Įveskite į „google“ paieškos laukelį frazę „kaip susigrąžinti buvusįjį“ – rasite apie 3 mln. rezultatų, rašoma menshealth.com.

Vis tik prieš dedant pastangas vėl susieiti, atsakykite sau į kelis klausimus. Ar norite vėl būti kartu su mylimuoju (-ąja), ar jums tiesiog vieniša? Gal nuobodu? Jei taip, nerašinėkite žinučių „ką veiki“ ir pan., jei vis tik neturite rimtų, svarių ketinimų.

Pasvarstykite – gal noro susitaikyti priežastis – įžeista savimeilė arba noras laimėti. „Dauguma berniukų nuo mažens buvo mokomi laimėti, siekti prizo, aplenkti kitus, dėti pastangas, kad tik būtų pirmi, – aiškina porų santykių patarėja, ugdytoja Lee Wilson. – Kartais toks požiūris prasimuša ir į santykius.“

Iš baimės pralaimėti norite žūt būt išsaugoti santykius, o buvęs partneris atrodo kur kas patrauklesnis, nei atrodytų kitais atvejais.

Jei giliai širdyje jaučiate, kad jūs netinkate į porą, susitaikykite su išsiskyrimu.

Dar vienas svarbus aspektas – jeigu poros santykiuose buvo prievartos, jei išsiskyrimas įvyko dėl psichinės sveikatos sutrikimo ar kokios nors priklausomybės, dabar tikrai ne metas vėl susieiti į porą. Tokiu atveju jums reikalinga profesionalo pagalba.

Jeigu, apsvarsčius visus išvardintus argumentus, vis dar norite antro šanso ir esate nusiteikę dėti daugiau pastangų, pasitelkite šešis patarimus, kaip susigrąžinti buvusįjį (-iąją):

1. Prisiimkite atsakomybę ir pripažinkite, kokių klaidų darėte

Ar suvokiate, kokių klaidų darėte? Ar nuo to laiko kažko išmokote? Atsakykite sau į tokio pobūdžio klausimus. Jei esate įsitikinę, kad buvęs partneris yra dėl visko kaltas, greičiausiai dar nesate pasirengę taikytis.

2. Pasiūlykite pasikalbėti ir atsiprašykite

Kai paanalizavote savo elgesį santykiuose, pasiteiraukite buvusio partnerio, ar norėtų pasikalbėti ir jus išklausyti. Jūs galite tai pasiūlyti, nepriklausomai nuo to, kas buvo išsiskyrimo iniciatorius, arba jei ir abu tuo metu norėjote skirtis.

„Būkite sąžiningi. Suvokite, kad ir jūsų partneris jaučia skausmą. Prisiimkite dalį savo atsakomybės už tą skausmą. Atsiprašykite už konkrečius dalykus. Kuo jie bus konkretesni, tuo geriau“, – teigia licencijuotas porų ir šeimų terapeutas iš Vakarų Mineapolio Mike‘as Kosimas.

„Jei padarėte klaidų ir norite vėl būti kartu, turite parodyti, kad gailitės“, – pridūrė L. Wilson.

Gėlės

3. Kažkiek laiko nekontaktuokite

Kai jau apsisprendėte, duokite buvusiam partneriui erdvės. Juk norite, kad jis / ji suvoktų, koks gyvenimas be jūsų. Negauti šmaikščių jūsų žinučių, nejausti jūsų apsikabinimų ir t. t.

Dalis santykių ugdytojų pataria 30 dienų nekontaktuoti. L. Wilson pataria neturėti jokio kontakto netgi du su puse mėnesio, t. y. jokių žinučių, skambučių, bendravimo socialiniuose tinklalapiuoe. Apie prašymą pabandyti vėl būti kartu nėra nė kalbos.

„Kai aiškiai, be išsisukinėjimų išsakėte, kad klydote ir dėl to gailitės, kad daugiau tokie dalykai nepasikartotų, kad norite būti su šiuo žmogumi, jei tik jis sutinka, turite atsitraukti ir laikytis patarimo nekontaktuoti“, – teigia L. Wilson.

Jei buvote geras partneris / -ė, atstumas padės buvusiajam tai prisiminti. O jei žmogus nebenori būti kartu, jokie prašymai nepadės.

4. Neskubėkite vėl eiti į pasimatymus

Nepulkite stačia galva į pasimatymus, norėdami tokiu būdu greičiau užmiršti buvusįjį ar netgi sukelti jam pavydą. Atsispirkite pagundai gadinti buvusiajam nuotaiką socialiniuose tinklalapiuose. Jeigu jis / ji sužinos, kad jau su kažkuo susitikinėjate, ir padarys išvadą, kad tarp jūsų galutinai viskas baigta, ši taktika atsigręš prieš jus pačius, pabrėžia L. Wilson.

Neieškokite naujų pažinčių, jei tebejaučiate pyktį – tai negarbina kito žmogaus atžvilgiu ir nebūtinai padės lengviau ištverti išsiskyrimą.

5. Nusiteikite, kad ištversite apėmusį nerimą

Nusiteikite, kad įžeista savimeilė sugis, o nerimas praeis.
Turite žinoti, kad po išsiskyrimo gali apimti stiprus nerimas. Pasak L. Wilson, jį patiria netgi tie, kurie anksčiau nebuvo patyrę. Juk greičiausia tai – ne pirmas išsiskyrimas? Taigi ir šį kartą ištversite.

6. Turėkite vilties

Nėra stebuklingo triuko, kuris sugrąžintų buvusį partnerį, nesvarbu, ką tuo klausimu rodo tyrimai, sako draugai ar netgi būrėjos. Tačiau yra nuoširdumas, tobulėjimas ir viltis. Tapkite geresniu žmogumi. Įvertinkite buvusiojo vaidmenį savo gyvenime, tačiau neskubinkite įvykių. Pasak L. Wilson, neprivalote susigrąžinti jo ar jos jau šiandien ar rytoj. Jei vis tik santykiai atsinaujins, ji pataria neskubėti.

Kad ir kaip susiklostytų, norėkite eiti į priekį. „Žmogus geba vėl pamilti“, – pabrėžė L. Wilson. Galbūt iš naujo pamilsite buvusį partnerį, o galbūt nuostabų jūsų gyvenime vėliau pasirodysiantį žmogų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)