Portale hellodoctor.com pateikiama ir daugiau pikantiškų, smagių faktų apie seksą:

1 faktas: Kelionėse seksas būna smagesnis

Sakoma, kartu vakarieniaujanti šeima išlieka tvirta. Galima pritaikyti dar vieną posakį – pora, kuri kartu keliauja, džiaugiasi geresniu seksu. Prieš kelerius metu JAV Kelionių agentūrų asociacija atliko tyrimą, o šis parodė – bent kartą per metus kartu atostogaujančių porų seksualinis gyvenimas būna geresnis. Agentūros apklausoje dalyvavo 1100 suaugusiųjų, iš jų 77 proc. teigė kasmet kartu atostogaujantys ir esantys labai patenkinti savo intymiu gyvenimu. 66 proc. apklausos dalyvių manė, kad jų seksualinis gyvenimas puikus ne vien dėl bendrų kelionių.

Beje, romantiką grąžina ne tik ilgos atostogos, bet ir trumpos savaitgalio išvykos.

2 faktas: gerkite užtektinai vandens

Nejau šis faktas susijęs su seksu? Taip. Vanduo reikalingas visam organizmui, be to, jis – slaptas orgazmui reikalingas komponentas.
Apie 60 proc. žmogaus kūno sudaro vanduo ir kiti skysčiai. Orgazmą patirti lengviau, kai organizmas nėra dehidratavęs.

3 faktas: kurių šalių gyventojai dažniausiai mylisi

Viena prezervatyvų gamintoja, remdamasi prezervatyvų pardavimais, skelbia, kad dažniausiai mylisi graikai, antroje vietoje – brazilai, trečioje – lenkai ir rusai.

4 faktas – seksualinis aktas vidutiniškai trunka apie 17 minučių

Viena britų pažinčių svetainė internete dar 2017 m. skelbė, kad vidutinė seksualinio akto (neskaičiuojant įžanginių glamonių) trukmė – 17 minučių ir 5 sekundės. Tokie rezultatai gauti, remiantis 3 836 žmonių apklausa.

5 faktas: moliūgai vyrams yra afrodiziakas

Kad ir kaip keistai skambėtų, pasirodo – teisybė. Kompanija „Smell and Taste Treatment“ ir Tyrimų centras Čikagoje padarė išvadą, kad moliūgų kvapas kelia vyrams seksualinį susijaudinimą, skatina kraujo pritekėjimą į penį ir stiprina orgazmo pojūčius.

6 faktas: žmonės panašūs į delfinus

Gyvūnams seksualinis aktas skirtas tik daugintis, o žmonėms tai – būdas patirti seksualinį malonumą. Spėkite, kas dar siekia malonumo, kaip ir mes? Taip, žavieji delfinai.

7 faktas: seksualinės sueities metu padaroma nuo 100 iki 500 stūmių peniu

Turbūt neatsirastų tokių, kurie skaičiuotų stūmius peniu seksualinio akto metu. Šiaip ar taip, neseniai žurnale „Royal Society Open Science“ rašyta, kad vidutiniškai seksualinio akto metu padaroma nuo 100 iki 500 stūmių peniu.

8 faktas: moterų orgazmas ilgesnis

Moterų orgazmas trunka vidutiniškai 20 sekundžių, o vyrų – 6 sekundes. Moterų malonumo aktas yra tris kartus ilgesnis, jos dažniau patiria po kelis orgazmus iš eilės, o kur dar G taško orgazmas. Taip rašoma vyrų sveikatos įstaigos „Roman“ daktaro Michaelo Reitano straipsnyje.

9 faktas: sėklos ejakuliavimo greitis

Kinsio instituto duomenimis, vidutinis permos greitis yra 45 kilometrai per valandą.

10 faktas: klitoris yra mažytis penis

Vaisiui augant motinos įsčiose, klitoris formuojasi iš tokio paties audinio, kaip ir penis. Vyriškos lyties embrionui nuo testosterono susiformuoja penis, o jei nėra testosterono, susiformuoja klitoris. Penio galvutė ir klitoris netgi yra panašūs – stimuliuojami padidėja dėl į juos priplūstančio kraujo.

11 faktas: liūdėti po sekso – normalu

Juk būna taip, kad po sekso apima slogutis, liūdesys, netgi pyktis? Daugeliui žmonių taip nutinka, nors seksas buvo nuostabus. Nesijaudinkite – tokia būsena turi medicininį pavadinimą: disforija po sueities (angl. Post-coital dysphoria). Minėtos emocijos gali apimti ir po masturbacijos. Iki galo nėra išaiškinta, kodėl taip nutinka, kartais tai gali būti seksualinės traumos ar hormonų įtaka.

12 faktas: jautrią uoslę turinčių žmonių seksualinis gyvenimas ryškesnis

Jeigu jūsų uoslė labai jautri, didelė tikimybė, kad lovoje džiaugiatės išskirtiniu malonumu ir pojūčiais. Leidinyje „Archives of Sexual Behavior“ išpublikuotame straipsnyje rašoma – jautrią uoslę turinčios moterys patiria ryškesnius orgazmus nei tos, kurių uoslė mažiau jautri.

Jautresnes moteris kvapai skatina greičiau patirti orgazmą, be to, jis būna stipresnis. Kvapai – tai ne vien kvapiosios žvakės ar eteriniai aliejai, tai ir kūno kvapai lytinio akto metu.

13 faktas: neištikimus vyrus sekso metu gali ištikti širdies smūgis

Būkite atsargūs neištikimi vyrai – slaptas romanas suteikia ne tik daugiau adrenalino, bet ir daugiau streso. Nerimas, kaltė, baimė būti sugautam niekur nedingsta iš pasąmonės, o tai stiprina širdies smūgio riziką, rašoma žurnale „The Journal of Sexual Medicine“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)