginome nuostabius vaikus, gyvenome kaip tipiška vidurinės klasės pora.

Tik atkaklus ryžtas padėjo mums visa tai įveikti, be jokių konsultantų ar patarėjų įsikišimo. Mes abu suvokėme, kad šeši neištikimybės mėnesiai neprilygsta 25 šaunios santuokos metams. Išties buvo verta dėl to kovoti.

Tai truko apie šešerius metus ir aš visada turėsiu mažą emocinį randą, tačiau tai, ką turime dabar, yra atviresnis, sąžiningesnis ir aistringesnis supratimas, ko mums reikia ir ko mes norime savo santykiuose. Aš išmokau vėl juo pasitikėti, o jis išmoko būti atidesnis mano poreikiams“.

Padėjo psichoterapija

35 metų Jessica pasakoja: „Mes buvome kartu dvejus metus, aš pradėjau nerimauti. Nebuvo taip, kad nebemylėčiau savo partnerio, bet jaučiausi lyg patekusi į spąstus. Buvome jauni ir buvo toks jausmas, tarsi labai greitai būtume surimtėję. Pradėjau susitikinėti su kitu žmogumi. Tuo metu tai išlaisvino. Galiausiai mane ėmė kankinti kaltė, nutraukiau santykius ir pasisakiau savo partneriui. Užuot mane palikęs, jis panoro visa tai įveikti. Dabar mes susituokę jau penkerius metus ir dažnai pakartotinai apsilankome pas psichoterapeutą. Reikia daug pastangų, norint įveikti kažką tokio“.

Labai svarbu apie tai kalbėti

32 metų Mary prisimena: „Mes abu buvome neištikimi ir stengėmės iš to išsikapstyti. Manau, kad svarbu tokiu atveju elgtis protingai ir realiai pasikalbėti apie neištikimybę. Rekomenduočiau neklausinėti apie konkrečias detales, nes geriau to nežinoti. Klauskite ir paaiškinkite tik tai, kodėl taip nutiko. Taip pat manau, kad labai svarbu nekalbėti visą laiką vien apie neištikimybę. Manau, svarbu prisiminti gerus laikus, kad prisimintumėte, dėl ko kovojate. Manau, taip pat svarbu nepulti vėl mylėtis, kol nesate tam pasiruošę“.

Susitelkė į save

48 metų Bella atvirai prisipažįsta: „Kai tai nutiko pirmą kartą, teko įveikti labai sunkų laikotarpį. Jis paliko mane dėl kitos moters, nors pažinojau jį nuo penktos klasės ir kartu turėjome vaiką. Įveikiau tai apribojusi savo ryšį su juo ir palaikėme kontaktą tik dėl sūnaus. Visus jo daiktus perkėliau į rūsį ir susitelkiau į save. Kai pradėjau susikoncentruoti į save ir vėl atgauti savigarbą, galėjau vėl judėti į priekį ir jaustis [su juo] laiminga“.

Pradėjo viską iš naujo

27 metų Malia pasakoja: „Kai sužinojau, kad jis pradėjo susitikinėti su kita mums būnant kartu, palikau jį. Nekalbėjome šešis mėnesius. Neatsakiau į jo skambučius, žinutes ar elektroninius laiškus. Net užblokavau jį socialinėje žiniasklaidoje. Tada mudu netikėtai susitikome bendro draugo surengtame vakarėlyje. Pradėjome kalbėtis ir abu supratome, kaip pasiilgome vienas kito. Išsikalbėjome apie situaciją per vieną dieną, dabar jau praėjo trys mėnesiai ir kol kas viskas gerai“.

Laiką leido atskirai, kad susikoncentruotų į save

31 metų Mia kalba: „Jis sužinojo apie mano neištikimybę pradėjus trims mėnesiams po to, kai permiegojau su kitu žmogumi. Jis man pasakė, kad nebenori manęs matyti. Tik tada suvokiau, kaip blogai pasielgiau. Nenorėjau jo prarasti. O jis nenorėjo prarasti manęs. Kažkiek laiko praleidome atskirai, daug laiko skyrėme psichoterapijai ir asmeniniam augimui, kol galiausiai nusprendėme suteikti mūsų santykiams antrą šansą. Po kelių metų geruoju pasukome skirtingais keliais. Tiesiog nei vieno iš mūsų santykiai nebetenkino. Iš santykių daug išmokome ir esu už tai dėkinga. Nusprendėme nelikti draugais. Mums abiem tai buvo per sudėtinga“.

Tiksliai išdėstė savo poreikius

28 metų Kris dėsto: „Mano buvusysis paliko mane dėl kitos moters. Jis pranyko tiesiogine to žodžio prasme, nors gyvenome kartu. Grįžau vieną dieną namo iš darbo ir neradau jokių jo daiktų. Daug kartų skambinau, galiausiai jis man atrašė žinutę ir pasakė, kad nebenori su manimi būti. Susiradau kitą būstą ir trisdešimt dienų visiškai su juo nebendravau. Paskui lėtai atnaujinome bendravimą ir vėl pradėjome kalbėtis. Dabar mes vėl kartu, nes aš išsakiau, ko man reikia iš santykių. Jis sutiko su tuo, ko paprašiau, todėl mes vėl kartu. Tačiau priešakyje laukia ilgos konsultacijos. Aš bandau atleisti ir suteikti jam antrą šansą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)