Jie viską apskaičiuoja bei priima – net ir galimą išsiskyrimą, todėl norisi paklausti: kodėl vyrai palieka moteris, kurias myli?

Jis jaučia, kad trokšti jį pakeisti

Tai – viena iš pagrindinių skyrybų priežasčių. Moterys dažnai paverčia vyrus savotiškais „projektais“, siekdamos nulipdyti Tą Vienintelį. Nepaisant to, viskas priklauso nuo dalyko, kurį norima pakeisti.

Pavyzdžiui, jei norima pakeisti blogus įpročius – rūkymą, netvarką ir t.t. – protingas vyras supras, kad jam linkima gero. Nepaisant to, dažniausiai taikomasi aukščiau – vyras verčiamas pakeisti draugų ratą nes jis nepatinka partnerei, ribojama jo laisvė ir t.t.

Vyrui nuolatos kalant į galvą, kad jo trūkumai – milžiniški, jį užvaldo mintis, kad jis jums per prastas ar kad šalia jūsų jis negali būti savimi. Tokioje situacijoje tyliai ieškoma durų rankenos.

Jį gąsdina moters sėkmė

Moksliškai įrodyta, kad vyrus baugina jų partnerės sėkmė. Moteriai patiriant pasisekimą, kuris gali būti visiškai nesusijęs su vyru, jos antroji pusė praranda pasitikėjimą savimi.

Tai taip pat negatyviai veikia vyro projektuojamą santykių ateitį. Jei vyras nepatiria tokio pasisekimo, kurio mano esąs nusipelnęs, tai tampa viena iš pagrindinių priežasčių, skatinančių vyrą palikti moterį.

Jis negali prisijungti ir kartu pilnai džiaugtis jos sėkme, nes nuolat lygina jį ištikusius nepasisekimus su jos pasisekimais. Tai gali jį paskatinti „išsilaižyti žaizdas“ kažkur kitur.

Nuolatinis zyzimas

Bambėjimo nekenčia tiek moterys, tiek vyrai, tačiau pastarieji – ypač. Niekas neapsidžiaugtų, jei antroji pusė 7 valandas skųstųsi dėl pakeltos tualeto sėdynės, o paskui – dar 3 valandas zyztų, kad jos vyras nesugeba susirasti darbo ir jos išlaikyti.

Kartais vyrai apsimeta vaikais, tačiau tokie tikrai nėra. Jie netoleruoja nuolatinio verkšlenimo ir skundų. Jie taip pat nori jaustis vertinamais. Antrajai pusei nuolatos skundžiantis, vyras gali išsiugdyti blogą įprotį ir visai nebekreipti į ją dėmesio. Tai prisideda prie pasyvaus agresyvumo, tad poros dažniau pykstasi.

Turėtų būti aišku, kad nuolatos bambanti moteris – pats neseksualiausias padaras žemėje, tad ir vyrai greit pasipusto padus, kad ir kaip ją bemylėtų.

Intymumo trūkumas

Norite tikėkite, norite – ne, tačiau vyrai, kaip ir moterys, taip pat siekia intymumo. Nors pastarosios – gerokai atviresnės, tačiau ir vyrai slapta geidžia to taip pat, kaip ir jų partnerės. Jei vyrui reikia maldauti, o antroji pusė tai naudoja kaip šantažo priemonę, didelė tikimybė, kad partneris išeis intymumo bei artumo ieškoti kitur.

Vyras tikrai neliks santykiuose, jei moteris nenorės su juo suartėti. Jie pamilsta moteris dėl daugelio priežasčių, tačiau, lygiai taip pat kaip ir jo išrinktoji, jis nori jaustis patraukliu bei geidžiamu, o ne būti atsarginiu variantu.

Ji jį lygina su kitais vyrais

Vienas iš lengviausių būdų įžeisti vyrą ir užgauti jo ego – lyginti jį su kitais vyrais, o ypač su buvusiais partneriais. Tai juos žeidžia, ir net jei tarp dvejų žmonių tvyrotų meilė, jungusi Romeo ir Džuljetą, vyras greit suprastų, kad tokie santykiai – ne jam.

Vyrams nėra nieko skausmingesnio ir labiau erzinančio kaip moteris, nuolat kalbanti apie savo buvusius ir vaikinus, su kuriais norėtų susitikinėti. O kai ji ima lyginti savo dabartinį partnerį su buvusiuoju, galima atvirai skelbti pabaigos pradžią.

Kiekvienas vyras nori tikėti, kad šiuo metu jis jums – vienintelis. Jam visiškai neįdomu tai, ką darė ankstesni meilužiai ar draugai.

Per didelis emocinis prisirišimas

Kartais vyrams reikia erdvės. Kai jie didžiąją laiko dalį praleidžia su moterimi, jiems reikia atsitraukti. Jų negalima laikyti nuosavybe – to vyrai labiausiai nekenčia. Jiems reikia jų draugų, žaidimų ir t.t. Jie – ne auklės.

Kai vyrai pajunta, kad iš jų atimama laisvė mėgautis sportu, susitikti su draugais ir pan., jie ima galvoti apie skyrybas, siekdami tą laisvę susigrąžinti. Nereikia nuvertinti žmogaus, kuris trokšta laisvės – jie gali imtis bet ko, kad ją gautų, net jei tai juos įskaudins.

Tokie santykiai – tarsi kalėjimas. Jie jaučiasi taip, tarsi jų gyvenimai būtų kontroliuojami tų moterų, kurias jie myli, ir tada jie išsiskiria. Vyrai bijo prarasti savo laisvę – dėl to daugelis jų taip bijo santuokos.