Tačiau net patyrę meilužiai prieš ir po sekso gali padaryti klaidų. Kad taip nenutiktų, huffingtonpost.com pateikia 7 dalykų, kurių negalima daryti prieš ir po sekso, sąrašą.

1. Nešokite iš lovos ir nebėkite į tualetą.

Sakoma, kad po sekso reikia iš karto nusišlapinti, norint išvengti šlapimo takų infekcijos. Tačiau ginekologė Jennifer Bump teigia, jog nereikia to baimintis. Taigi po sekso pasiglamonėkite su partneriu (na nebent tikrai mirtinai prispyrė nusišlapinti).

2. Neišgerkite viso butelio vyno.

Taurė vyno atpalaiduoja, bet išgėrus per daug seksas nebeteiks malonumo. Vieno tyrimo duomenimis, 11 proc. išgėrusių nemažai alkoholio paskui sunkiai patyrė orgazmą. Vyrams buvo sunkiau ejakuliuoti, o moterims reikėjo daugiau stimuliavimo, kad patirtų orgazmą.

3. Venkite (arba rinkitės?) šios pozos.

Pakėlus dubenį po sekso padidėja šansai pastoti. Tokioje pozoje sperma greičiau patenka į gimdos kaklelį. Taigi klausimas – norite ar nenorite pastoti?

4. Netrukdykite jam prieš seksą nusiprausti.

Jūsų partneris neapipjaustytas? Paprašykite jo apsiprausti. Lytiniu keliu plintančias ligas sukeliančios bakterijos kaupiasi apyvarpėje, o sekso metu gali patekti į moters organizmą.

5. Nevalgykite sunkaus maisto.

Sveiki produktai – daržovės, ankštiniai, neskaldyti grūdai – gali sukelti dujų kaupimąsi. Kad išvengtumėte nesmagių situacijų, valandą ar dvi prieš seksą nevalgykite maisto, turinčio daug ląstelienos. Geriau suvalgykite gabalėlį šokolado – jis skatina serotonino gamybą.

6. Sekso žaisliukus panaudojus kruopščiai nuplaukite.

Jei nenuplausite, gali imti dauginti infekcijas sukeliančių mikroorganizmų. Taigi sekso žaisliukus nuplaukite arba nuvalykite antibakteriniu skysčiu.

7. Nenaudokite lubrikanto su mentoliu.

Prieš menopauzę ir menopauzę išgyvenančioms moterims suplonėja makšties sienelės, todėl padidėja jautrumas. Lubrikantuose dažnai yra mentolo, kuris gali dirginti makštį. Taigi rinkite lubrikantą be jo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)