Idėjos, kaip sukurti kerinčio reginio, nuostabių skonių ir užburiančio garso sintezę

Jeigu ketinate romantišką vakarą praleisti savo namuose ar sodyboje, pirmiausia pasirūpinkite švara, kad išmėtyti daiktai ar dulkių sluoksnis ant baldų paviršių neblaškytų jūsų dėmesio. Jei rinksitės viešbučio apartamentus, iš anksto susiruoškite visas jums būtinas priemones.

Sukurkite jaukią aplinką, šventiškai serviruokite stalą arba mini staliuką viešbutyje ir nepamirškite, jog vienas iš jūsų sąjungininkų šį vakarą yra žvakių šviesa.

Eko-jums.lt vadovė, aromaterapijos specialistė Rūta Steponavičienė tikino, kad gana dažnai yra naudojamos sintetinės, intensyvaus aromato žvakės. „To daryti nereikėtų, nes vos tik įėjusią jūsų antrąją pusę nemaloniai nustebins stiprus aromatas, o vakaro eigoje, gali įsiskaudėti galva. Todėl geriau rinkitės natūralaus sojų ar bičių vaško žvakes, labai švelnaus aromato arba bekvapes,”- rekomendavo pašnekovė.

Parinkite savo mylimojo ar mylimosios mėgstamų romantiškų dainų ar melodijų, kad pažįstami garsai sukurtų jaukumo ir atsipalaidavimo efektą. Geriau neeksperimentuokite, nes muzika, kurią jūs naudojate meditacijai ir „relaksavimui“ gali trikdyti jūsų mylimąjį.

Vakarienės meniu turėtų sudaryti lengvi, judviejų mėgstami patiekalai ir kažkas naujo, gurmaniško, o galbūt net prabangaus. Palepinkite save ir antrąją pusę įsimintinais skoniais.

„Vakaro pabaigai pasilikite nuostabų aromaterapijos ir prisilietimo nuotykį, kuriam nebereikia žodžių, o tik nuoširdžios kūno kalbos. Pagrindinės priemonės, kurių jums prireiks – bazinis ir eteriniai aliejai, o galbūt ir atarai, jei norėsite egzotiško aromato,“- idėjomis dalinosi pašnekovė.

Patarimai, kaip pasitelkus kvapus ir lytėjimą, sužavėti mylimąjį ar mylimąją

Apkerėję savo išrinktąjį ar išrinktąją romantišku reginiu bei nuostabia vakariene, pasitelkite aromatų ir prisilietimo galią. Tikrai nenusivilsite.

Jeigu nemokate aromaterapijos ir masažo subtilybių, galite pasinaudoti šiais specialistės patarimais.

„Rinkitės bekvapį nerafinuotą kokosų aliejų, nes intensyvus, saldus aromatas ne visiems patinka, be to, susimaišęs su eteriniais aliejais ar atarais bus dar sodresnis. Kokosų aliejų (~30g) įdėkite į indelį ir pašildykite karšto vandens vonelėje, po to įlašinkite pora ar trejetą vieno arba dviejų rūšių eterinių aliejaus lašų (vienos rūšies 1-2 lašai ir kitos – 1-2 lašai).

Eterinius aliejus leiskite pasirinkti mylimajam arba iš anksto žinokite kurių kvapų geriau įsigyti. Atminkite, kad tai kas patinka jums, nebūtinai patiks ir antrajai pusei. Dėmesio! Nepadauginkite eterinių aliejų, nes nuo intensyvaus aromato jausitės nemaloniai.

Aromaterapijoje mažiau yra daugiau. O Jeigu norite daugiau egzotikos, rinkitės vietoje eterinių aliejų – atarus. Tai seniausi mūsų istorijoje kvepalai, kurių subtiliais aromatais damos gundydavo savo išrinktuosius,“- dalinosi patarimais aromaterapiautė.

„Pasirūpinkite, kad jūsų rankos būtų šiltos ir ramios, nes malonus prisilietimo efektas sklinda iš jūsų delnų. Masažo judesiai ir spaudimas turi būti ne per stiprūs, nes išjudinus limfotaką sujudės kartu ir toksinai bei kiti nemalonūs dalykai, nuo kurių gali pradėti skaudėti galvą. Geriau užkerėkite mylimąjį (-ąją) švelniais prisilietimais ir harmoningais judesiais.

Pradėkite nuo nugaros apačios ir keliaukite į viršų. Nepamirškite pamasažuoti ir galvos, nes taip nuraminsite išrinktojo(-osios) mintis. Tuomet keliaukite prie kojų. Judesių kryptis – iš apačios į viršų ir žemyn,“- pasakojo R. Steponavičienė.

„Truputis žinių ir fantazijos leis jums pamaloninti mylimąjį(-ąją) kur kas geriau nei SPA salone, nes lies mylinčios rankos,“- akcentavo specialistė.

Kvapų idėjos Šv.Valentino vakarui

„Kvapiųjų kanangų (Ylang ylang) eterinis aliejus, manoma, kad veikia kaip afrodiziakas. Jis giliai atpalaiduoja, malšina stresą ir ramina protą. Saldaus, muskusinio, gėlių kvapo,“ – pradėjo vardinti pašnekovė.

„Rožių aromatą rinkitės, jeigu norite atskleisti savo mylimosios visą moterišką žavesį ir seksualumą. Šis eterinis aliejus taip pat priskiriamas afrodiziakams. Bet... Ne visoms moterims patinka rožių kvapas, tai susiję su psichologija, charakteriu, gyvenimo būdu. Todėl geriau įsitikinkite ar jūsų išrinktajai šis aromatas patinka. Moteriškumo ugdymo pradžiai geriau rinkitės kitą dieną,“- įspėja aromaterapijos specialistė.

„Pačiulių eterinis aliejus, o taip pat ir nerolio, tinka tiek vyrams, tiek moterims bei laikomas afrodiziaku. Veikia raminančiai. Jeigu norite kažko labiau pažįstamo – rinkitės citrusinius kvapus. Citrinų, apelsinų, laurenių, greipfrutų – šie aromatai pakels nuotaiką ir taip pat veiks raminančiai,“ – rekomendavo p. Rūta S.

Pasiilgusiems egzotikos

Norintiems išskirtinių kvapų, aromaterapiautė rekomenduoja rinktis seniausius pasaulio kvepalus – atarus. Jie išgaunami distiliacijos būdu iš augalų į santalo aliejų. Pasižymi terapinėmis savybėmis ir naudojami tiek parfumerijoje, tiek medicinoje.

Atarai išsiskiria egzotiškais, svajingais aromatais. Juos galima naudoti kaip kvepalus ant odos, arba maišyti su baziniu aliejumi ir naudoti masažui. Taip pat galima, kaip ir eterinius aliejus, garinti aromalempoje. Kai kurių rūšių atarai turi afrodiziakinių savybių.

„Pavyzdžiui, karališkojo jazminaičio ataras – atpalaiduoja, ramina ir pasižymi afrodiziakiškomis savybėmis. Galite šį aromatą maišyti su motijos ataru, taip labiau atskleisite jazmino kvapų natas ir pagerinsite protinį budrumą. Jei norite švelnaus gėlių kvapo, turinčio afrodiziako savybių ir tinkančio tiek vyrams, tiek moterims – rinkitės Bakul žiedų atarą,“ – pasakojo specialistė.

Vakaro akcentas

Visos išvardintos priemonės tarnaus įspūdingam 5 pojūčių efektui sukurti. Kerintis reginys, ypatingo skonio patiekalai ir gėrimai, romantiška muzika, nuostabūs aromatai ir mylinčių rankų masažas leis pasijusti jūsų antrajai pusei tikrai nuostabiai. O jeigu norite, kad šv.Valentino dienos mylimasis ar mylimoji ilgai nepamirštų, greta viso šio romantiško scenarijaus, parenkite, kad ir nedidelį, intriguojantį, siurprizą. Kodėl? Kad aštresni pojūčiai ilgam išliktų atmintyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt