Sąvoka skirtingi orgazmai reiškia ne tiek skirtingus orgazmų tipus, kiek būdus sukelti malonumą. Daugelio tyrėjų nuomone, tėra vienas orgazmo pobūdis, patiriamas jaudrinant skirtingas kūno dalis, aiškina sekso terapeutė, orgazmo patyrimo kursų moterims internete „Finishing School“ įkūrėja Vanessa Marin.

Šiai nuomonei pritaria akušerė, ginekologė, Amerikos akušerijos ir ginekologijos draugijos narė, daktarė Sheila Loanzon. „Užuot galvojus apie skirtingas orgazmų rūšis, reikia žinoti, kad orgazmą galima pasiekti skirtingais būdais“, – sako ji. Pasak Sh. Loanzon, orgazmą galima pasiekti stimuliuojant klitorį, makštį, krūtis, vidinę šlaunų pusę, čiulpiant kojos pirštus, jaudrinant oraliniu būdu, atliekant erotinį masažą, netgi pasitelkus vien vaizduotę.

12 būdų patirti orgazmą

1. Klitorinis orgazmas

Klitoris yra nedidelė, daug nervų galūnių turinti struktūra netoli makšties angos, vienintelė jo funkcija – teikti seksualinį malonumą. „Jei neteko patirti orgazmo, pradėkite nuo klitorio“, – pataria V. Marin.

Kaip patirti klitorinį orgazmą? Pirmiausia reikia suprasti, ar jums labiau patinka tiesioginis ar netiesioginis stimuliavimas, t. y. – maloniau, kai liečiamas pats klitoris ar per lytines lūpas ir per klitorio apvalkalą. V. Marin pataria iš pradžių liesti klitorį pirštais (ne kokiu nors sekso žaislu) – „spiraliniais judesiais sukti (pirštais) aplink klitorį“.

„Pradėkite liesti iš toliau, tada spiraliniais judesiais artėkite prie klitorio, kol galiausiai liesite jį, paskui spiraliniais judesiais tolkite nuo jo“, – aiškina sekso terapeutė. Stebėkite, kaip ir kada reaguoja kūnas, turėdami teorinių žinių pagrindą, eksperimentuokite su skirtingais prisilietimais, kol atrasite tai, kas patinka jums.

2. G taško orgazmas

G taškas, manoma, yra stipri erogeninė zona priešakinėje makšties sienelėje iš akytosios šlaplės dalies, kurią galima stimuliuoti seksualinės sueities metu, – teigia Sh. Loanzon. – Tai moteriškas prostatos ekvivalentas.“

Kaip patirti G taško orgazmą? „Nusišlapinkite, kad vėliau netektų susilaikyti, nes stimuliuojant G tašką, galimas noro šlapintis pojūtis ir moteriška ejakuliacija, – aiškina sekso konsultantė, kursų „Ignite Your Pleasure“ įkūrėja Amy Levine. – Įveskite vidurinį pirštą į makštį, į tą pačią pusę, kur yra bamba. Pajusite gruoblėtos struktūros plotelį. Atlikite pirštu judesį, lyg kviestumėte kažką prieiti arčiau, arba trinkite ar atlikite (pirštu) vibruojamuosius judesius.“ Jei mylitės su partneriu, išbandykite pozą, kurios metu būtų liečiamas G taškas – tiks visos pozos, kai partneris įveda penį iš nugaros pusės – stimuliuokite G tašką, kol patirsite orgazmą.

3. Mišrus orgazmas

„Mišrus orgazmas patiriamas, stimuliuojant klitorį ir kokią kitą kūno vietą, tai puikus būdas (jau sužinojus, kas yra klitorinis orgazmas) patyrinėti, kokio jautrumo yra kitos jūsų kūno vietos“, – aiškina V. Marin. Teoriškai mišrų orgazmą galima pajusti vienu metu stimuliuojant krūtų spenelius ir G tašką, bet dažniausias derinys – klitorio ir G taško stimuliavimas.

Kaip patirti mišrų orgazmą? Jei jau esate patyrusi G taško orgazmą ir klitorio orgazmą, puiku – belieka tuo pat metu stimuliuoti G tašką ir klitorį.

Jeigu jus ypač jaudina spenelių spaudymas, ausų spenelių kandžiojimas ar išangės lietimas, kreipkite dėmesį į šias vietas. Vis tik daugumai moterų didžiausia tikimybė patirti mišrų orgazmą, kai viena iš liečiamų vietų – klitoris.

4. Analinis orgazmas

Sh. Loanzon teigimu, priešakinę storosios žarnos sienelę ir makštį jungia nervai, todėl moteris gali seksualiai sujaudinti išangės stimuliavimas. Be to, vadinamosios klitorio kojelės eina iki pat išangės, taigi liečiant išangę, jaudrinamas ir klitoris.

Kaip patirti analinį orgazmą? Sertifikuota sekso konsultantė, internetinės parduotuvės „b-vibe“ vadovė Alicia Sinclair rekomenduoja įtraukti į išbandytus būdus pasiekti orgazmą ir analinės angos stimuliavimą. Pasak jos, pirmiausia įveskite į išangę pirštą, „naudokite daug lubrikanto, judėkite gilyn lėtai“. „Ką nors įvedus į išangės kanalą, stumkite lygiai taip, kaip makštyje – bambos link. Tokiu būdu turite galimybę stimuliuoti centrinę nervų zoną“, – pataria A. Sinclair.

5. A taško orgazmas

A taškas yra makšties kanalo gale, prie gimdos kaklelio, aiškina daktaras, „Felnett Health“ Šiaurės Amerikos tyrimų fondo seksologijos ir klinikinių tyrimų programų vadovas Damianas Jacobas Sendleris.
„Audinys seksualinio susijaudinimo požiūriu yra labai panašus į vyrų prostatą – sekso metu, peniui stimuliuojant per sueitį, į jį priplūsta kraujo ir jis kiek pabrinksta“, – teigia D. J. Sendleris.

Kaip patirti A taško orgazmą? Dalis ekspertų skeptiškai vertina erogeninį A taško potencialą, kiti teigia, kad įvedus pirštą (ar ką kitą, kuo stimuliuosite) į makštį ir pasiekus G tašką reikia siekti giliau, link gimdos kaklelio, o tada, stimuliuojant taip, kaip G tašką, patirsite stiprų orgazmą.

Anot D. J. Sendlerio, patikimiausias būdas pajusti A taško orgazmą – kai vyras iš nugaros pusės įveda penį į makštį. „Kai kam teikia malonumo ir analinis seksas“, – pridūrė jis.

6. C taško orgazmas

Vadinamasis C taškas yra gimdos kaklelis, jis apima gimdos kaklelyje ir aplink gimdą esančias nervų galūnes, teigia D. J. Sendleris. Dėl anatominių skirtumų, dėl operacijų (histerektomija – gimdos pašalinimas), dėl partnerio penio dydžio moteris gali ir nepatirti C taško orgazmo. Nuo labai stiprių, staigių penio stūmimo judesių gali skaudėti, tad pakalbėkite su partneriu apie gimdos kaklelio stimuliavimą.

Kaip patirti C taško orgazmą? Mokslų daktarės, knygos „Naujoji sekso Biblija“ („The New Sex Bible“) autorės Jessicos O’Reilly teigimu, C taško orgazmą tikėtina patirti, jei moteris stipriai lytiškai susijaudinusi. Jei geismas ypač stiprus, didėja šansų pajusti C taško orgazmą ir mėgautis maloniais, o ne skausmingais pojūčiais. Gilų penio įsiskverbimą atidėkite iki tos akimirkos, kai būsite labai arti orgazmo, o tada paprašykite partnerio giliai ir staigiai įsiskverbti, kad pasiektų gimdos kaklelį (tą patį galite padaryti su sekso žaislu ar pirštu).

7. U taško orgazmas

Vadinamasi U taškas yra šlaplės sritis. „Įsivaizduokite, kad tai – šlaplės skrybėlė, matoma žiūrint tiesiai į šlaplės ertmę“, – aiškina D. J. Sendleris. Norėdami užčiuopti minėtą tašką, palieskite šlaplę (ji – žemiau klitorio) ir aplink ją esantį paviršių.

„U tašką sudaro susitraukiantis audinys, nes ten yra raumuo, atsakingas už šlaplės uždarymą nusišlapinus. Šis raumuo, kaip ir kitos klitorio tirpo struktūros, yra jautrus vibruojamam stimuliavimui“, – teigia jis.

Kaip patirti U taško orgazmą? Seksologijos srities medicinos daktarės Madeleine Castellanos teigimu, geriausias U taško stimuliavimas – švelnūs prisilietimai ir lubrikacija. Labai patogu stimuliuoti šią vietą oraliniu būdu arba stimuliuoti prieš vaginalinę sueitį. „Tos vietos nereikia stipriai spausti. Daugelis moterų atrado U tašką tada, kai partneris vedžiojo penio galvute išilgai lytinių lūpų, – straipsnyje rašo M. Castellanos. – Šią vietą lieskite braukiamais judesiais – spaudimu, spusčiojimu U taško nesujaudrinsite.“

8. Speneliai

Neabejotinai žinote, kur yra krūtų speneliai, bet galbūt nežinote, kad kai kurie žmonės patiria orgazmą vien nuo spenelių stimuliavimo. Kaip rašė leidinys „Men‘s Health“, iš viename tyrime dalyvavusių 213-os moterų 29 proc. teigė, kad gyvenime joms teko patirti orgazmą vien nuo krūtų stimuliavimo.

„Stimuliuojant spenelius, gaminasi oksitocinas, o tai sukelia gimdos ir makšties susitraukimus, lygiai kaip ir orgazmo metu, – detalizavo akušerė, ginekologė, knygos „Moterų kūnai, moterų išmintis“ („Vomen‘s Bodies, Women‘s Wisdom“) autorė Christiane Northrup.

Kaip patirti orgazmą, stimuliuojant spenelius? „Kalbant apie malonumą nuo krūtų, spenelių lietimo, daug vilčių patirti orgazmą nedėčiau, – sako J. O’Reilly. – Susitelkite į patiriamą malonumą ir stebėkite, kur tai nuves, nes spaudimas – malonumo priešprieša.“

J. O‘Reilly rekomenduoja paeksperimentuoti su vadinamąja areola (lot.areola mammae – tamsi oda aplink spenelį) – daugeliui tai jautriausia prisilietimams vieta. „Pradėkite nuo išorinės ribos, liekite pirštų pagalvėlėmis, lėtai sukite pirštu centro link, patrinkite spenelį nykščiu ir smiliumi“, – pataria specialistė.

Kai kam gali patikti, jei partneris laižo, čiulpia, sugnybia spenelį ar pučia į jį – tai labai subjektyvu, tad patys turite išbandyti ir pajusti, kas jums labiausiai patinka. Pradėkite nuo švelnių prisilietimų, nuo spenelių stimuliavimo liežuviu ar vibratoriumi.

9. Orgazmas, patiriamas sportuojant (angl. coregasm)

Kaip aiškina V. Marin, įmanoma patirti orgazmą sportuojant.

Kaip patirti orgazmą sportuojant? Deja, neįmanoma išmokyti organizmo patirti tokį orgazmą. „Kai kas gimsta su tokiu ypatumu, o dažniausiai tai tik trikdo, – konstatuoja V. Marin. Iš tiesų sportuojant tarp žmonių sporto klube nevaldomai patirti orgazmą turėtų būti mažų mažiausiai... keista.

V. Marin aiškina, kad tokie orgazmai patiriami dviem būdais: „Vienas – bėgiojant, kai šlaunys liečiasi viena su kita ir kartkartėmis netiesiogiai stimuliuojamas klitoris. Dažnesnis atvejis – atliekant įvairius sporto pratimus. Vienos moterys gali patirti orgazmą, darydamos pritūpimus, kitos – nuo jogos pobūdžio judesių, pvz., darant tiltelį, kai įtempiamas visas korpusas.“

10. Orgazmas, patiriamas nuo odos šiurpuliukų

Orgazmą įmanoma patirti ir nuo odos šiurpuliukų (gali pašiurpti kūno ar galvos oda, kilti nestiprus drebulys) kurie prabėga kūnu, kai girdime giliai jaudinančią muziką.

Kaip patirti orgazmą nuo odos šiurpuliukų? Tyrimų duomenimis, orgazmą, patiriamą nuo odos šiurpuliukų, dažniausiai sukelia muzika, kiek rečiau – daug emocijų sužadinančios filmo scenos, dailės kūriniai ar net žmonės, su kuriais sieja ypatingas ryšys. Tokie orgazmai absoliučiai neprognozuojami.

11. Orgazmas, patiriamas kvėpuojant

„Seksas dažnai spraudžiamas į fizinio veiksmo, kurio metu liečiamos genitalijos, rėmus, o iš tiesų aistringiausias seksas vyksta klausant, be to, neretai jį sustiprina tai, kaip naudojame savo plaučius, kvėpavimą, – rašo J. O‘Reilly. – Kvėpavimas turi įtakos pojūčių interpretavimui ir padeda protui nusiteikti patirti malonumą.“ Seksologė priduria – orgazmą galima patirti kvėpuojant ir atsiribojus minčių, galinčių atitraukti nuo malonumo.

Kaip patirti orgazmą kvėpuojant? J. O‘Reilly siūlo pirmiausia susirasti tylią, ramią vietą ir atsigulti ant nugaros. „Uždėkite delną ant pilvo, giliai įkvėpkite pro nosį taip, kad pakiltų delnas, ir iškvėpkite pro pražiotą burną. Lėtai skenuokite savo kūną – nuo galvos iki kojų, atpalaiduokite visas kūno dalis.“ „Kvėpavimas turi daug įtakos seksualumui ir gebėjimui patirti orgazmą, – pabrėžia J. O‘Reilly. – Nors visų kūnai unikalūs, daugelis žmonių sako, kad giliai, lėtai kvėpuojant patiria stipresnį orgazmą ar netgi kelis orgazmus.“

Kadangi kiekvienas žmogus savaip patiria orgazmą (tiek nuo kvėpavimo pratimų, tiek nuo prisilietimų), nėra teisingo metodo: „Reikia išbandyti įvairius kvėpavimo būdus ir pažiūrėti, kas tinka jums – greiti, paviršutiniški įkvėpimai, ilgi, gilūs įkvėpimai, įkvėpimai pro nosį ar bet koks kitas būdas, kuris, jūsų nuomone, sujaudintų.“

12. Orgazmas, patiriamas vien fantazuojant

„Proto įtaka mūsų seksualumui tokia stipri, kad dalis žmonių geba susijaudinti vien fantazuodami“, – teigia J. O‘Reilly. Turima omenyje, kad žmogaus kūnas neliečiamas, tiesiog gulima atpalaidavus raumenis ir fantazuojama, kol pajusite orgazmą. Neretai čia prisideda ir kvėpavimas – galbūt pastebėsite, kad įvairius scenarijus lengviau įsivaizduoti kartu su kvėpavimo pratimais, aiškina seksologė.

Kaip patirti orgazmą fantazuojant? „Nors tik nedidelis procentas žmonių gali patiri orgazmą vien fantazuojant, galbūt panorėsite paeksperimentuoti su savo proto galia“, – sako J. O‘Reilly. – Leidus mintims nuklysti į neištirtas teritorijas, galite susipažinti su pačiomis tikriausiomis savo fantazijomis ir neįgyvendintais geismais.“

Stenkitės nekontroliuoti, leiskite mintims klysti ten, kur joms norisi. Įsivaizduokite patį seksualiausią scenarijų, kvėpuokite jums tinkančiu būdu ir atsidėkite tam – įsivaizduokite prisilietimus, atmosferą. Įsijauskite į įsivaizduojamą sceną, pasitelkite vaizduotę, kol jūs ir jūsų fantazijų herojė patirs orgazmą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (613)