Pasiruoškite išgirsti pasiteisinimus.

1. Ilgą laiką būtent taip aš užbaigdavau santykius. Žinau, kad tai blogai, bet kai buvau jaunesnis, tiesiog leisdavau santykiams rutuliotis savaime, o kai jie tapdavo nuobodūs, dingdavo pirminis susižavėjimas ir aistra, kai nebesinorėdavo stengtis, imdavau ieškoti kitos. Sąžiningai prisipažįstu, tuo metu aš galvodavau, kad taip daug lengviau nei atvirai kalbėtis apie santykius ir jų problemas. Maniau, kad daug lengviau pradėti elgtis bjauriai, kol tuometinė mergina pati mane paliks“, – Tomas, 28 m.

2. „Tuometiniuose santykiuose nesijaučiau gerai, sutikau žmogų, kuris man skyrė daug dėmesio, ir puikiai su juo jaučiausi. Vėl jaučiausi geidžiamas, tad vietoj to, kad atsitraukčiau ir įsigilinčiau į savo jausmus, tiesiog pasidaviau instinktams“, – Derrickas, 27 m.

3. „Kai buvau jaunesnis, dažnai būdavo neištikimas, nes man vis pavykdavo išsisukti. Taigi, patogiai sėdėdavau ant dviejų kėdžių. Pripažįstu, kad pats buvau kaltas, bet tuo metu galvodavau – jei moterys, kurioms būdavau neištikimas, manęs nepalieka, kodėl gi nepasimėgavus gyvenimu? Tiesiog nesulaukdavau nemalonių pasekmių“, – Sethas, 29 m.

4. „Nuoširdžiai nežinau. Susitikinėjau su nuostabia mergina, jaučiau, kad ji yra ta, vienintelė. Svajojau, kaip susituoksime, su ja mačiau savo ateitį. Vieną kartą nakvojau toli nuo namų, už kelių valandų kelio, pas draugus, ir tiesiog pasitaikė galimybė. Man aptemo protas, bet tikėjausi išsisukti. Tačiau ji sužinojo ir mes išsiskyrėm. Tai vienintelis kartas, kai buvau kažkam neištikimas. Esu užmezgęs ir ne tokių stiprių santykių, bet vis tiek buvau ištikimas. Kartais vis dar pagalvoju apie tai. Galbūt pasąmonėje jaučiau, kad dar nesu pasiruošęs įsipareigoti? Nežinau, bet man iki šiol skaudu“, – Nate‘as, 26 m.

5. „Tuometiniuose santykiuose jaučiausi pakliuvęs į spąstus. Žinoma, tai nepateisina neištikimybės, bet tikrai jaučiausi taip, lyg negalėčiau ištrūkti, nors labai norėjau. Sutikau merginą, kuri iš tiesų įvertino mane ir padėjo man pačiam įžvelgti savo vertę, ir mes įsimylėjome vienas kitą, nors visai to nesitikėjome. Po to susitikinėjome ne vienus metus, bet aš iki šiol dėl to blogai jaučiuosi“, – Kyle‘as, 25 m.

6. „Buvau neištikimas ne vieną kartą. Dabar tai paaiškinčiau tuo, kad iki galo neįsipareigodavau. Merginoms, su kuriomis siejo rimti santykiai, nebuvau neištikimas, bet manęs negraužė sąžinė dėl to, su kažkuo susitikinėdamas kartais permiegu ir su kuo nors kitu. Ypač jei matydavau, kad santykiai neturi perspektyvos“, – Nathanas, 27 m.

7. „Buvau jaunas, išvykome studijuoti į skirtingus koledžus, ir aš save įtikinau, kad ji man vis vien bus neištikima. Mąsčiau taip: jei aš pirmas būsiu jai neištikimas, ji negalės manęs įskaudinti, ir aš būsiu nugalėtojas. Galvojau, turėsiu argumentą, jei ji prisipažintų, kad buvo neištikima – galėsiu pasakyti, kad aš irgi permiegojau su kita. Dabar suprantu, kad tai buvo labai nebrandu“, – Aaronas, 28 m.

8. „Įdomu, kad dabar, praėjus keleriems metams, manau, kad turiu atsakymą į šį klausimą. Tuo metu, kai elgiausi lengvabūdiškai, man atrodė, kad taip elgtis yra „kieta“. Maniau, kad taip elgiasi tikri vyrai, „alfa patinai“. Bet dabar suprantu, kad nevertinau santykių, nes netikėjau, kad jie gali būti tvirti. Nemačiau jokio tinkamo pavyzdžio – nei mano tėvų, nei mano ankstyvi santykiai nebuvo nusisekę. Nemaniau, kad santykiai gali būti ilgalaikiai, todėl nesistengiau“, – Luke‘as, 28 m.

9. „Buvau girtas, o ta mergina buvo labai seksuali, ir nemeluosiu, pagrindinė priežastis, kodėl tam ryžausi, buvo noras kuo greičiau užbaigti tuometinius santykius“, – Timas, 25 m.

10. „Kurį laiką vis būdavau neištikimas, man to labai reikėjo... Man reikėjo reabilituotis, reikėjo žinoti, kad esu geidžiamas. Santykiuose man trūko iššūkių, jaučiausi jau „užkariavęs“ moterį, ir nenustygdavau vietoje. Tačiau toks mano elgesys rodė, kad turiu daug neišspręstų vidinių problemų“, – Anthony, 28 m.

11. „Buvau neištikimas, nes ir ji buvo man neištikima. Nieko keisto, kad mūsų santykiai netruko labai ilgai“, – Ethanas, 26 m.

12. „Tikrai nesu blogas žmogus. Susitikinėjau su mergina, su kuria susipažinau „Tinder“ svetainėje. Mūsų santykiai buvo gana lengvabūdiški. Man ji patiko, smagiai su ja leidau laiką, ypač tai vertinau, nes prieš tai ilgai neturėjau artimo ryšio – reikėjo atsigauti po skaudaus išsiskyrimo. Maniau, kad ir ji mūsų santykių nevertina labai rimtai. Kartą išėjau pasilinksminti be jos, ir susipažinau su mergina, kuri dabar yra mano žmona. Mudu iškart pajutome stiprią abipusę trauką, kuriai negalėjome atsispirti. Vėliau nutraukiau santykius su pirmąja mergina, ir ji labai nusiminė. Jaučiausi bjauriai. Tiesą sakant, nejaučiau, kad buvau jai neištikimas, nes nemaniau, kad mūsų santykiai rimti, tačiau ji manė kitaip. Vis dar blogai dėl to jaučiuosi“, – Joelis, 28 m.

13. „Aš buvau neištikimas, tarkim, dėl techninių priežasčių. Besimokydamas koledže susitikinėjau su mergina. Ji buvo puiki, su ja jaučiausi laimingas, neturėjau jai jokių priekaištų. Ji išvyko studijuoti į užsienį semestrui, ir iš pradžių mes bandėme palaikyti santykius per atstumą. Beje, tai nutiko prieš kelerius metus. Mes susirašinėjome el. laiškais, bendravome žinutėmis ir kitais būdais internetu, bet nebuvome vienas kitam pasiekiami kasdien visą parą. Susitikti gyvai negalėjome, nes skrydžių bilietai buvo ne mūsų kišenei, dėl laiko skirtumo negalėjome bendrauti ir per skaipą. Tuo metu susipažinau su savo svajonių moterimi, tačiau niekaip negalėjau susisiekti su pirmąja mergina ir nutraukti su ja santykių. Nenorėjau pranešti apie santykių pabaigą elektroniniu laišku, norėjau bent jau paskambinti ir pasakyti gyvai, parodyti jai pagarbą. Na, kad ji galėtų gyvai mane aprėkti telefonu. Tačiau susisiekti su ja man pavyko tik po savaitės, ir paaiškėjo, kad ji visai nepyksta. Buvo akivaizdu, kad ji pati neblogai leidžia laiką Europoje. Viskas pavyko sklandžiai, bet tą vieną savaitę techniškai aš buvau neištikimas, bet tik dėl ryšio problemų“, – Gregas, 26 m.

14. „Paprastai aš imu sukti į šoną, kai pajuntu, kad santykiai išsivadėjo ar sustabarėjo. Na, galbūt ne kiekvienuose santykiuose, bet porą kartų tikrai buvau neištikimas tada, kai santykiuose ne viskas vyko sklandžiai. Tiesą sakant, negaliu paaiškinti tokio savo elgesio. Galbūt tokiu būdu pagreitinu santykių pabaigą, nes nebematau prasmės stengtis“, – Willas, 29 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (562)