Šiame straipsnyje rasite geriausius socialinių mokslų tyrimų rezultatus, padėsiančius juos ilgiau išlaikyti.

1. Neskubėkite įsipareigoti

2014-aisiais Pensilvanijos universiteto atliktas tyrimas rodo, kad 60 proc. 18-aisiais gyvenimo metais susituokusių amerikiečių išsiskiria. Susituokusių šiek tiek vėliau, 23-ejų metų amžiaus, skyrybų skaičius gerokai mažesnis – 30 proc.

2. Romantikos fazė tęsiasi vos metus

Medaus mėnesio romantika, aistra, trauka ir partnerio idealizavimas netrunka amžinai, teigia Monmouth‘o universiteto psichologas Gary W. Lewandowski Jr. Dažniausiai visos šios emocijos praeina po metų.

3. Galiausiai suvokiate, kad nesate vienas žmogus

Vos pradėjus gyventi kartu ateina suvokimas, kad turite skirtingus prioritetus ir toleruojate skirtingus dalykus, pavyzdžiui, vienoks ar kitoks maistas, namų ruošos darbai, tvarkos laipsnis gyvenamojoje vietoje ir kt.

4. Poros, kurios džiaugiasi partnerio laimėjimais, turi tvirtesnius santykius

Daugelyje tyrimų nustatyta, kad poros, aktyviai šventusios bei vertinusios partnerio pasiekimus ir laimėjimus, užuot aktyviai ar pasyviai juos ignoravusios, santykiuose jaučiasi tvirčiau ir geriau.

5. Kuo vienodesnis poros amžius, tuo mažesnė tikimybė išsiskirti

Emory universiteto atliktas tyrimas parodė, kad poros, kurių amžiaus skirtumas – iki 5 metų, išsiskiria 2 kartus rečiau, nei tos, kurių amžiaus skirtumas – 10 ar daugiau metų.