Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt pateikia 7 būdus išlaikyti gerus santykius su buvusio draugo ar vyro šeima.

1. Visiems duokite šiek tiek laiko. Vienas svarbiausių patarimų, kuriuo turėtumėte pasinaudoti, jei norite išlaikyti gerus santykius su buvusiojo šeima, yra duoti šiek tiek laiko jums ir jiems susivokti, kas įvyko. Greičiausiai jo šeimos nariai jausis nepatogiai dėl judviejų santykių nesėkmės, todėl bent kelis mėnesius po skyrybų stenkitės nebendrauti su buvusio draugo artimaisiais, nebent jie patys parodys iniciatyva.

2. Pasistenkite su buvusiuoju likti draugais. Nors tai ne visada įmanoma ir gali būti labai sudėtinga, stenkitės kiek įmanoma palaikyti kuo geresnius santykius su savo buvusiu draugu ar vyru. Jums taip pat gali prireikti šiek tiek laiko pabūti atskirai, tačiau jei norite nenutraukti ryšių su jo šeima, pamėginkite su buvusiu mylimuoju likti jei ne draugais, tai bent ne mirtinais priešais. Kita vertus, labai svarbu paaiškinti jo artimiesiems, kad jūs esate tik draugai ir jokie artimesni santykiai tarp jūsų nebeįmanomi.

3. Venkite kontaktų su juo. Bendrauti su buvusiu draugu gali būti nejauku ir nemalonu. Jūs ir neturite to daryti. Nepaisant to, nepavykę santykiai su mylimuoju visai nereiškia, kad turite nutraukti bendravimą ir su jo artimaisiais, su kuriais labai susibičiuliavote. Jei bendravimas su juo jums kelia nemalonių prisiminimų, stenkitės su juo nesusitikti. Pavyzdžiui, aplankykite jo mamą ar seserį tada, kai žinote, kad jo ten tikrai nebus.

4. Pasikalbėkite su savo „ex“. Tai nebus lengvas pokalbis, tačiau būtinas. Paaiškinkite buvusiajam, kad labai suartėjote su jo mama ar seserimi, ir nenorite atsisakyti šių jums brangių ryšių tik todėl, kad judviem nepavyko. Pasakykite jam, kad priimate jo šeimą kaip savo – juk tiek laiko betarpiškai bendravote. Pabandykite pasiekti kompromisą, kaip toliau bendrausite su jo artimaisiais, kad neskaudintumėte nė vieno iš jūsų.

5. Nustatykite ribas. Jei jūs patinkate jo artimiesiems, tikriausiai jie mėgins judu sutaikyti. Jei pastebėsite, kad taip ir yra, turite atvirai pasakyti, kad nenorite grįžti atgal ir jūsų ir jų sūnaus ar brolio santykiai, deja, iširo visiems laikams. Pasakykite jiems, kad jei jie nori ir toliau su jumis bendrauti, turi gerbti jūsų pasirinkimą.

6. Neskubėkite. Mėginkite atkurti santykius su jo artimaisiais palengva. Net jei seniau susimatydavote beveik kasdien, kol kas apsiribokite keliais kartais per mėnesį. Tai padės visiems susitaikyti su esama situacija ir pagalvoti apie tai, kas įvyko.

7. Gerbkite kadaise jūsų mylėtą vyrą. Kad ir kaip gerai sutariate su buvusio draugo ar vyro mama ar seserimi, bet kokios kalbos apie tai, koks jis yra netikęs, gali pakenkti jūsų santykiams, net jei tai, ką sakote, yra tiesa. Todėl verčiau nekalbėkite apie jį su jo artimaisiais. Taip pat labai svarbu, kad gerbtumėte jo šeimą, nesvarbu, kas nutiko tarp jūsų ir buvusio mylimojo.