Moterų lytinis potraukis

Moterų lytinis potraukis svyruoja dėl daugelio veiksnių. Hormoniniai pokyčiai, nėštumas, lėtinės ligos ir kiti veiksniai daro įtaką moterų libido ir nulemia, kaip moteris reaguos į seksualinius troškimus. Moterų lytiniam potraukiui taip pat daug įtakos turi socialinės bei kultūrinės normos. Studijos yra atskleidusios, kad aplinka moterų požiūriui į seksą, sekso praktikoms ir troškimams daro žymiai didesnę įtaką, negu vyrams, rašo timesofindia.indiatimes.com.

Turint tai galvoje, egzistuoja keli dalykai, kodėl moterims sekso reikia daugiau, negu vyrams. Štai kelios priežastys, kodėl moterys turėtų mylėtis dažniau.

Seksualinė trauka

Taip, moterų kūnai vyrus traukia labiau, negu vyrų – moteris, bet moterys turi kitų svarių priežasčių, kurios gali kurstyti jų troškimą mylėtis dažniau.

Moterys gali patirti daugybinius orgazmus

Taip, priešingai negu vyriškoji lytis, moterys gali patirti daugybinius orgazmus. Vyrams padaryti tai per vieną vakarą yra kur kas sunkiau.

Moterys yra atviresnės įvairiems susijaudinimo variantams

Kitaip, negu vyrai, moterys yra atviresnės įvairiems susijaudinimo variantams. Vieno tyrimo metu vyrams buvo rodomi vaizdai su vyro – vyro, vyro – moters ir moters – moters lytiniais santykiais. Vyrus labiausiai jaudino du paskutiniai variantai, o pirmasis – ne itin. Tačiau parodžius tuos pačius vaizdus moterims, paaiškėjo, kad jas jaudino visos trys poros. Taigi moterims labiau būdinga būti sujaudintoms, o ne rinktis, kas jas sujaudins.

Lytėjimas, pašnekesiai ir tuomet seksas

Moterys pirmiausia užmezga ryšį ir tik tuomet ryžtasi mylėtis, o ne atvirkščiai. Kita vertus, vyrai yra labiau linkę užmegzti artimą ryšį su savo partnere jau po sekso. Tačiau moterys šiose sferoje elgiasi atsargiau. Joms pirmiausia reikia prisilietimų bei pokalbių ir tik tuomet jos gali pereiti prie sekso. Tačiau pasiekus paskutinį etapą, jos susijaudins dažniau.

Vidurinio amžiaus bėdos

Vidurinio amžiaus moterys turi daugiau seksualinių poreikių negu merginos virš 20 metų. Taip, anot mokslo, yra dėlto, jog jos jaučia artėjančią menopauzę ir būgštauja, kad netrukus jų lytinis potraukis susilpnės.

Aukštesni poreikiai

Kai tik moterys išsirenka partnerį (o tai jos daro itin atidžiai), jų abipusio ryšio idėja neapsiriboja vien tik seksu. Kai tik jos pradeda mylėtis su savo partneriu, jos būna linkusios su tuo pačiu vyru įgyvendinti visus savo seksualinius troškimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)