Taigi ką mes žinome apie seksą?

Seksas mažina kraujo spaudimą

Netiesa. Atvirkščiai – spaudimas pakyla, bet tik trumpam. Užfiksuota labai nedaug atvejų, kai žmonės sekso metu patiria širdies smūgį, nes kraujo spaudimas nors ir pakyla, bet labai nedaug.

Seksas mažina stresą

Tiesa. Leidinyje „Biological Psychology“ buvo paskelbtas tyrimas, kurio dalyviai turėjo rašyti seksualinio aktyvumo dienoraštį. Vėliau, po stresą sukeliančių veiklų, tokių kaip viešas kalbėjimas, buvo patikrintas jų kraujo spaudimas.

Paaiškėjo, kad dalyvių, kurie mylėjosi reguliariai, rezultatai buvo geresni nei tų, kurių seksualinis gyvenimas nebuvo reguliarus.

Alkoholis moterims padidina seksualinį potraukį

Tiesa. Gana nedidelis kiekis alkoholio moters organizme laikinai paskatina didesnę vyriško lytinio hormono testosterono gamybą, todėl jų seksualinis potraukis sustiprėja, teigiama tyrime, kurio išvados buvo paskelbtos leidinyje „Nature“.

Mylėtis geriausia savaitgaliais

Netiesa. Pasak tyrėjų iš Londono ekonomikos mokyklos, geriausia diena seksui yra ketvirtadienis, nes būtent šią savaitės dieną organizme būna susikaupę daugiausiai kortizolio – stereo hormono, kuris stimuliuoja sekso hormonus.

Erotinės fantazijos būdingos tik vyrams

Netiesa. 80 procentų moterų turi seksualinių fantazijų apie vyrus, kurie nėra jų partneriai. Palyginimui, tokių fantazijų apie moteris turi 98 proc. vyrų.

Seksas stiprina intelektą

Tiesa. Merilendo universitete atlikto tyrimo duomenimis, sekso metu hipokampas (Amono ragas) smegenyse išskiria daug daugiau neuronų. Ši smegenų dalis atsakinga už ilgalaikės atminties formavimą. Tačiau šie rezultatai gauti po bandymų su pelėmis, o ar tas pats būdinga žmonėms, dar reikia patikrinti atlikus daugiau bandymų.

Sekso metu sudeginame daugiau kalorijų nei bėgiodami

Netiesa. Kvebeko universiteto (Kanada) tyrėjai išsiaiškino, kiek sudeginama kalorijų per minutę tam tikros veiklos, pvz.:

9 kalorijos vyras ant bėgtakio
4 kalorijas vyras sekso metu
7 kalorijos moteris ant bėgtakio
3 kalorijos moteris sekso metu

Ir galiausiai: skaičiai

0. Viena iš keturių porų, kur partneriams daugiau kaip 50 metų, visiškai nesimyli (nors „Gransnet“ apklausti partneriai prisipažino, kad jaučiasi laimingi, o 65 proc. įvardijo, kad seksas jiems yra svarbus).

8-9. Tiek kartų per mėnesį vidutiniškai mylisi partneriai, kuriems 25-35 metai, teigiama tyrime „National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyle“.

6. Tiek kartų per mėnesį mylisi partneriai, kurie kartu gyvena daugiau nei dvejus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)