Santykių ekspertė ir knygų autorė Brenda Shoshanna pateikia 6 priežastis, kodėl vyrams patinka turėti antrąją pusę.

Jis jaučiasi galintis būti savimi

Netiesa, kad visiems vyrams rūpi tik seksas - didžioji dalis vienišių nori rimtų santykių, kuriuose jį priimtų tokį, koks yra, ir neieškotų trūkumų, bet matytų jo gerąsias savybes.

Kai vyras turi draugę, kuri jam leidžia būti savimi, jis jaučiasi mylimas, vertinamas ir kur kas labiau pasitikintis savimi. Vien būdama šalia mylima moteris primena jam, kad pasirinko jį iš visų kitų. Šis jausmas padeda vyrui įvairiose gyvenimo srityse.

Jis nori tapti geresniu žmogumi ir partneriu

Vyrams patinka iššūkiai. Jie žino, kad norėdami išsaugoti santykius, turi dėl jų stengtis. Merginos priverčia juos pasitempti, sportuoti, rūpintis savo išvaizda, neprarasti budrumo. Kai santykiai puikūs, vyrai jaučiasi kaip nugalėtojai. Jiems smagu pristatyti savo merginą šeimai ir draugams - tai tarsi įrodymas, kad jiems puikiai sekasi.

Daugeliui vaikinų santykiai su mergina glosto savimeilę ir skatina tobulėti. Kaip Džeko Nikolsono herojus sakė Helen Hunt herojei, „būdamas su tavimi aš noriu būti geresniu žmogumi.“

Turi, ko laukti ir apie ką svajoti

Romantiškos prigimties vyrai svajoja apie susitikimus su savo svajonių moterimi. Laukimas juos pakylėja ir suteikia jėgų nuversti kalnams darbų. Santykiai jiems atneša daug džiaugsmo ir pasitenkinimo. Draugės šypsena ar balsas tampa atpildu už visą sunkų darbą. Jo santykiai primena jam, kad gyvenimas – tai ne vien darbas ir problemos, bet ir malonios akimirkos.

Turi galimybę jus pradžiuginti

Kai kuriems vyrams labiausiai patinka žinoti, kad gali kažkam suteikti laimės. Šis žinojimas jiems teikia daug pasitenkinimo.

Pasak B. Shoshannos, vyrai dažniausiai nutraukia santykius dėl to, kad jaučiasi nesugebantys patenkinti partnerės poreikių. Negalėdami suteikti moteriai laimės, jie mano esantys nelygiaverčiai. Vyrams reikia jaustis taip, lyg darytų gerą darbą ir girdėti patvirtinimą iš moters lūpų. Kai vyrui atrodo, kad jis gali pamaloninti savo draugę ar žmoną, jis jaučiasi esąs nuostabus.

Mėgaujasi seksu

Dar viena grupė vyrų iš tikrųjų labiausiai vertina santykius dėl sekso. Jiems jo reikia gyvybiškai. Jei seksas geras, jie būna puikios nuotaikos. Jei jis nevykęs, jie būna sudirgę. Jiems patinka žinoti, kad moterys juos laiko puikiais meilužiais.

Seksas partneriams gali turėti skirtingas reikšmes. Daugeliui vyrų jis tiesiog padeda jaustis mylimiems, suprastiems ir pripažintiems. Jis gali tapti tokiu pat svarbiu kaip maistas.

Dalinasi su jumis savo gyvenimu

O kai kam tiesiog smagu, kai namuose jų kažkas laukia. Iš tiesų, labai svarbu, kai žinai, kad vakare grįžęs namo nebūsi vienas ir galėsi papasakoti apie tai, kaip praėjo diena.

Daugelis vyrų nori turėti žmogų, kuriam rūpi, žmogų, kuris yra šalia, kuris padeda išspręsti mažas ir dideles problemas. Tai suteikia stabilumo ir saugumo pojūtį, o svarbiausia – primena, kad jie nėra vieni konkurencingoje darbo aplinkoje, kur, atrodo, žmonėms rūpi tik jie patys.

Mylinčios poros žino, kad tarpusavio santykiai – puiki dovana abiems partneriams. Vyrai, kurie nesugeba įsipareigoti ir laksto nuo vieno sijono prie kito, galbūt tiesiog neranda „savo“ moters.

Vyrui reikia žmogaus, kuriam rūpėtų, su kuriuo jaustųsi saugus, kuris matytų jo gerąsias savybes ir nuolat jas primintų. Kai moteris parodo, kad būdama su juo yra laiminga, vyras dar labiau vertina šiuos santykius. Kas gali būti maloniau, nei žinojimas, kad kažkas tave myli tokį, koks esi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (617)