1. Sveikas seksualinis gyvenimas – tai, kas tinka dviem žmonėms.

Vienoms poroms tai reiškia seksą tris kartus per savaitę, kitoms – kartą per mėnesį. Visi esame skirtingi, kiekviena pora turi savus poreikius, kurių neįmanoma pakeisti kituose santykiuose.

2. Įprastai vienam partneriui sekso norisi daugiau, kitam – mažiau.

Dažnai vienam partneriui sekso norisi daugiau, kitam – mažiau. Manoma, kad vyrams sekso reikia daugiau, bet nebūtinai taip yra. Be to, su vienu partneriu galite jaustis vienaip, su kitu – kitaip. Kiekvienos poros užduotis – rasti abiem priimtiną vidurkį ir kiek įmanoma paisyti savo poreikių.

3. Miegamasis – ne tik seksui.

Mūsų kultūroje, kurioje linkstama kategorizuoti, daugelis mano, kad lovoje vyksta tik seksas. Taip galvojantys pamiršta apsikabinimus, flirtą, bučinius virtuvėje ir kitas seksualinio dėmesio išraiškas tarp to, ką laikome „tikru“ seksu. Tad kai žurnalo straipsnis kelia nerimą pavadinimu „Ar jūsų gyvenime užtektinai sekso?“, galite pažvelgti į savo seksualinį gyvenimą iš platesnės perspektyvos, turėdami omenyje visas švelnumo apraiškas, ir atsakyti – taip.

4. Seksas – ne vien rezultatas.

Mūsų į tikslą orientuotoje kultūroje manoma, kad seksas – ne seksas, jei abu partneriai nepatiria orgazmo. Tai ribotas požiūris. Seksas yra bučiniai, glamonės. O visaverčiai seksualiniai santykiai yra tokie, kuriuose abu žmonės jaučiasi saugūs kartu išreikšti ir tyrinėti savo seksualumą. Emocinis saugumas garantuoja tikrą seksualinį ryšį. Gulėti šalia nuogiems susikibus ž rankų gali būti intymiausios, gražiausios jūsų gyvenimo akimirkos.

Ilgalaikiuose santykiuose poros anksčiau ar vėliau patirs įtampos dėl sekso. Tai žinodami, užuot lyginę save su kitais ir klaidingai galvoje, kad kitų seksualiniame gyvenime nebūna nesklandumų, atvirai pasikalbėkite ir priimkite šį faktą.

Kuo labiau priimate save tokius, kokie esate ir kaip esate susiję su partneriu, tuo daugiau džiaugsmo ir pilnatvės atrasite savo santykiuose.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)