O ar žinojote, kad joga stiprina seksualinį geismą, pojūčius orgazmo metu? Seksualinė energija – viena iš stipriausių energijų kūne, rašo huffingtonpost.com, o joga – patikimas būdas natūraliai pagerinti seksualinę sveikatą.

Teisingai daromos jogos asanos stiprina visus dubens raumenis, kurie susiję su lytiniais organais. Nuolat praktikuojant jogą, stiprėja ištvermė, gerėja kraujotaka, gilėja kūno ir proto ryšys, tad gerėja ir seksualinio gyvenimo kokybė.

Jūsų dėmesiui – 7 būdai, kaip praktikuojant jogą pagerėja seksualinis gyvenimas.

1. Kvėpavimas

Išmokus giliai įkvėpti į plaučius, pilvą, į dubens sritį, stiprinami sekso metu aktyvūs raumenys. Gilūs įkvėpimai nuima įtampą, todėl galite atsipalaiduoti ir išgyventi esamą akimirką. Tik pagalvokite, kiek gilus kvėpavimas per nosį duos naudos bučiavimuisi.

2. Kraujotaka

Daugelis jogos pozų sustiprina kraujo tekėjimą į dubenį. Dirbant sėdimą darbą dubens raumenys yra chroniškai susitraukę. Pradėjus užsiiminėti joga, pratempsite tuos iki šiol ignoruotus raumenis, pagerėjus kraujotakai nervų galiukai pasidarys jautresni seksualiniam stimuliavimui. Gerėjant kraujotakai, daugiau kraujo suplūsta į genitalijas, taigi gerėja erekcija, stiprėja pojūčiai.

3. Gilus atsipalaidavimas

Geras seksas prasideda nuo gilaus atsipalaidavimo. Joga pašalina nerimą, stresą, nes sumažina kortizolio (streso hormono) lygį, gerina nuotaiką.

4. Orgazmas

Joga pailgina ir sustiprina orgazmus. Orgazmo metu staigiai susitraukinėja dubens dugno raumenys. Vakarų medicinoje naudojami Kėgelio pratimai – dubens raumenų įtempimas ir atpalaidavimas. Na o jogos asanos panašiai stiprina dubens dugno raumenis, todėl galėsite kontroliuoti orgazmą.

5. Lankstumas ir ištvermė

Daugelyje jogos asanų reikia išlaikyti kūno svorį naujais būdais, to rezultatas – stipresni, ilgesni raumenys. Pratempiant kūną naujais būdais tapsite lankstesni, raumenys ir sąnariai patirs naujų pojūčių, sustiprės. Jūs ne tik geriau jausitės, bet ir galėsite išbandyti naujų sekso pozų.

6. Jautrumas

Joga moko gilios išmintis – būti čia ir dabar. Tyrimai parodė, kad daugumai žmonių sunku susikoncentruoti. Joga moko pamiršti skubėjimą, susitelkti į kiekvieną pojūtį. Praktikuojant jogą bus lengviau atsidėti pojūčiams sekso metu, atsiliepti į partnerį, patirti gilesnį seksualinį malonumą.

7. Pasitikėjimas savimi

Nieko nėra seksualiau už pasitikėjimą savimi (ypač nuogos jogos metu). Jogos asanos moko priimti, mylėti savo kūną, nusimesti kaukes, kurias kasdien užsidedame, kad jaustumėmės saugiau. Išmokus priimti kiekvieną kūno dalį, atsiras pasitikėjimo, imsite didžiuotis savo kūnu ir tada atrodysite dar seksualesni savo partneriui.

Žmona pradeda praktikuoti jogą dėl skirtingų priežasčių, na bet jos nauda protui, kūnui ir dvasinei sveikatai begalinė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)