Iš tiesų sekso reikia tiek moterims, tiek vyrams. Visais lygmenimis – psichologiniu, hormoniniu ir dar bala žino kokiu. „Blog.Stylecaster.com“ išvardino 30 svarių priežasčių, kodėl jums reikalingas seksas. DELFI.lv sąrašą atrinko svarbiausių 16 priežasčių, kodėl reikalingas seksas, ir pateikiame jas skaitytojoms.

1. Seksas gerina imunitetą

Kad ir kaip neįprastai skambėtų, reguliarus lytinis gyvenimas naudingas imunitetui. 1999 m. Pensilvanijos universiteto, kad du kartus per savaitę turintys seksualinių santykių studentų antikūnių lygis gerokai aukštesnis nei tų, kuriems meilėje sekasi prasčiau.

2. Seksas (tik ne bet koks) mažina kraujospūdį

Kitas, „šalutiniams“ sekso poveikiams pašvęstas tyrimas parodė, kad lytinis aktas žymiai sumažina kraujospūdį (sistolinį kraujospūdį, kuris rodo spaudimą tuo metu, kai širdis susitraukia ir pumpuoja kraują). Bet, o tai ne mažiau keista, kalba eina būtent apie lytinį aktą. Kitos seksualinių žaidimų formos (pavyzdžiui, masturbacija), tokio poveikio neturi.

3. Seksą galima laikyti sportu

Neužtenka valios reguliariai vaikščioti sportuoti? Galbūt tai jus šiek tiek paguos – seksą galima laikyti tikra mankšta (arba sportu, viskas priklauso nuo dažnumo ir intensyvumo). Priklausomai nuo jūsų kompleksijos, per valandą lovoje sudeginama maždaug 300 kalorijų. Regis, yra pagrindo pasilikti kovoje ilgiau...

4. Seksas mažina mirties nuo širdies smūgio riziką

Kitas tyrimas parodė, kad vyrams, kurie mažiausiai du kartus per savaitę turi seksualinių santykių, perpus mažiau grėsmės mirti nuo širdies smūgio, lyginant su tais, kurie rečiau turi intymių santykių.

5. Orgazmas - nuskausminamieji

Šiai temai skirtas ne vienas tyrimas, na o išvada vienareikšmiška – patiriant orgazmą gaminasi hormonai, kurie blokuoja skausmo receptorius ir kilsteli skausmo slenkstį. Beje, yra duomenų, kad masturbacija mažina menstruaciją skausmus.

6. Seksas gerina miego kokybę

Filmuose po meilės scenos herojai saldžiai užmiega. Tame yra tiesos. Esmė tokia, kad orgazmas skatina hormono prolaktino gamybą, kuris žadina mieguistumą. Jeigu jus kankina nemiga, dabar žinosite, ką daryti.

7. Seksas jaunina

Šį kartą škotų mokslininkai nustatė, kad su pastoviu partneriu turintys seksualinių santykių keturis kartus per savaitę žmonės atrodo 12 metų jaunesni. Per intymius santykius organizmas gamina hormonus – testosteroną ir estrogeną, nuo kurių kūnas atrodo jauniau. Moterims estrogenas suteikia lygią odą ir blizgančius plaukus.

8. Seksas – geriau nei pinigai

Žinoma, tiesiogiai lyginti negalima bet – JAV atliktas tyrimas parodė, kad ir seksas, ir pinigai daro žmogų laimingesnį. Bet su seksu šis jausmas tęsiasi ilgiau. Beje, dar vienas pastebėjimas: seksas – demokratiškiausias malonumas. Juk sekas (dauguma atvejų) visiškai nemokamas.

9. Seksas – į naudą jūsų libido

Juk tai akivaizdu, tiesa? Ir vis tik priminsime – kuo dažnesni seksualiniai santykiai, tuo daugiau jų norisi. Kuo daugiau jų norisi, tuo daugiau jų būna. Tai uždaras ratas, kuris veikia atvirkščiai.

10. Seksas mažina prostatos vėžio riziką. Ne jums

Jūsų partneriui mažėja prostatos vėžio rizika. Leidinyje „Journal of the American Medical Association“ pateiktais duomenimis, kuo dažniau vyras patiria ejakuliaciją, tuo didesnė nauda jo prostatai.

11. Seksas sureguliuoja menstruacijų ciklą

Nereguliarios menstruacijos – menkas malonumas. Reguliarus lytinis gyvenimas sureguliuoja ir moterišką ciklą. O tai visais atžvilgiais naudinga – visiems, kas jus supa.

12. Seksas traukia prie moters vyrą

Sena kaip pasaulis formulė „Aš jam – seksą, jis man – mamutą“ mūsų laikais galioja. Bet dabar turime omenyje hormonus – po lytinio akto vyro organizmas gamina hormoną oksitociną. Oksitocinas susijęs su įsimylėjimo jausmu ir skatina jūsų partnerį (bent jau laikinai) matyti vien tik jus, o kitų moterų nepastebėti.

13. Seksas padeda išeiti iš komforto zonos

Visiems reikėtų karts nuo karto prisiversti išeiti iš komforto zonos, kad išbandytume ką nors naujo, teigiamo, kas suteiktų mums naujos energijos. Nauja poza lovoje? Daugiau atvirumo? Naujas partneris? Vis šie dideli ir maži žingsniai iš komforto zonos gali būti labai naudingu jums, kaip asmenybei.

14. Reguliarus seksas stiprina sveikatą ilgalaikėje perspektyvoje

Viskas labai paprasta: kuo daugiau organizmas gamina hormonų (estrogeno), tuo sėkmingiau organizmas kovoja su ligomis, pavyzdžiui, su Alzheimerio liga ar osteoporoze. Žodžiu, kuo daugiau jūsų gyvenime sekso, tuo ilgiau gyvensite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (631)